2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@Mehmetemir hocam usulde bariz değişiklikler var mı 2018 in monopolü var konu anlatımlı devam edeyim mi ondan
-
@kemankeşş değişiklik tek tük hocam. Önemli olan temyizde ki filan parasal sınırlar değişti. Birkaç husus daha değişti. Medeni usulde çok ama çok önemli olup kitabı yenilemenizi gerektiren bir değişiklik olmadı. Dediğim gibi kanununun güncel olsun değişiklikleri oradan inceleyin yeterli olur inşAllah. Not size temel verir. Kanun üzerine bina eder. Sorular da çatıyı inşa eder. İnşAllah kazanınca da anahtarınız olup ev hazır olur. Allah yardımcınız olsun her daim
Arkadaşlar değişikliklere kanunların en arka sayfalarında değişiklik tablosu olur oradan bakabilirsiniz. Her zaman dediğim gibi kesinlikle geçen sınavdan kalan birçok kitabı yenilemeyin onlardan çalışmaya devam edin. Hangi dersin hangi kaynağı hangi tarih sonrası olmalı burada ayrıntılı yazdım. Foruma tekrar atıp uzun sayfalar olmasın.
https://hakimvesavciliksinavi.wordpress.com/Selametle...
-
Arkadaşlar bu kadar güzel haber üzerine inşallah 100 idarinin geleceğini ümit ederek size bir şey sormak istiyorum. Sizce hiç temeli olmayan biri bu saatten sonra yetiştirebilir mi?
-
@mujdeniz hocam daha evvel kaymakamlık veya kpss çalışmadınız mı?
-
Arkadaşlar bir iki sorum olacak ;
Geçen yıl ki 100 kişilik alımda kaç iibf kökenli arkadaş idari hakim oldu ? İkinci sorum ise referansız birisinin kazanma olasılığı çok mu düşük ? Çünkü hem iibfli olup hem de adam akıllı referans olmayınca ister istemez uzak duruyorum. Kpss nedeniyle 2 yıldır hukuk çalışıyorum ve netlerim güzel(Tabi kpss çok hafif kalıyor ama temelim var en azından). Kalan 3 ayda hazırlanıp hazırlanmama konusunda tereddütlerim var.
-
@Baelish Hocam diğer şartları bence düşünmeyin bir kişi dahi iibf alınacaksa o kişi olma vizyonuyla çalışın derim
-
@kartel06 Hayır hocam yeni mezun oldum ve sadece hakimlik düşüdüğüm için diğer sınavlara hiç çalışmadım. Yetişmez mi sizce?
-
@mujdeniz bölüm nedir
-
@58auhf58 İktisat hocam
-
@Baelish referanssız mümkün değil hocam. Yazılıyı kazanana kadar referans var gibi, kazandıktan sonra yok gibi çalışın
-
@mujdeniz hocam yetişmese bile temel olur en azından.
-
@Baelish referansın yoksa bence kendini yıpratma boşver , gez dolaş eğlen , efendim yok ben kaymakam olucam vay anam ben hakim olucam inanılmaz bir insanım filan gibi triplere girme , aileni de kendini de üzmüş olursun diğer türlü
-
Arkadaşlar idari hakimliğe ilk kez girmeyi düşünüyorum borçlar genel için mustafa ahmet şengel aldım ama biraz yüzeysel geldi kullanan var mı yeterli olur mu acaba?
-
Arkadaslar ahmet nohutcunun idari hakimlik setinde test kismi varmi yardimci olursaniz sevinirim
-
@johnash yeterli olur bende ilk kez sınava hazırlanıyorum bana hocam tavsiye etmişti gönül rahatlığıyla soruları çözün hocam
-
@samettin hocam Ahmet Nohutçu hocanın
Savaş Hakimlik Kampı İdari Hakimlik Konu Anlatımlı Modüler Set Savaş Yayınevi olan kitabında sorular var. Hatta kendi sitesinde şu yazıyor;Setimizin konu anlatım kısımlarının en sonuna ise geçmiş onlarca yılda kariyer sınavlarında sorulan örnek sorulardan oluşan ve konularla ilgili gelebilecek sorular hakkında adaya fikir veren “Bölümle İlgili örnek Sorular” koyduk. Özellikle Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku kitaplarının sonundaki çıkmış soruların soru ve seçeneklerinde mevzuat değişiklikleri çerçevesinde gerekli güncellemeleri gerçekleştirdik.
Selametle...
-
@Mehmetemir Hocam merhaba idari hakimlik sinavi ne zaman ve kpss sarti var mi?Lutfen cevap bekliyorum.
-
Değerli dostum sınavın tarihi konusunda bir netlik yok, ilanın gelip gelmeyeceği konusunda da; sadece Aralık ayının sonunda geleceğine dair değerli hocaların burada paylaştıkları duyumları var. Hakimlik iÇin KPSS şartı Yok, ÖSYM nin ayrıca yaptığı bir sınav var.
-
@Mehmetemir hocam cok tesekkur ederim sag olun inceleyecegim
-
idare hukuku ve idari yargı ıcın alestamı yoksa themis mi. yada farklı öneri?