İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@Mehmetemir hocam 24 ay nerede yazıyor, yönetmelikte 17 ay yazıyor. ben mi yanlış bakıyorum.
-
@FC-Real-GDP hocam yönetmelik hükümsüz kaldı yeni kanun çıktı. Direk hakim ve savcılar kanunu 10. Madde hocam bakın;
Adaylık süresi ve eğitim
Madde 10 – (Değişik:20/2/2019-7165/5 md.)
Adaylık süresi iki yıldır. Avukatlık mesleğinden adaylığa alınanlar için bu süre bir yıldır. Adaylık, eğitim ve staj olmak üzere iki
dönemden oluşur. -
Arkadaşlar istanbul gelir uzman yardımcılığına atanıp idari hakimliği de kazanan var mı 1 kişi varmış diyolar ben istanbul guy da yedek listedeyim idari hakimlerin işe başlangıçları ne zaman olucak acaba
-
Resmi Gazetede meslek öncesi eğitim ve staj yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapılmış bakın isterseniz.
-
" b) İdarî yargıda meslek öncesi eğitim; staj ve eğitim olmak üzere iki dönemden oluşur. Staj dönemi on yedi aydır. Eğitim dönemi ise hazırlık eğitimi üç ay, son eğitim dört ay olmak üzere toplam yedi aydır.”
-
Hele bi başlayalım da 17 24 farketmez :))
-
Arkadaşlar tekrardan mülakata çağrılan kişiler hakkında bilgisi olan var mı?
-
@FC-Real-GDP merhabalar tarihi sanırım ful yapmıştınız. Gk gy özellikle tarih konusunda yol gösterebilir misiniz lütfen? Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@mrvblkk hocam tarihi tam yapmam benim için biraz şans oldu. sorular zor değildi ve genelde bildiğim yerlerden çıktı. tarihe fazla çalışmadım. kitap olarak fetihnameden çalışmıştım lakin kitabı önermem. yine fetihnamenin sınav formatında, her biri 12 sorulu 15 denemeden oluşan kitapçığını çözmüştüm. denemeleri çözmenizi öneririm.
-
@FC-Real-GDP tamam çok teşekkür ediyorum dikkate alıcam gk gy olarak başka öneriniz var mı peki matematik açısından da
-
@mrvblkk hocam tarihe çalıştım sadece gkgy kısımda.
-
atama ilanı gelmiş ama forumda yaprak kıpırdamıyor.
-
Soru iptali oldu mu herhangi bi bilgisi olan var mı?
-
@ihc42 evet ortak alandan 2 soru iptal oldu. soru iptaliyle mülakata girmeye hak kazananlardan başvuru belgeleri istendi. ek mülakatlar henüz yapılmadı.
-
Arkadaşlar, geçen yıl 100 kişilik kontenjan dolduruldu mu acaba? Bilen var mı?
-
@Mehmetemir, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Benim mülakatım bugündü,
Bende diğer arkadaşlarıma faydalı olur diye tecrübemi anlatayım dedimAnkara Hakimevine Kızılay'dan giden bir çok otobüs ile ulaşabilirsiniz.
Güven park tarafındaki duraktan 203, 145, 183, 155 numaralı otobüsler ile çok rahat yakınına kadar ulaşabilirsiniz.Hakimevine girince aynalı oda ve küçük odanın olduğu arka tarafa yönlendiriliyorsunuz. Bekleme salonunda bekliyoruz daha sonra İsim isim çağırıyorlar. Yaklaşık 30 kişiyi sıraya alıyorlar ve sandalyeye oturuyorsunuz. Geri kalanlar ise üst katta beklemeye devam ediyor. Sonra sıra ile ilerleniyor. Girenler yaklaşık 45-60 saniye arasında girip çıkıyordu. Girene kadar içerde ne oluyor diye insan çok merak ediyor ve heyecana kapılıyor. Size 2 kişi kala telefonları teslim ediyorsunuz ve size sıra gelince büyük bir kapı açılıyor ve aynalı oda denilen odaya açılıyor.
Oda çok büyük bir oda. Bir bakan yardımcısı olan başkan olmak üzere toplam 5 kişilik heyetin karşısına çıkıyorsunuz. Heyet tam karşınızda kalıyor odaya girince. Heyetin biraz uzak mesafesinde odanın ortasında bir koltuk ve bir sandalye var. Sandalyeye oturmadan önce baş selamı veriyorsunuz ve üyelerden biri buyrun oturun deyince oturuyorsunuz. Hemen başkan size kendinizi tanıtın diyor. Sizde ad soyad, doğum tarihi, memleket, mezun olunan okul ve medeni hali söylüyorsunuz. Daha sonra üyelerden biri direk size soru soruyor. Bana genel ve özel boşanma sebepleri nelerdir diye sordu. Bende cevapladım tek tek. Ben bitirince teşekkür ederiz çıkabilirsiniz dediler. Sonra saygı ile ayağa kalkıp kafa selamı verip çıkıyorsunuz.
Yani heyecan girene kadar oluyor meraktan dolayı ama girince hepsi geçiyor. Allah yardımcınız olsun..
Rabbim hâkim veya savcı olarak en güzel şekilde garibana ses mazluma nefes olmayı nasip etsin İnşAllah...
Dualar hepimiz için..
Selametle...
Şu günlerde mülakata kalma heyecanı yaşayan arkadaşlarımız için @Mehmetemir beyin deneyiminden bahsettiği şu mesajı yeniden paylaşmak faydalı olur diye düşündüm. Mülakatınız da bu doğrultuda gerçekleşecektir büyük ihtimal. Tek farkı mülakat komisyonu yeni düzenlemeye göre 7 kişi. Hepinize başarılar, en hayırlı neticeler diliyorum.
-
@mr-aday merhaba bu siteyi yeni kullanmaya başladım bulduğum başlıkları kaybediyorum. Sizinde cevabınızı görmüşken hemen yazmak istedim eylülde maliye 4. Sınıf olacağım Allahın izniyle ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hedefim idari yargı hakimliği küçükte olsa yardımcı olur musunuz? Herkes bu bölümle ilgili olumsuz yorum yapmış benim için düşünceleriniz çok değerli seçeceğim ve yöneleceğim alanlar konusunda pek bilgi sahibi değilim hiçbir şey bilmeden bomboş mezun olmak istemiyorum.
*
*- liste madde
-
İleti silinmiştir.
-
@ehss alabilir misiniz gruba?
-
@19122018 referans düzeyi ne olmalı acaba atanmıştı bu arkadaş