29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
(3) Daha önce hapis cezasına mahkûm edilmemiş olmak koşuluyla, mahkûm olunan otuz gün ve daha az süreli hapis cezası ile fiili işlediği tarihte onsekiz yaşını doldurmamış veya altmışbeş yaşını bitirmiş bulunanların mahkûm edildiği bir yıl veya daha az süreli hapis cezası, birinci fıkrada yazılı seçenek yaptırımlardan birine çevrilir.
-
83 ve üstü diyordum sanki 81 e doğru gider gibi..
-
@alp9292 dava açıldıktan sonra ortaya çıkan.bir.durum dan.bahsediyordu kardeşim
-
Bilirkişi sorusunu yanıtlayacak babayiğit yok mu
-
@nopainnogain yeminli cevap değil mi
-
@mr-aday ben soru kökünü okudum.Kısaca sorusturma izni verilmesi ya da verilmemesine karşı itiraz
Şikayetci ve Savcı tarafından yapılabilir.Cevap bu değil mi , neyi tartışıyoruz? -
- Ancak ikrar, tanık ifadeleri, bilirkişi rapor ve beyanları, keşif ve isticvap tutanakları, yerine getirilmiş olan veya henüz yerine getirilmemiş olmakla beraber, karşı tarafın yerine getireceğini ıslahtan önce bildirmiş olması koşuluyla, yeminin teklifi, reddi veya iadesi ıslah ile geçersiz kılınamaz.
-
@nopainnogain yemin verilmez
-
@bydaler teşekkürler hocam
-
Madde 272- (1) Hâkimler hakkındaki yasaklılık ve ret sebepleriyle ilgili kurallar, bilirkişiler bakımından da uygulanır. Ancak, bilirkişinin, aynı dava veya işte daha önceden tanık olarak dinlenmiş bulunması, bir ret sebebi teşkil etmez.
(2) Hâkimler hakkındaki yasaklılık sebeplerinden biri, bilirkişinin şahsında gerçekleşmişse, mahkeme, hüküm verilinceye kadar, her zaman bilirkişiyi resen görevden alabileceği gibi, bilirkişi de mahkemeden, görevden alınma talebinde bulunabilir. (3) Ret sebeplerinden birinin bilirkişinin şahsında gerçekleşmesi hâlinde taraflar, bilirkişinin reddini talep edebileceği gibi, bilirkişi de kendisini reddedebilir. Ret talebi veya bilirkişinin kendisini reddetmesinin, ret sebebinin öğrenilmesinden itibaren en geç bir hafta içinde yapılmış olması şarttır. Ret sebeplerinin ispatı için, yemin teklif edilemez. (4) Görevden alınma, ret ve bilirkişinin kendisini reddetmesine yönelik talep, bilirkişiyi görevlendiren mahkemece dosya üzerinden incelenir ve karara bağlanır. Kabule ilişkin kararlar kesindir. Redde ilişkin kararlara karşı ise ancak esas hakkındaki kararla birlikte kanun yoluna başvurulabilir.
-
@atam2811 ayenn ben de öyle yaptımü
-
Vergi mükellefiyeti ile ilgili bir soru vardı? Şıklarda yurt dışında oturanlar dar mükellefidir diye bir şey vardı. Doğrusu hangisi bilemiyorum.
-
Sanırım bilirkişi yeminle ilgili olan şıktı ama bende ne yaptığımı hatırlamıyorum . Soru neydi bilen varsa yazabilir mi?
-
@corleone kanuni ehliyet şarttır diyordu o yanlış
-
@marshallist şikayetçi ve savcı aynen
Çoğu kişi sadeve savcı demiş Yanlışş -
Arkdslar hukuka uygunluk sorusu " zorunluluk "olmayacak mı? Fiil hukuka uygun değil sadece ceza verilmez cvp zorunluluk olmalı.
-
Hmk Asli müdahil olma sorusunu hatırlayan var mı?
-
Art mirascının art mirasçısı olamaz
Art miraı başkasına art mirasçı atayabilir diyordu o öncül yanlış -
@marshallist asli müdahil hüküm berilinceye kadar yapılır
Soruda yanlış olan Tahkikat bitince kadar diyordu Yanlış olan buydu -
@marshallist hocam tahkikata kadar olabilir diyordu hüküm verilinceye kadar olabilir diye biliyorum