2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
Bu başlığa uğrama vakti gelmiş Nasıl gidiyor arkadaşlar çalışmalar? Sınav vs derken anca temize çıktık, bir an evvel bir önceki başlıktaki tempomuzu yakalamaya bakalım
-
İnşaallah bu sene idari hakimlik sınavı açılır ve biz İİBF mezunlarının da sınava girme şansı olur...Ne dersiniz İİBF'li arkadaşlar umut var mıdır?
-
Arkadaşlar idari hakimlikte maliye sanırım bu yılki KPSS soruları gıbıymıs genellıkle kanun cıkıyormus bu benı bıraz üzdü daha önce giren arkadaslar varsa yazabılır mı sızce sorular kalıtelı mı oluyor genellıkle yoksa absürd mü
-
@marxistkeynesyen benim umudum var hocam...
Allah'ın izniyle yine olsun diye bol dua ediyorum...
Siz de inşAllah çalışmaya devam edin..
Hep aynı şeyleri yazıyorum: şu sebepten umudum var diye belki insanlar her seferinde aynı şeyi yazdığım için sıkılmış olabilirler. Bende bişey diyemem tabiki.
Bende bu sefer yazmayım şundan dolayı diye eğer sebebini merak ederseniz şu sayfada hazır var buyrun;https://forum.tercihiniyap.net/topic/5093/2019-i̇dari-hakimlik-sınavı/173
Oradan bakabilirsiniz değerli kardeşlerim
Ne zaman isterseniz çekinmeden sınavla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz, yazabilirsiniz...
Ayrıca süreç ile ilgili her türlü bilgi, notlarım, hap bilgileri bir sitede topladım orası da baya işinize yarar. Her zaman beklerim;
http:// www. hakimvesavciliksinavi. wordpress. com/
Ne olur belirsizlik dönemlerini fırsata çevirin. Sınav Allah korusun olmazsa bile en azından elinizde çok güzel bir hukuk bilgisi ile kpss hukuk ve nerdeyse tüm kurum sınavlarında çıkan hukuk sorularını yapacak kadar bilgi birikimi olur inşAllah..
Devam edin arkadaşlar devam tüm dualarım sizle..
Allah yardımcınız olsun her daim...
Selametle...
-
@marxistkeynesyen umut etmekten başka çare var mıdır?
-
Merhaba arkadaslar sureklı tempoyla calısabılen ııbf lı var mı??ben bır an gelıyor cok cok motıve oluyorum ancak sınavın acılıp acılmayacagı belırsızlıgı aklıma gelınce soguyorum ara verıyorum sankı bosa zaman harcıyor gıbı ..Duyumu olan var mı bu yıl ııbf ıcın ıdarı olacak mı???Yargı reformunun uygulanması 5 yılı bulacaksa bu yıl hemen ııbf alınmaması mantıklı olmaz gibi.Bu belırsızlık dersten sogutuyor...
-
Ben olabildiğince aksatmamaya çalışıyorum.Her sabah 09:00-14:00 arası milli kütüphanedeyim kendimi bir şekilde motive etmeye çalışıyorum ama nereye kadar böyle devam ederim Allah bilir...
-
@marxistkeynesyen, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Ben olabildiğince aksatmamaya çalışıyorum.Her sabah 09:00-14:00 arası milli kütüphanedeyim kendimi bir şekilde motive etmeye çalışıyorum ama nereye kadar böyle devam ederim Allah bilir...
Bır acıklama ılan vs bırsey olsa da belırsızlıkten kurtulup azımle calısabılsek..
-
Arkadaşlar ben ekonometri mezunuyum programlarında yeterince yer vermiş maddesinden ötürü çekincem var sınava katılma açısından. Hukukun temel kavramları , anayasa hukuku , vergi usul hukuku ve borçlar hukuku almıştım transkriptimde bu hukuk dersleri var sizce yeterli gelir mi yoksa sınava katılmam ve değerlendirmeye tabi olmam için yetersiz mi?
-
@vesislerdağıldı bence kesinlikle girersiniz sınava girmenize engel olacak durum yok sınav müfredatının yarısını kapsayacak kadar ders almışsınız zaten
-
@vesislerdağıldı hocam tek hukuk dersi almış kişileri bile kabul ettiler diye yazılmıştı bir zamanlar forumda...
İnşAllah girersiniz sınava..
Allah yardımcınız olsun her daim...
Selametle...
-
@Mehmetemir Çok teşekkür ederim inş hocam , kaymakamlıktan çıkardılar tam mezun olduğum seneme denk geldi belki hakimliktende çıkartırlar diye çekindim
-
@RootofAllEvil Teşekkürler hocam
-
Arkadaşlar herkese merhaba benim bir sorum olacaktı. Hukuklar da soru bankası hangi kaynakları önerirsiniz. Tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.
-
@mujdeniz hocam piyasada 4 tane ön plana çıkan var.
1- Hakimim: Oldukça kolay bir soru bankası. Kolay olduğu için Sınavla maalesef uyuşmuyor soruları.
2- Monopol: Soruları orta düzeyde. Özel hukuk kısımları çok ayrıntılı olsa da kamu hukuku soruları çok güzel ve öğretici.
3- Justice: Soruları oldukça ayrıntılı ve zor. İyi çalışan biri bile gerçekten çok zorlanır ve ben nerdeyse hiç konu öğrenmemişim der.
