2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@kendinehakime kesinlikle katılıyorum. Herhangi bir menfaat gözetmeksizin bize destek oluyor sağ olsun. Aksi durum olursa bilgilendirir bizi
-
@nslhn hocam KPSS Hukuk size çok güzel bir temel olmuştur iyi çalıştı iseniz ancak Kpss hukuk biraz daha kolay sorulduğu için hakimliğe göre kpss hukuk için yaptığınız çalışmaların üzerine bina etmeniz gerekir sıkı bir şekilde çalışarak.
Çünkü idari yargı sınavı 15.000 kişiden sadece ilk 300'ün mülakata çağrıldığı ve yarışın çok fazla olduğu bir sınav. Ancak dediğim gibi kpss hukuk temeli sayesinde üzerine bina ederek güzel ve Ayrıntılı bir çalışma ile hakimliğe çalışabilirsiniz..
Selametle...
-
Öncelikle kazanan tüm arkadaşları hem okudukları fakülteyi bitirmek için hem de kazanmak için verdikleri uğraşlardan ötürü tebrik ederim. Her ne kadar yöneticilerden bazıları hoşlanmasa da bazı realiteleri es geçmek midemizin kaldırabileceği bir durum değildir:
İlginç bir nesil yetişti; "kardeşim sanane" ya da "kardeşim banane" nesli diyorum ben bu ilginçlere: Toplumsal hiçbir sorunla alakadar olmayan, yalnızca kendine tapınılası adam olma hayali kurduran, ucuz orta sınıfa mahkum edilmiş ve yaptığı ya da YAPTIRDIĞI haksızlığı meşru göstermeye çalışan...
Sözüm elbette ki herkese değil ama bu nesli, eleştirdiğimiz Suriye'lilerle aynı duruma soksak yemin ederim daha ilk kurşun sıkılmadan Yunanistan sınırını çoktan aşmış olurlar!!
Demek istiyorum ki haklı olmak için kanuni onay almak gerektiğini düşünen, başka birinin problemiyle ilgilenmenin gaflet olacağıni sanan, bencil bir nesil yetişmiş, üzülüyorum ve bu başlık özelinde:Adli/idari süreçlerde başarı gösteren adayların asla duymak ve dillendirilmesini istemeyecekleri birkaç husus var elbette, işte tam da yukarıda bahsettiğim maya, kendini burada alenen göstermekte: bunlardan en önemlisi, İYC başta olmak üzere bazı cemaatlere/tarikatlere ciddi mülakat, dolayısıyla meslek kontenjanların ayrılmış olması. (Yahu, çok arkadaşım var İYC yurtlarında kalıp dışarıda playboyluk yapan ya da bir kişinin bir tarikate cemaate mensubiyeti, nasıl olur da o kişinin ve o kişi sebebiyle onlarca kişinin geleceğine etki edebilir?) Bunu hiç düşündünüz mü? Ya da bunu dile getirmek için vicdanınızla yüzleşme cürretinde bulundunuz mu? Hayır elbette değil mi? Yazık bize
Burada, körler sağırlar hesabı, birbirinize methiyeler dizmek, "asla yılmayın" minvalinde mesajlarla, aslında belli bir gruba hiç nasip olmayacak şekilde umut verici mesajlar vermek daha kolay elbette. Ama çok değil 2 sokak ötende, en az senin kadar emek vermesine, gecesini gündüzüne katmasına rağmen 2 tane soytarı tarikat mensubunun talimatıyla ortada kalan insanın derdine ortakçı olmak daha zor değil mi... Asıl sana yazık, el pençe divan, ilkokul mezunu il/ilçe parti başkanından, siyasal olarak aktif olan altındanki memur görünümlü parti üyesinden talimat aldığında işte o zaman asıl sana yazık...
