İMMİB 22 Personel Alım İlanı
-
@tolga80 evet çok haklısınız beklenen büyük istanbul depremi bence de çok yakın büyükşehirlerde yaşam zor ben de biran önce bu karmaşadan kurtulmak istiyorum
-
@tolga80 tek değilmişim
-
@the-kaymakam hocam ibirliklerde maaş kamuya göre düşük öncelikle. ocak ayı zammıyla birlikte C seviye ingilizcesi olan bir uzm. yard. 3950 tl civarında bir maaş alacak. B seviye 4150, A seviye de 4350 civarında olacak. ilki mart ayında olmak üzere üç ayda bir çift maaş var ama kesintilerden dolayı tam iki çift maaş olmuyor. 3950 için 7000 - 7100 tl civarında ikramiye + maaş oluyor yani. lojman hiçbirinde yok ama istanbuldakilerde servis var diye biliyorum. istanbuldaki birliklerde maaşlar %20 daha fazla ayrıca. ancak yıl sonuna doğru maaşlar gerçekten eriyor. C seviye ingilizceli uzman yardımcısının maaşı ikramiyeleriyle birlikte yıllık ortalama 4200 civarında kalıyor. Birliklerin artıları da şunlar: evlenen çalışana (ilk 6 ayını doldurmuş olması şartıyla) 2 brüt maaş nakdi yardım, yılda 3 kez (ramazan-kurban-yılbaşı) 500-600'er liralık ayni yardım yapılıyor. İdari memur maaşları da 3300-3500 (istanbul %20 daha fazla) arasında değişiyor, ama tam olarak neye göre değiştiğini bilmiyorum. Başka iş yerine (örneğin 657'ye veya KİT'lere) geçişte hiçbir sorun olmuyor. İstifa ettiğiniz gibi geçebilirsiniz. Son olarak 657 gibi haftada 40 saat değil 45 saat çalışılıyor. Bazı yerlerde 42,5 saat.
-
@avicenna bildiklerinizi saklamayıp bizimle paylaştığınız için teşekkürler hocam. İdari memur olarak başlayıp uzman yardımcısı olma durumu veya yükselme durumu olabilir mi acaba ? Henüz YDS puanım yok yeni hazırlanıyorum YDS ye
-
@avicenna sorun şu ki o maaşa İstanbul da yaşam biraz zor gözüküyor..
-
@avicenna herkesin merak ettiği bir konuydu teşekkürler. Benim ayrıca merak ettiğim bir konu var, birlikler de 657 gibi sıkı bir ortam mı var, takım elbisedir saç-sakal vs. yoksa rahat mıdır? Bir de çalışana bir yetkinlik katıyor mu, dış ticaret uzmanı gibi özelde karşılığı olan bir meslek midir? Yurtdışı ile ilgili de herhangi bir şey yok anladığım kadarıyla.
-
@The-kaymakam yükselme sınavları yok bildiğim kadarıyla hocam. idari memur personelken açılırsa uzman yardımcılığı kadrosuna başvurabilirsiniz ama. yine de görev bakımından idari memur da uzman yardımcısı da birbirine çok yakın işler yapıyor. maaş farkı dışında pek bir fark yok yani. @Akademili standartlarına bağlı hocam @kilcal Sıkı ortam birliğin genel sekreterliği ile ilgili bir durum. İstanbul'daki birliklerde takım elbise zorunluluğu yok diye biliyorum ama 3 birliğin (immib, iib, itkib) üçünde de durum aynı mıdır bilmiyorum. diğer birliklerin kimisinde kravat düğmesini bile açmak yasak. Çalışana gümrük beyannameleri, ihracat destekleri ve diğer bazı marka destekleri konusunda yetkinlik katıyor. Bu desteklerin danışmanlığı yapılabilir ileride. Ayrıca sektöre hakimseniz o sektördeki bir firmanın dış ticaret müdürü dahi olabilirsiniz. Ama bu 10-15 sene birlik bünyesinde çalışmanızı gerektirir. O kadar süre diş sıkmak gerekiyor yani. Birliklerde birimler arasında ciddi bir fark mevcut. Uygulama-tarımsal iade-devlet yardımları gibi şubeler ciddi manada devlet (evrak) işi yaparken sektör şubeleri daha çok özel sektör gibiler. Bunun sebebi şu: sektör şubeleri alt birliklerden yalnızca birinin (örneğin immib için çelik ihracatçıları birliği vs.) işlerini yürütür. Ve bu birliklerin başında o sektörün önde gelen iş insanlarından oluşan bir yönetim kurulu bulunur. Yani patron özel sektörden birileridir. Ayrıca sektör şubelerinde çok sık yurt dışına çıkılır. Yıllık 15 yurt dışı fuarı olan sektör şubeleri mevcut. mesela 5 çalışan olsa herkes yılda 3 kez yurt dışına çıkabilir yani. Ama gittiğiniz ülkeyi beğeneceğinizin garantisi yok. Gitmek istemeyeceğiniz bir ülkeye gitmek zorunda da kalabilirsiniz (Örn: güvenliği şüpheli Afrika ülkeleri). Bunun dışında güzel bir ülkeye gidildiğinde dahi gezmeye pek fırsat olmuyor. Yurt dışı fuarlarının tek avantajı harcamayıp biriktirdiğiniz harcırahınız oluyor.
-
@avicenna Güzel ve ayrıntılı cevaplarınız için teşekkürler hocam
-
Yeni Bosna da kiralar ortalama ne kadardır yüksek ise tabi sürdürülebilir
-
@avicenna çok teşekkürler zahmet edip her şeyi tüm detaylarıyla yazmışsınız, çok sağolun.
-
Sevgili arkadaşlar,uzm 1 koduna başvuru yoğunluğu nasıl olur sizce?
-
ben UZM 6 koduna başvurdum 87.15 puan ile inşallah çağırırlar mülakata.
-
@tahsin989 Bu ilana talebin çok az olduğunu düşünüyorum.O yüzden düşük kapatacaktır.
-
@akademili Haklı olabilirsiniz hocam ama ben özellikle uzm 1 kadrosu için yüksek katacağını düşünüyorum.Bunun birkaç sebebi var bence;
-İstanbul şehrinin cazibesi aday başvurusunu artıracaktır,
-Tabi işin bir de yds kısmı var,son zamanlara kadar yds faktörü ayırt edici bir durumdaydı fakat bu tarz kurumları hedefleyerek ciddi çalışmalar sonunda gerekli puanı alan kişi sayısı da artmakta.Sonuç olarak; kendi adıma tahminlerde bulunuyorum umarım uzm 1 için davet alabilirim.
Diğer aday arkadaşlar için de başarılar diliyorum. -
@cyberthought Umarım 4 kişilik davet listesine girebilirsiniz.
-
@tahsin989 inşallah hocam bu yıl ne kadar ilan varsa hepsinden bir aşamada elendik. Bir bu kaldı elimde .
-
@cyberthought hocam icin rahat olsun. %80 girersin diye dusunuyorum
-
İdari memur kaçla kapatır ki daha önce kaçla kapatmış bilen var mı?
-
@avicenna cevaplar için teşekkürler hocam. İhracatçı Birliklerinin çalışma koşulları falan çok bilinen yerler değil, bu konuda ayrıntılı bilgi vermişsiniz.
-
Arkadaşlar, ne zaman belli olur acaba mülakata çağrılacaklar? Bu başlık bayağı sessiz.