2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@hussle hayırlı sabahlar..
İİBF'lilere uygulanan yüzde 20 kotası resmi olarak geçen sene kaldırıldı. Yani alınacakların tamamı da İBF'li olabilir. Kanun değiştikten sonra ilk ilan olan 29 Aralık sınavında dediğiniz gibi bir ayrıntı yoktu. Yani o ilana göre alınacak 100 kişinin tamamı da İBF'li olabilirdi ama dediğiniz gibi bölüm bölüm ayırıp şu kadar kişi demediler.
Mantıken baktığımızda sizin dediğiniz gibi öyle bir şey yapmazlar diye düşünüyorum. Zira şöyle düşünün iktisat 10 kişi dediler. Mülakata kalanlar arasında iktisatçı yoksa ne olacak o zaman? Hem böyle bir durumda resmi olarak mesela her bölüme eşit dağıtmazlarsa da adaletsizlik olur. İBF'nin sınava girebilen baya bir bölümü var. Hangi birine ne kadar kadro verilecek, eşit dağıtılsa mülakata o bölümden kaç kişi kalacak? O bölüme verilen kadro kadar kişi bile mülakata hak kazanamazsa ne olacak? Yani çok karışır her şey. O yüzden dediğiniz gibi olacağını zannetmiyorum çünkü baya bir sorun olur eğer öyle olursa.
Umarım yardımcı olmuşumdur. .
-
@Mehmetemir hocam geçen alımda kaç kişinin iibfden olduğu hakkında bilginiz var mı ?
-
@anilazi1 maalesef hocam yok...
-
@Mehmetemir Teşekkür ederim hocam.
-
üstat ekonometri mezunu olarak çalışmakta kararsızdım teşekkürler cevap için.
-
Tüm kardeşlerim lütfen okuyun:
Özelden o kadar çok mesaj geliyor ki nasıl yapalım diye bende tekrar şunu yazayım tüm kardeşlerime;
İlanın mevcut olmadığı şu belirsizlik zamanlarında çalışan kazanır arkadaşlar.
Ne olur çalışmaya devam edin. İlan geldiği zaman ile sınav arasında çok az bir zaman kalıyor çalışmak için..Lütfen çalışın. Hiçbir kaybınız olmaz. Ne olur devam edin. Tekrar söylüyorum hakimliğe çalışmakla İBF için en önemli testlerden olan Kpss hukuk testinin tüm konularına ayrıca nerdeyse tüm kurum sınavlarında çıkan hukuk sorularına hazır oluyorsunuz. Nasip olmaz da Hakimliği kazanamasanız bile bu sınavlar için çok güzel bir temeliniz hatta eğer hakimliğe iyi çalıştı iseniz direkt sınava hazır oluyorsunuz ve sadece soru çözersiniz. Ne olur bırakmayın.
Geçen seneki gibi tahminimce ilan yine beklenmeyen bir an da gelecek ve maalesef birçok kişi geçen sene olduğu gibi dar zamanda yetiştiremiyecek. O zamanlar da yetişmiyor diye üzülmemek için önümüzde daha bolca vakit var sınava kadar. Şu an başlasanız çok güzel bir şekilde yetişir.
Aklınıza ne takılır ise buradan ister ana sayfa ister özelden sorun. Not eksiğiniz vardır, elimizden geldiğince bulmaya çalışırız. Yani siz yeterki çalışın. Bizler aklınıza takılan her konuda kardeş olarak yanınızdayız..
Size bir kardeş tavsiyesidir. Ne olur devam edin, kendinizi ne olur ders çalışmaya teşvik edin ve asla bırakmayın...
Hakkınızı helal edin..
Selametle..
-
Bu yıl İdari yargı alımı olmayacağına, adli yargıda da çok az bir alım olacağına yönelik bir duyum aldım. Umarım doğru çıkmaz.
-
@Dumspirospero, içinde söyledi: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
Bu yıl İdari yargı alımı olmayacağına, adli yargıda da çok az bir alım olacağına yönelik bir duyum aldım. Umarım doğru çıkmaz.
Ben de idari olacağı ve 100 kişi olacağı ıhtımalın de % 98 olduğu duyumunu aldım
-
ben de alimin eylul ayi icinde belli olacagi duyumunu aldim.
-
Evet 2-1 , alalım duyumları
-
Ben duyum almadım
-
@kendinehakime inşallah ya
-
Monopol idari hakimlik setini kullanan var mı? Sınav için yeterli mi? Özellikle kamu hukukunda mevzuatı kopyala yapıştır mı yapmışlar yoksa güzel bir anlatımı mı var?