4- Konsensüs: çıkmış sorulardan oluşturulan soru bankası. Genelde herkes bunu almaktadır lakin zorunluluktan alıyor birçok kişi. Fiyatı yukarıdaki soru bankalarının 2 katı idi. Mesela hakimim 100 küsur idi, monopol 140 TL idi, justice de o civarda iken Konsensus her yıl maalesef zam yaparak 29 Aralık zamanı 280 TL idi. Maalesef pahalılığından dolayı birçok kişi alamıyor.
Ben sınava en yakın gördüğüm yukarıdaki 3'lü içinde monopol oldu. Hem fiyatı makul hemde özellikle kamu hukuku kısmı çok faydalı oldu. Soruları çok ama çok öğretici. Bazı soruları bir sayfa açıkladıkları oldu. Herkese tavsiye ettim genelde herkes memnun kaldı.
Lakin arkadaşlar elinizde soru bankası yoksa almayın şuan. İlan geleceği dönem de yeni baskılar çıkıyor. Şuan var gücünüz ile konu çalışın. Konuyu çok iyi oturtun ki soru çözerken "AA ben hiçbir şey bilmiyormuşum napcam" şimdi demeyin.
Elinde soru bankası olan veya 2017 yılı dahil basımlı soru bankası olan kardeşlerim! Yeni kitap almayın asla. Anayasa ve idare birazcık da vergi dışında diğer hiçbir ders değişmedi gözle görülür şekilde. Bu tip kitabınız varsa sadece anayasa ve idare soru bankaları var onları alın. Yazık israf olmasın..
Maalesef sınav hazırlığı birçok kişi için israf ve külfete dönüyor. Özellikle dershanler küçücük kanun değişikliklerini o kadar önemli gösteriyor ki maalesef eski kitabı bırakan çok oluyor...
Elimizdeki birçok kitap yeterli. Anayasa ve idare biraz da vergi dışında ki dersleri 2017 yılından hatta medeni gibi bazı dersleri 2012 yılı notlarından bile çalışabilirsiniz. Buradan bakabilirsiniz hangi ders hangi yıl bakayım diye ;
https:// hakimvesavciliksinavi. wordpress. com/2019/03/07/en-cok-merak-edilen-sorulardan-hangi-kaynaklardan-calisayim-sadece-kanun-yeterli-mi/Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Dilediğiniz soruyu 7/24 çekinmeden sorabilirsiniz.
Selametle...
-
Arkadaşlar kasım aralık gibi bu sınav gelir mi 2018 de 556. Oldum çok koydu ALLAHIM İNŞALLAH BU SINAV İLANI GELİR
-
@em_re_34 100 kişi bile olsa İnaşallah İdari yargı gelir çok istiyorum
-
Arkadaşlar çok sorulan bir soru;
Sınava çalışırken hangi ders sıralamasını izlenmeli;
1- Eğer hiç temeliniz yoksa veya çok az varsa ve sınava yeni çalışacaksanız henüz yaklaşık 5-6 ay var. Çok güzel bir çalışma ile yetişir. Gece gündüz çalışarak eğer amacınız da garibana ses mazluma nefes olmak ise Allah'ın da yardımı ile yetişir. Sakın yetişmez diye moralinizi filan bozmayın. Allah ilmi isteyene, zenginliği dilediğine verir. Siz ilmi isteyin Allah verir elbette. Gecenizi gündüzünüze kavuşturarak çalışırsanız Allah'ın izniyle Allah da elbette sabrını verir. Sakın vazgeçmeyin.
Hukuka yeni başlamış biri gibi (Hukuk fakültesinde de aynı sıra izlenir. ) En temel dersler medeni hukuk ve anayasadır. Bu ikisini önce çok iyi öğrenin. Daha sonra borçlar, idare ve cezadan devam edersiniz. En sona İdari yargı, medeni usul, ticaret, icra, vergi gibi dersleri bırakırsanız konuları daha rahat anlarsınız hocam ama bu sırayı bozmayın çünkü medeni hukuk gibi dersleri bilmeyen kişi medeni usulü çok zor anlar. Yine anayasayı güzel öğrenmemiş biri idare ve idari yargı da Cok zorlanır. Henüz daha çok vakit varken bu plan ile yarın 1 Ağustos başlayın İnşAllah...
2- Eğer önceden yeterli temeliniz varsa size tavsiyem önce özel hukuk derslerini bitirin sonra kamu hukuku derslerini bitirin çünkü özel hukuk daha çok akılda kalıcı, buna karşılık kamu hukuku özellikle anayasa ve idare hemen unutulabilecek hususlarla dolu. Bunun bir diğer sebebi de kamu hukuku derslerinde mevzuat değişikliklerinin daha yoğun olup sınava en yakın dönemde en güncel şekilde bu derslere çalışmak daha mantıklı.
Şahsen benim temelim olduğu için ben önce özel hukukları bitirdim sonra kamu hukukuna başladım faydasını da gördüm.Sakın moral bozmayın. Allah iyi insanların yardımcısıdır. Sizin amacınız Allah rızası olduktan sonra Allah da onun sabrını veriyor.
Allah yardımcınız olsun her daim..
Bu forumda çok değerli kardeşlerimiz var dilediğiniz soruyu çekinmeden buraya yazarak sorabilirsiniz.
Selametle...
-
Mülakatlar da açıklandığına göre umarım ilan gecikmeden gelir.
-
Üstad bu sene tekrar idari hakimlik açılır mı bunu konuşmak için çok mu erken şuan? Ne düşünüyorsun @paretowilfredo