Bununla birlikte, sözlü mülakata kalmaya hak kazanmış adayın, üniversitede okuduğu dönemde, onunla aynı dönemlerde okuyan, iktidar yanlısı olan bir başka kişi bulunarak, aday hakkında sorular soruluyormuş yok sen onu nasıl tanırsın yok muhalif miydi yok bize düşman mı vs... Hepiniz biliyorsunuz, o yaş grubunda müthiş hırs müthiş kıskançlık o kadar doğal ki... Ya o dalkavuk sırf zoruna gittiği için eksik ve yanlış bilgi verirse ya namussuzluk yaparsa... yazık olmaz mı o gence? Onu değerlendirme cürreti, üniversitedeki arkadaşına mı kaldı! Hepiniz burada bu devri yaşıyorsunuz sanmayın ki haksızlıklarla beraber toprağa gidersiniz, gerçekten Allah'a inanlar gerçekten Hz Ömer'in adaletini benimseyenler bu şaklabanlıkların hesabını soracaktır!! Burada olmazsa, Allah katında soracaktır...
Herkese söylemediğim aşikardır, bu işlere cürret edenlere ve nemalananlara karşı ithamlarımın hiçbiri geneli kapsamamaktadır. Burada yazma nedenim ise, en aktif grup, sayfa, site -bazen maalesef bazen iyi ki- burasıdır ve insanların nelerle karşılaşacaklarını söylemektense, ikide birde "Allah şans verdi kazandık", "ha gayret asla yılmayın", "sakin kalın size de nasip olacaktır" tarzı şeyler söylemek ayıp ve aymazca geldiği içindir.
ALLAH ben isem ben de dahil olmak üzere; ihanet, aldatma içerisinde olanlardan, KUL HAKKI yiyenlerden, vatana dolaylı dolaysız hayınlık edenlerden uzak etsin...
AMİN...
-
Bir ara sınav konularında değişiklik olacağı, İcra-İflas, Ticaret Hukuku gibi dersler ekleneceği konuşuluyordu hiç bilgisi olan var mı?
-
arkadaslar elinde murat yayınlarının idari veya adli yargı hakimligi medeni ve borclar kitabini hediye etmek veya satmak isteyen var mı?????
-
Kafamı son zamanlarda kurcalayan acaba idari hakimligi denesem mi fikri ile azıcık araştırdim ancak sınavı tam olarak tanımadığım için nasıl bi çalışma yürütülür kestiremedim. Ayrıca forumda ilanın gelmeme ihtimali konuşuluyor bu da muamma ne yapılmalı deneyimli arkadaşlar. Kpss hukuk ile karşılaştırma yaparsak çok mu yukarıda kalır idari soruları?
-
resimag.com/p1/8a0bc50b098.png Arkadaşlar fikir olması için 2018 sonuç belgem inşallah bu sınav aralık da tekrar gelir çok az kalmıştı
-
Merhaba arkadaşlar kamu hukuku için özgün soru bankasi almak istiyorum da metin kayanin kitabi yada monopol aklimda ama monopol guncellememis sanırım sizce ne yapmaliyim yada baska onerebileceginiz özgün soru bankasi var mi ?
-
@aroma hocam Kpss hukuk hakimliğe göre biraz daha kolay sorulduğu için hakimliğe göre kpss hukuk için yaptığınız çalışmaların üzerine bina etmeniz gerekir sıkı bir şekilde çalışarak.
Yani eğer temeliniz varsa kpssden çok güzel bir çalışma ile üzerine bina ederek güzel sonuc alabilirsiniz.Eğer hiç hukuk temeliniz yoksa Şimdiden çok sıkı bir şekilde çalışmaya başlamanız gerekir ki idari yargı sınavı maalesef çok az alımın olduğu ve yarışın çok yüksek puanlarda sürdüğü bir sınav. Eğer hedefiniz varsa şimdiden çok sıkı bir çalışma yapmanızı tavsiye ederim...
-
@sinavsinavsinav şu şekilde anlatayım hocam;
1- Hakimim: Oldukça kolay bir soru bankası. Kolay olduğu için Sınavla maalesef uyuşmuyor soruları.
2- Monopol: Soruları orta düzeyde. Özel hukuk kısımları çok ayrıntılı olsa da kamu hukuku soruları çok güzel ve öğretici.
3- Justice: Soruları oldukça ayrıntılı ve zor. İyi çalışan biri bile gerçekten çok zorlanır ve ben nerdeyse hiç konu öğrenmemişim der.
4- Konsensüs: çıkmış sorulardan oluşturulan soru bankası. Genelde herkes bunu almaktadır lakin zorunluluktan alıyor birçok kişi. Fiyatı yukarıdaki soru bankalarının 2 katı idi. Mesela hakimim 100 küsur idi, monopol 140 TL idi, justice de o civarda iken Konsensus her yıl maalesef zam yaparak 29 Aralık zamanı 280 TL idi. Maalesef pahalılığından dolayı birçok kişi alamıyor.
