2019 KPSS a
-
@kaimoğlan sürecin bitmesi Mart deniyordu hocam ne oldu o işte mi yattı
-
@mehmetkvl Mart'ta mulakata girersek sukredecegiz
-
@kaimoğlan o kadar karamsar olma hocam ya o kadarda sürmez
-
@myasar021
Kardeşim bak, burada bile politik davranan, daha çok kendini anlatmanın derdine düşmüş, senin artniyetsiz talebin üzerinden bile "oh be kendimi anlatma alanı bulabildim" çıkarsımında bulunacak aciz davranışlarla karşı karşıyasın. Eminim ki ne linki eklenen videodan bilimsel bir çıkarsım elde ettin ne de ikide birde gelip birer cümleyle kendi netlerini öven arkadaştan.
Kısacası: Liberal ekonomi, ağırlığını Türkiye'ye iyice yerleştirmiş vaziyette. Bu, bir anlamda kamunun iyiden iyiye piyasada varlığını azaltması anlamına geliyor. Bu da alımları kısıyor. Ayrıca Amerikan Dolarının güçlenmesinin vesile olduğu kriz ortamı kamuda daralmayı gerektirmiş yine kamu alımları azalmış vaziyette.
Buna ek olarak Hükümet, kamu kadrolarında ince eleyip sık dokuyor adayları, bunun çözümü de referanstan geçiyor, detaylandırmayım anladın sen.
Ayrıca bak unutma, buradaki birçok arkadaşın henüz iş yaşamı olmadı, farkına çok varılmış mıdır bilemem fakat para kazanmayla memur olma aynı şeyler değil. Memur olma toplumda aynı zamanda belli bir rahatlığa, doğrudan ulaşma manasına geldiğinden sıkışmışlık, yoğun talep de var.
Planını yap, bir vade belirle, vadenin sonunda yerleşmeme durumun olursa rotanı başka yerlere çevirtebilecek birtakım donanımlara yönel. Olmazsa mesela; dil öğren, SAP programı finans modülü öğren, denetim alanında yüksek lisans yap gibi gibi.
Şimdi, korkularından devlet alım yapmıyor, torpilsiz iş yürümüyor demek yerine "yğa çok kasıyorum ama hala bla bla bla" denilmesini kaile almadan başla. Şahsen başarılar dilerim. -
@adamslani06 Her mesajı politik algilayan her söylemi şov zanneden güruh da var bu platformda sizlerle de uğraşıyoruz dogrudur. Ilk mesaji okursan arkadaşın tavsiye istediğini ve herkesin buna odaklı olarak bir şeyler karaladigini art niyet perdesinden sıyrılarak okuyabilirsin. Burda kim kime gizli profillerle neyi ispatlayacak
Şahsen bu yola baslarken bana "kardeşim soruların yarısını bil bu sinav senindir" gazını vermeselerdi ilk senemde daha dikkatli ve temkinli olurdum.
Arkadas kpss a demiş sen ekonomik konjonktüru anlatmışsın ayrıca iktisadın bayağı iyiymiş biz cok mu etkilendik diyelim mesela?
Selamlar -
-
@kaimoğlan
Çaresizce, mezun sayısı bir hayli fazla olan her i.i.b.f.'li gibi sorular soran, kendine ekmek kapısı arayan, sonrasında da teknik detayları öğrenmeye çalışan birine daha ilk entryde "ben şu kadar net yaptım sen düşün" ya da "çalışırken sosyal medyaya girme" demektense, gerekçelerin daha çok dışsal olduğunu, bunların da sistemle, kamu otoriteleri davranış bozukluğuyla ve güncel ekonomik krizle bağıntılı olduğunu anlatmak gerçekten daha kaydadeğer. Üstüne, buradaki bazı nicklerin başka saiklerle ya da gerçekçi olarak çizdikleri karamsar tabloyu da daha objektif bir perpektifle aktarabilmek adına 2. bir yol (sap vs...) göstermek için yazılmış bir yazı. Bunun seni rahatsız etmemesi gerekir zira sana da lazım olacak eminim.
