29 iletişim uzman yardımcılığı
-
Soru dağılımı biraz değişik geldi bana 30 genel yetenek demiş bu türkçe mat da olabilir sayısal sözel mantık da ayrıca 40 genel kültür diyor onun altına tarih coğrafy vs sıralamış 15 soru diye ..o zaman 40 soruluk genel kültürün içeriği nedir ? güncel bilgi fealn mı?...kim hazırlıyor bu ilanları üstelik alan sınav içeriği elemeden sınavından sonra diyor klasik mi test mi içerik alan derslerinin dağılımı vs hiçbir şey net değil ..
-
@the-kaymakam doğrudur Hocam. Ben de öyle anladım.
-
@aslan-reyiz
İktisat soracağım dendiğinde mesela, nasıl ki "aa iktisat mı demişim tüketim teorileri diyecektim" deme gereksini hissedilmiyorsa genel yetenek için de sözel/sayısal mantık ya da çarpanlara ayırma denmemesi gerekiyor gibime geldi. Ya da ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama bana normal geldi o kısım Hocam. -
@adamslani06, içinde söyledi: 29 iletişim uzman yardımcılığı
@aslan-reyiz
İktisat soracağım dendiğinde mesela, nasıl ki "aa iktisat mı demişim tüketim teorileri diyecektim" deme gereksini hissedilmiyorsa genel yetenek için de sözel/sayısal mantık ya da çarpanlara ayırma denmemesi gerekiyor gibime geldi. Ya da ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama bana normal geldi o kısım Hocam.Hocam pardon ben yanlış anlamışım alt başlığa bakmadım ayrı ayrı sandım :)) genel yetenek türkçe matdır genel kültür de 15+15+10 şeklinde ysk dan sonra algılar kapandı sorry
-
@onuktekin
Hah son vakadan sonra iletişim de kuramamıştık pek, bunu buldum, linkedin üyeliğimle indirdim ama daha çok hikaye kitabı gibi geldi, sen de onay veriyorsan kullanırız sayın Hocam. -
@aslan-reyiz Reis ilk baştan ben de farklı düşünmüştüm sonra baktım ki genel kültür 40 soru diyor ve onun hemen altında yazanları topladığında 40 soru yapıyor yani mevzuat iletişim teorileri falan genel kültür içerisinde yer alacak anladığım kadarıyla bu şekilde toplayinca 100 soru ediyor zaten bir önceki mesajimda detaylıca yazdım onu gördün mü?
-
@aslan-reyiz
Est Hocam ben yediğimi unutuyorum bunda ne var gayet normal. -
@The-kaymakam aynen hocam ben de diyorum niye ayrı bunlar :)) dediğiniz şekildeymiş @adamslani06 haklısın hocam.
-
Mevzuat denilen hangi mevzuat?
-
@adamslani06 Hocam yok yahu estağfurullah onay vermek haddime değil. Zira bildiğim konu değil :)) Anadolu Üni. kaynağı. Bence Anadolu Üniversitesi kaynaklarına ve notlarına baksak daha faydalı olacak bu konuda.Aslında iletişim fakültelerinin fotokopicilerinde iyi not vardır bir bakmak lazım. Bu kaynak da 10 soru için geniş gibi.
-
@adamslani06 http:/ /www.denizhoca.net/iletisim-kuramlari-i-ders-notlari/ şu not tablolu daha işe yarar gibi.
-
Peki test sınavı ön elemeyi geçtikten sonra yazılı olacak olan alan kısmında ne sorarlar acaba ? Hukuk ve İİBF bölümlerini aynı kategoriye almış dolayısıyla alan kısmında muhasebe maliye iktisat olur mu sizce ? Yoksa daha çok hukuk, kamu ağırlıklı dersler mı olur ki ?
-
@onuktekin
Aynen öyle. Sorularda ağırlık farklılıkları da olmadığından, sınavdaki soruların 1/10'u için 223 sayfa nottan çalışmak ne kadar mantıklı olabilir bilemedim. Yani, Türkiye'nin Denizlerinin isimlerini yazınız sorusu gelse mesela, bu soruyla 223 sayfalık nottan gelecek sorunun aynı puanı getirmesi, deha niteliğindeki personel istihdamı kriterleri belirleyicilerinin bir diğer başarısını göstermekte neyse. O linke bakayım çok sağolasın. -
- Mevzuat (15 soru)
- Temel Hak ve Özgürlükler
2)657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler)
3)14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kararnamesi
-
İngilizce ne düzeyde sorulacak acaba bide on sınavı geçti alan sınavı klasik olcak galiba acaba iktisat mi sorulcak sadece . Yanı ilan çok açık bir ilan değil gibi yada yskdan yediğimiz darbe sonucu bizim algı gitti
-
@the-kaymakam
Bir ibare vardı "...branş sıralamaların göre..." diye, sanırım alan sınavında da herkesin kendi alanıyla alakalı soru çıkar. Aksi halde hukukçuyla iktisatçının eğitim hayatlarında, aynı ağırlıkta hukuk dersleri almadıkları herkesin malumu. Ama burası Trinidad Tobago pardon Türkiye ne olacağı belli olmaz. -
İletişim Fakültesinden tanıdığı olan kimse yok mu? En azından not temin etsek?
-
https://yadi.sk/i/QCGeFeVkkUUQM iletişim Kuramları özet ve güzel bir not
-
Arkadaşlar mevzuat deyip içerikten söz etmemişler netten arayınca sadece 14 sayılı kararname çıkıyor mevzuata dair başka bir şey bulamıyorum.
-
Bu sınava girecek arkadaşların ingilizcesi var mı?
İngilizce olmadan olmaz gibi.