Ben sınava en yakın gördüğüm yukarıdaki 3’lü içinde monopol oldu. Hem fiyatı makul hemde özellikle kamu hukuku kısmı çok faydalı oldu. Soruları çok ama çok öğretici. Bazı soruları bir sayfa açıkladıkları oldu. Herkese tavsiye ettim genelde herkes memnun kaldı.
Lakin arkadaşlar elinizde soru bankası yoksa almayın şuan. İlan geleceği dönem de yeni baskılar çıkıyor. Şuan var gücünüz ile konu çalışın. Konuyu çok iyi oturtun ki soru çözerken “AA ben hiçbir şey bilmiyormuşum napcam” şimdi demeyin.
Elinde soru bankası olan veya 2017 yılı dahil basımlı soru bankası olan kardeşlerim! Yeni kitap almayın asla. Anayasa ve idare birazcık da vergi dışında diğer hiçbir ders değişmedi gözle görülür şekilde. Bu tip kitabınız varsa sadece anayasa ve idare soru bankaları var onları alın. Yazık israf olmasın. Güncel kanunlar ile eksikleri çok rahat tamamlarsınız İnşAllah...
Maalesef sınav hazırlığı birçok kişi için israf ve külfete dönüyor. Özellikle dershaneler küçücük hatta sınavla yakından uzaktan ilgisi olmayan bazı kanun değişikliklerini o kadar önemli gösteriyor ki maalesef eski kitabı bırakan çok oluyor…
Elimizdeki birçok kitap yeterli. Anayasa ve idare biraz da vergi dışında ki dersleri 2017 yılından hatta medeni gibi bazı dersleri 2012 yılı notlarından bile çalışabilirsiniz. Buradan bakabilirsiniz hangi ders hangi yıl bakayım diye ;
https:// hakimvesavciliksinavi. wordpress.c om/2019/03/07/ en-cok-merak-edilen-sorulardan-hangi-kaynaklardan-calisayim-sadece-kanun-yeterli-mi/Hayırlı akşamlar..
Selam ve dua ile...
-
@Mehmetemir çok teşekkür ederim hocam daha onceden okumuştum bu yazinizi fakat metin hocanin kitabi mayis ayında çıktı onu edinen arkadaşlar varsa onerilerini almak isterim
-
@Mehmetemir Kpss hukuk temelim var ve iyi de sayılır ancak hakimlik yabancı olduğum bi sınav ilk kez denemek istiyorum . Sınavın açılmama ihtimali sizce hangi olasılıkla hocam?
-
@aroma maalesef bu konuda sorulan kişi sorandan daha bilgili değil..
Hep dua ediyorum açılsın herkes kazansın herkes mutlu olsun diye..
Forumlarda ki Duyumlar açılacağı yönünde olsa da aksini söyleyenler de maalesef var. Bir aya netleşir diye düşünüyorum. Tabiki herkes dua etmeye devam etsin. Allah hepimizin hakkında en hayırlısını nasip etsin İnşAllah..
Selametle...
-
@Mehmetemir teşekkür ediyorum hocam selametle .
-
ekonometri mezunlarının artık sınava giremediği bilgisi doğrumudur
-
@hussle ,en son ilanda şu yazıyor
Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan adayların anılan alanlarda hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi amacı ile bu adayların mezuniyet belgeleri ile birlikte transkript belgelerini, (belgelerin onaylı örneği kabul edilir.)
yani giremiyor?
-
@hussle Son sınavda Ekonometri mezunu adaylar sınava kabul edildi dostum. Şu an için aksine bir düzenleme olmazsa ya da Bakanlık aday bazlı red yapmaz ise Ekonometri mezunlarının sınava girmelerinde bir mani yok.
-
Sınav tarihi ile ilgili bilgi var mı acaba. Biraz uzak kaldım bu sınavdan. Teşekkür ederim
-
Arkadaşlar bu idari yargı hazırlık setlerinden hangisi iş görür var mı tavsiyeniz?
-
@uzmanyrdd Kişisel düşüncem set almamanızdır. Her derste yetkin olan kitaplar farklı, tek tek kitap almanızı öneririm.