29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kubra111
19/57 ile beni de eklebilirsiniz. -
@akerke03 Ben de pozitif çıkmıştım. Ama çok saçma hatalar çıkınca geldik buralara kadar. Hayırlısı artık. O küçük umuda tutunuyorum .
2 hafta sonra bugün bu saatlerde sıralamalarımızı konuşuyor olacağız bazılarımızı da tebrik ediyor olacağız. Haydi hayırlısı. Zaman geçiyor yavaş ya da hızlı....
-
@akerke03 bende onu anlayamadım. Ilk başta çıkışta herkese kolay geldi sonra sorular tartışılmaya başlanınca celiskili zor bu yıl denildi genel olarak. . Sonra sorular yayınlandı sanki tüm hakimlik sınavlarının en kolayiymis gibi muamele görüyor. Benim beyin yandı
-
@kubra111 81.50 ile kapatacak bence sapmali
-
Listeyi bu şekilde görünce 27 gky- 55 alan net beni kurtarmaz gibi geliyor ya hayırlısı.
-
@sarsilmaz yok hocam ya o kadar da degil. Ham puan 80 küsur sapmayla 83 belki de 84 olacak. Bence kesin gelir yani
-
@sarsilmaz size gelmezse bize hiç gelmez o zaman hocam
-
@kubra111 aynen eğer gk 25 altı olsaydı o zaman riske girerdi. 2 gk gy kurtarıyor :). Oradan iyi sapmada alınabilir 27 ile
-
@kafes66 hocam alan neti fazla değil. Bu sebeple de ümidim kırıdı listeyi görünce.
-
@sarsilmaz hocam bizim yüksek de noluyor gk düşük 79 da kaldık
-
@sarsilmaz listeye bakarsak hiçbirimizin alan neti bir işe yaramıyor
-
Bugün cok cok az katılım oldu . Galiba liste ilerleyemeyecek artık
-
@kubra111 beni de liste korkutuyor ya
-
@kubra111 hesaplamaya nasıl yapıyorsun?
-
İdari yargı sınavına, dersaneye ihtiyaç olup olmadığına dair küçük bir değerlendirme:
Arkadaşlar öncelikle 2015 kamu mezunuyum. İlk yil kpss alan için dershaneye gittim.3 kaymakamlık sınavı, 1tn mülakatı gördüm. Bununla beraber 2 idari yargı sınavı gördüm. 2016da henüz toyduk sanırım sıralamam 8binlerdeydi.
Bu sınavda bazı arkadaşlarında belirttiği gibi seçici sorular yoktu. Dikkatini toplayıp sınavda rehavete kapilmayan bir kişinin alandan 65 üstü yapması içten bile değildi. Tabi bu tecrubede gerektirebilir bilmiyorum. alandan kesin doğru dediğim 59 kesin yanlış dediğim 5 soru var. 6 soruyu ne yaptığımı hatırlayamadığım için doğru kabul etmedim. Fakat yanlışlarıma bakınca bunu nasıl düşünemedim diye ah etmedim değil. Hepimize olmuştur bu sınava çalışan çoğu kişi çıkan sorulardan şunu da görmedim , eksik kaldı dememiştir. Ya doğru yaptığını değiştirmiştir, ya soruyu yanlış okumuştur.
Velhasıl bu sınav da temeli olan birisi için dersane kesinlikle gereksiz.maksimum 2 aylık bir süreçte, doğru kaynaktan doğru şekilde çalışmayla sınavın %50 si tamanlanir. Sınav anındaki motivasyon, dikkat ve günün de olmayla da diger %50sini tamamlıyorsun. Sınav anı çok önemli bence. Hatta gozetmenin tavrı bile etki edebiliyor. Alandan 65 net üstü yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Kesinlikle sınav anını güzel yönetmişler.
Sınavın kacla kapatacağı bilinmez, nasip olursa mülakata kalırız. Olmazsa Necip Fazıl'ılın da şiirinde dediği gibi
"Hedefe varmayan mızrak utansın..." -
Hani futbolcular maçlardan sonra der ya:"Önümüzdeki maçlara bakacağız".Bizimki de o hesap...Biz de "Önümüzdeki idari hakimlik sınavına bakacağız." der mülakata kalmayı başaran arkadaşlara başarılar dileriz...
-
@timuçin aynen öyle katılıyorum size bende işten geldikten sonra bakıyordum akşam yatana kadar sadece 2 ay çalıştım 57 doğdum 2 sorumda degistirmesem 59 doğdum olacaktı aslında yapılmayacak bir sinav değil ha bunda olmasa bile diğerinde dereceye girerim inşallah. O yüzden sizin dediginiz gibi 2 ayda halledilecek bir sinav ağzınıza sağlık
-
Hele şu uzaktan egitimler yok mu tamamen para tuzagi sakın para verip dahil olmayın ilgilenmiyorlar.
-
@kubra111 Bence bu kadar bitti kalan 80 ler kazana düştü
-
@minikistan keskee hepsi bu kadarla kalmış olsa değil mi facebook ben takip etmiyorum , oralarda durum nasıl arkadaşlar var mı konuşup yorumda bulunan falan ?