Şunu iddia edebilir miyiz? A grubunda torpil yok, tercih çarpıklığı yok, kamuda çalışmasına karşın zevkine ilanlara başvuran yok, Kamuda torpil yok? Hayır değil mi? İşte bahsettiğim tüm bu olumsuzluklar daha hazırlık aşamasında oluşan, etik olmayan rekabet kültürünün ve de art niyetin eseridir... Ben de bunları gördüğüm an gücüm yettiğince bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.
Hem dikkat ettiysen yapılan netler ve getirileriyle alakalı hiçbir şey söylemedim zira ben de faydalandım, yazan arkadaşlara da teşekkür ederim yürekten. Sadece 2 konuya dikkat çekip eleştiri yaptım.
Ha unutmadan iktisat bilginle diye başlayan bir cümlen var, latife yapmışsındır teşekkürler hakaret olmadıkça herkesle her şey konuşulur fakat o konuda birkaç döviz bürosuna tavsiye veren biri olarak, sanırım seni, senin silahınla vurmalıyım: burada kim kime gizli profillerle neyi ispatlayacak?
Neyse, ben tekrar yazayım: A grubuna hazırlananlarda bazen rekabet namına saçmalayanlar var, kamu alımlarında torpil var, devlette kriz var, kamu olmasa dahi bilinçli bir planlamayla kariyer imkanları var. Aynılarını, bu dozdaki tepkinle senden de duymak isterim, o arkadaşın da, senin ya da başkasının yaptığı netleri yapabileceğini fakat saydığım vaziyetlerden sıyrılması gerekeceğini yazmanı isterim. Saygılar. -
@adamslani06 Ulkenin gidisatinda söz sahibi olmak ve yorum yapmak icin konvansiyonel mecralar oldugunu düşünüyorum. Burada salt derslerle ilgili degil su anki vaziyet ve surec içerisinde yasanilanlar ile ilgili bilgi vermenin(karamsar dahi olsa) zararı oldugunu düşünmüyorum.
Ilk gonderinde bahsettigin gibi liberal bir ekonomik ortam icindeysek bireylerin düşündüklerini ne şekilde olursa olsun söyleme ozgurlukleri oldugunu lakin sen bunlara aldırma bunlar eski zihniyetin tezahürü gibi soylemlerin bir adım otesinin üçüncü dünya ulkesi demokrasisi olduğunu şüphesiz cok iyi biliyorsundur.
Unutmadan, tartışma kulturunun ve maliye bilginin de gayet iyi olduğunu ve okuyucular olarak cok etkilendigimizi ifade etmek isterim. Tekrar sevgiler -
@kaimoğlan
Birey için değil toplum için yaşamayı öğrendiğimiz vakit, empati yapmayı öğrendiğimiz vakit sanırım birbirimizi daha iyi anlayacağız. Son cümlende ironi mi yaptın yoksa gerçek fikirlerini mi söyledin bilmiyorum fakat teşekkür etmek bende yük olmadı hiç. Teşekkürler, her ne sebeple yazmış olursan ol. -
@adamslani06 Şahsım adına yorumlarımla ve kendi çapımda telkinlerimle kimseyi yıldırmayi amaç edinmiyorum. Edinsem de anlamsız olur. Çünkü tavsiye isteyen en az iki yil geriden geliyor ve kesişmiyoruz esasında. Yani surec böyle ilerliyor. Burada herkesin de bu niyetle hareket ettigini farzediyorum.
Kişilerin üzüntü ile süreç böyle ben haketmeme rağmen şu haldeyim demelerinin gercekligi ifade etmekten başka bir amacı olduğunu dusunmek gülünç geliyor zaten.
Kpss A grubu zorlu meşakkatli bir süreç. Bir sene uğraşıp vazgececekler gelmesin demek sahsim adına bir şey katmaz ancak toplum için empati kurdugumu gösterir. Planlamanızi iyi yapın kaynaklarınizi ve gücünüzü buna gore ayarlayin demek kimseye zarar vermez.