29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
gecikme faizi VUK'un özel ödeme zamanları başlıklı 112. maddesinin 3. fıkrasında geçer ve ikmalen, resen ve idarece tarh olunan vergilerde normal vadeden son tahakkuk tarihine kadar 6183 sayılı kanundaki gecikme zammı oranında gecikme faizi alınır.
vergi hatalarında ise 112. maddenin 4. fıkrasında bahseder ve tecil faizi oranında faiz alınır der.yani vergi hatasında gecikme faizi alınır demiyor kanun. ve madde kenar başlığı da gecikme faizi değil ki ordan dahil edelim.
-
@nocomment999 Zaten itiraz edenlerin çoğunu ceza sorusu ve vergi dairesi müdürü var. Ösym bu iki soruyu iptal ederek milletin gazını alır gerisine karışmaz banada öyle geliyor.
-
@kenan vergi dairesi müdürü sorusunu asla iptal etmez.
-
Bence olasılıklar (iptale dair)
- Şart vs subjektif (büyük olasılıkla bu. Somut delilleri var)
- 1 yıl vs 3 yıl. (3 yıl olacak ama sinmeyen şeyler var. Ama 1 yıl desem de 3 yılı kabul ediyorum)
3)Vergi dairesi başkan vs müdür (ya bunun iptali basit değil. Zor) - Gecikme faizi (bunun iptal olacağını hiiç sanmıyorum. Az önceki arkadaşın ispatına katılıyorum)
Tabi bunlar benceli
-
@mühlet Hocam soruda ceza uygulandi deseydi sadece sart mi olurdu cevap?
-
@akerke03 inan ki ösym kanuna veya gerçeğe bakmıyor iptal ederken. Diğer kurumlar gibi sakinleştirmek politikası uyguluyor. Yoğun itirazın olduğu soruları değerlendirmeye alırlar ona göre Bi karar verirler. Böyle Bi zaman da Bi sınavın daha kaldırılmaması için o topa girmezler. Benim düşüncem o yönde. 2016 hakimlik sınavında bunu çok iyi tecrübe ettim :))
-
@akerke03, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
gecikme faizi VUK'un özel ödeme zamanları başlıklı 112. maddesinin 3. fıkrasında geçer ve ikmalen, resen ve idarece tarh olunan vergilerde normal vadeden son tahakkuk tarihine kadar 6183 sayılı kanundaki gecikme zammı oranında gecikme faizi alınır.
vergi hatalarında ise 112. maddenin 4. fıkrasında bahseder ve tecil faizi oranında faiz alınır der.yani vergi hatasında gecikme faizi alınır demiyor kanun. ve madde kenar başlığı da gecikme faizi değil ki ordan dahil edelim.
aynı maddenin 6. bendin de İhtirazi kayıtla beyan edilip ödendikten sonra yargı kararına göre iade edilip yine yargı kararı uyarınca tahsili gereken vergilere... tecil faizi oranında gecikme faizi hesaplanır diyor.
eğer vargi hatasında hesaplansaydı o fıkrada da tecil faizi oranında gecikme faizi derdi. -
@akerke03 katılıyorum. bence de etse etse subjektif sorusunu eder. ceza sorusunu da bir ihtimal eder çok düşük ihtimal ama.
-
@nocomment999 üff forumda yazmayı öğrenemeyen ben şurada konuşuyorum :(.
-
Ya da sorular da kelime olduğunu ispat edip hepimizin itirazını reddeder
-
@nocomment999 bakalım itirazlar neticelensin.. Aslında yine de sınırda kalan arkadaşların içi rahat etmeyecek. Ama, itiraz edilecekse de sağlam bir gerekçe ile yapılmalı; sırf, bir soru iptal olabilir belki ben de mülakata kalırım mantığıyla yapılmamalı diye düşünüyorum.
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@mühlet Hocam soruda ceza uygulandi deseydi sadece sart mi olurdu cevap?
söylenen şey mantıklı ancak memuriyetten çıkarma cezası verilmesi subjektif uygulanması şart işlem bana çok mantıklı gelmiyor.
-
@akerke03 hocanın biri düzeltme mükellef aleyhine ise uygulanır demişti
-
@kafes66, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
hocam bu söylediğin de vuk 112/4 e giriyor. tecil faizi oranında hesaplanan faiz
Fazla veya yersiz olarak tahsil edilen vergiler, fazla veya yersiz tahsilatın mükelleften kaynaklanması halinde düzeltmeye dair müracaat tarihi, diğer hallerde verginin tahsili tarihinden düzeltme fişinin mükellefe tebliğ edildiği tarihe kadar geçen süre için aynı dönemde 6183 sayılı Kanuna göre belirlenen tecil faizi oranında hesaplanan faiz ile birlikte, 120 nci madde hükümlerine göre mükellefe red ve iade edilir
-
@akerke03 eyvallah hocam yanlış yapa yapa doğruyu öğrenecez bakalım 22 ocakta inşallah fazla yüksek kapatmaz da isteyen hak eden herkes girer sağlıcakla kalın
-
@kafes66, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Ayrıca mükellef aleyhine olan vergi hatası düzeltilirken ikmalen ya da resen tarhiyat yapılır zaten.
-
mükelellef lehine yapılırken tecil faizi oranında bir faiz hatta nurettin bilici yanlış hatırlamıyorsam bunun için maliyenin alacağına şahin borcuna karga deyimini kullanmıştı.
-
@akerke03 Hocam disiplin cezalarinin verilmesi surecinde fazlasiyla subjektif unsur yok mu? Bir memur atanmadan farkli degil mi bu acidan? Ben o soruyu boyle dusunerek cozdum. Fakat sart isleme de kafam gitti cok. Bilmiyorum bu soru sikintili gibi geliyor.
-
çıkarmaya dair 2006'dan bir soru buldum ama burada ÖĞRENCİ M demiyor BİR ÖĞRENCİ diyor. bu da bir itiraz noktası. dikkatimi çekti. paylaşayım dedim
-
@dzndr soruda ise M’nin Yüksek disiplin kurulu kararyıyla memurluktan çıkarma “disiplin cezası” verilir diyor
Çıkarılması demiyor
Sizin bulduğunuz bu soruyla birleşince deee sonuç ortada