-
@johnash hocam çıkmış soru bankası olan Konsensusu saymaz isek sınava en yakın olan soru bankası monopoldür. Ben hem kamusunu hem özelini çözmüştüm. Kamu hukuku kısmı çok güzel ve sınavda birkaç soru tutmuştu. Bazı soruları yaklaşık 1 sayfa açıklamışlar neredeyse. Ama özel hukuk kısmı biraz aşırı ayrıntıya girmiş. Çok öğretici ama özel hukuk soruları biraz uzun maalesef. Özellikle eşya hukuku kısmı biraz insanı bunaltıyordu çok aşırı ayrıntı içeren soruları ile..
Ama dediğim gibi kamusu gerçekten çok ama çok güzel. Fazlası ile tavsiye ederim...
Selametle...
-
@Mehmetemir Hocam monopol kpss için olan olsa bi sorun olur mu sizce? Kpss kaynağı olduğu için yeterli olur mu karar veremiyorum.
-
@mujdeniz hiçbir sorun olmaz hocam. Aynı derslerin Konuları aynı. Kpss hukuk testleri genelde bir tık biraz daha kolay olsa da hiçbir sorun yoktur.
O soru kitaplarınıza da hatta konu anlatımlarına da çalışabilirsiniz. Ben cezaya kpss notlarından çalışmıştım. Hiçbir sıkıntı olmaz hocam. Aynen devam edin
Herşey sizin temelinizi sağlamlaştırıp çok soru çözmenize bağlı hocam..
Allah yardımcınız olsun..
Selametle...
-
@Mehmetemir Hocam ben sınava Eylül ayında kendim çalışmaya başlayacağım elimde 2018 kpss kaynakları var konu kitabı olarak onlardan çalışmam güncellik ve müfredat açısından yeterli gelir mi? Bana önereceğiniz güncel konu çalışma kitapları var mı merak ediyorum. Ilk kez hazırlanacağım ve kendim kursa gitmeden hazırlanacağım için endişeliyim tecrübenizden faydalanmak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.
-
@vesislerdağıldı hayırlı geceler Hocam..
Anayasa, idare kaynakları Ağustos 2018 sonrası (zira haziran 2018den Eylül 2018'e kadar bu iki derste CBK'lar ile çok ciddi değişiklikler oldu.)
Vergi ise ne kadar güncel olursa o kadar iyidir. Öneri olarak da en azından 2018 Mart sonrası olursa ki güncel özellikle vergi oranlarında ki değişiklikler gibi tek tük değişiklikleri güncel notlarla halledebilirsiniz.Geri kalan diğer derslerde son yıllarda çok ciddi değişiklikler olmadı. Elbette her yıl gelen çeşitli değişimler var ama bu sizin illaki yeni kitap almanızı gerektirmez. Elimizdeki geçen senenin notu ile çalışın ve her dersin güncel kanunu elinizde var ise değişimlere oradan bakarak çalışabilirsiniz.
Maalesef kitap yazarlarından bazıları en küçük belki de sınavla ilgisi hiç olmayan bazı değişiklikleri öyle abartıyorlar ki aslında hiç gerek yok. Maalesef israf öyle bir hadde varıyor ki örnek mi vereyim. Medeni hukuk ve borçlar hukuku neredeyse hiç değişmeyen derslerdir. Hatta akademisyenler kendi arasında birbirlerine takılırlar senin alan ne kadar kolay hiç değişmiyor diye. Yani bu iki derse elinizde değişiklikleri görebileceginiz güncel kanununuz olduğu sürece ve notu ya da kaynağı onunla beraber götürdüğünüz sürece isterseniz benim gibi 2014 kaynağından da çalışabilirsiniz. Ben medeniye 2014 kaynağım ve güncel kanunum ile çalıştım. Allah'a şükür fazlası ile yetti. Yine borçlar da aynı şekilde oldu. Diğer dersler de aynı şekilde...
Arkadaşlar bu sınavlara giren birçok kardeşimiz henüz iş sahibi değiller dolayısıyla maalesef her sene her yeni çıkan kitaba para veremeyiz. Hem israf olmasın hem de sizin paranız cebinizde kalsın diye şu şekilde her dersin hangi yıldan itibaren çalışılır yazım var buyrun bakın;
https://hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/2019/03/07/en-cok-merak-edilen-sorulardan-hangi-kaynaklardan-calisayim-sadece-kanun-yeterli-mi/Tekrar diyorum değerli kardeşlerim. GÜNCEL KANUNUNUZ OLDUĞU SÜRECE ASLINDA BİRÇOK DERS İÇİN KAYNAK ALMANIZA GEREK YOK. ELİNİZDEKİ BİRÇOK KAYNAK YETERLİ. NE OLUR KAYNAK ALIRKEN BU HUSUSA DİKKAT EDELİM.
Hakkınızı helal edin..
Selametle...
-
@Mehmetemir Çok teşekkürler hocam
-
@Mehmetemir Teşekkür ederim hocam