YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
-
Herkese geçmiş olsun öncelikle, hakkımızda hayırlısı. Kendi adıma sınavımın iyi geçtiğini düşünüyorum ama inşallah sonuç da öyle gelir beni yanıltmaz. Açıkçası sordukları sorularla kaliteli bir sınavdı. Genel yetenek kısmı ne çok zor ne çok kolaydı orta karar, tabii Türkçe’deki mantık soruları biraz zaman aldı. Genel kültürde tarih coğrafya soru sayıları azdı, uluslararası ilişkilerle alakalı özellikle başkanlığın kendi çalışma alanıyla alakalı sorular çoğunluktaydı diye aklımda kalmış. Daha önce söylendiği gibi Türkiye ve dünya ile ilgili genel kültür soruları da sormuşlardı. Geriye kalan sorular da anayasa, idare, iktisat şeklinde dağıtılmıştı.
-
Türkiye ve dünya siyaseti uluslararası ilişkilerden ne tür sorular geldi? Rica etsem paylaşabilirmisiniz?
-
Kaliteli bir kurum sınavıydı. Uluslararası ilişkiler okuyan arkadaşların rahat yaptıklarını düşünüyorum. İlan tarihinden itibaren hazırlanılması imkansızdı. Lisans eğitimini ve kalitesini ölçen çok fazla soru vardı. Herkese başarılar.
-
İlanda başarı sıralaması diyor ama biraz sanki dillere ayırılacakmış sonuçlar gibime geliyor, az da olsa ingilizce dışında dillerden girenler de vardı
-
Yapılabilir bir sınavdı, dışarıda Fransızca ve Almanca bilen bir kaç arkadaş ile tanıştık. Dil konusunda baya bir çeşitlilik oluşturabilir kurum. Türkçe ve mat soruları kaliteliydi, tarih ve uluslaratası ilişkiler soruları da zorlamadı açıkçası. Hayırlısı..
-
Uluslararası ilişkiler sorularını hatırlandığı kadarıyla belirtecek kimse yok mu? En azından bundan sonraki diğer sınavlar için yol gösterici olurdu
-
• Karadeniz Ekonomik İşbirliği üyesi olamayan?
• Avrasya Ekonomik Beiliği üyesi olmayan?
• Şiddet tehdidi. (Uluslararası Hukuk)
• Batı Trakya Türk lideri.
• Almanya’da öldürülen Türkler — Solingen Katliamı
• Vatandaşlıktan çıkanlara verilen Mavi Kart
• Realizmin özellikleri
• Neorealizmin temsilcisi - K. Waltz
• Dörtlü ittifak - Fransa, Rusya, Prusya, Avusturya
• 60’larda imzalanan işçi anlaşmaları - Almanya, Avusturya vs.
• AB’ye en son üye olan - Hırvatistan
• Kaplumbağa terbiyecisi - Osman Hamdi
• YTB’nin bursu - Prof. Fuat Sezgin
• CB adaylık koşulları (soru yanlıştı bence)
• Memurluğa engel olan kısıtlılık hali
• Soyut norm denetimi
• Venezuela ve Maduro ile ilgili soru
• Yatırımın faiz esnekliği sonsuz olması durumu
• İşsizlik hesabı
• Klasik iktisadın varsayımları
• Hangisi anayasada yer almaz? Savunma, yetki genişliği, yerinden yönetim vs. şıkları vardı.Hatırladıklarım bunlardı.
-
@adolf-stalin çok teşekkürler emek verdiğin için ben de bir uluslararası ilişkiler mezunu olarak akademik çalışmalara katkı yapmak niyetindeyim. Herkese başarılar
-
Tahmini ne zaman açıklar acaba..
-
Açıklandı
-
Yazılı sınav 23 ünde yapılacak ve ilanda "Yazılı sınav Başkanlık tarafından daha sonra ilan edilecek bir tarihte Eleme Sınavında belirtilen konular çerçevesinde adayların analiz, tartışma, değerlendirme, çözüm üretebilme, fikir geliştirebilme vb. özelliklerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır" diyor.
Konular ne zaman ilan edilir sizce, zaten 3 buçuk gün var sınava.
Ve daha önce kurumun yazılı sınavına giren varsa, bilgi verebilirse çok memnun oluruz. -
@generalgeneral Yazılı sınav Başkanlık tarafından daha sonra ilan edilecek bir tarihte Eleme Sınavında belirtilen konular çerçevesinde adayların analiz, tartışma, değerlendirme, çözüm üretebilme, fikir geliştirebilme vb. özelliklerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.
Tarihi kastediyor hocam, konular aynı
-
@ghamul1 yorgun kafayla okuyunca yanlış anlamışım hocam ben, eyvallah
-
Benim de başarılı olmuş. Daha önce klasik sınavına giren var mı?
-
Acaba kaçla kapattı yazabilir misiniz puanları?
-
62,50 ile başarılı olmuş benim.
-
Benim de başarılı olmuş ancak yazılı sınav da hemen peşinden gelmiş, gözümü korkuttu açıkçası tecrübeli arkadaşlar varsa 3 günde en iyi ne yapılabilir bilgi verebilirler mi?
-
Bende basarılı yazıyor ama puan göremedim
-
Arkadaşlar meraba. Sizden yorum rica ediyorum. 77.5 le geçmişim. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Ancak şöyle bi durum var ki mezun olduğum 2017 yılından beri a grubundan p48 ağırlıklı kpssye hazırlanıyorum. Yani iktisat muhasebe hukuk çalışmaktan uluslararası iliskiler bilgilerim geri planda kaldı hatta unuttum diyebilirim. Hatırlamak için da yeterli süre yok malesef. Ankara dışında yaşıyorum. Kurum sınavları için istanbul ankaraya gitmekten maddi imkanları zorladik biraz. Sizce benim için bu sınava girmek mantıklı mı? Durum hakkında sorunuz varsa cevaplayayım, kendi başıma işin içinden çıkamadım
-
@merve2655 ben de aynı durumdayım, aynı çelişkiyi yaşıyorum
+1