@RootofAllEvil hocam geçen seneden beri sürekli foruma yazar ve insanlara yardımcı olurdunuz. Ben isminizi ne zaman görsem hep mutlu olur ve dua ederdim İnşAllah kazanır diye. Kazanmasını en çok istediğim kişilerin başında geliyordunuz ve hâlâ öylesiniz hocam..
Moralinizi sakın bozmayın, puanınız zaten çok ama çok iyi. Elbette vardır bu işte de bir hayr. Ben lise sonda Polis Akademisine girmeyi çok istiyordum, sınavına girmek için spor filan yapıyordum, bir kontrol için normal göz doktoruna kendim gittiğimde bu göz dereceleri ile Polis akademisine gidemiyeceğimi söyleyince ben çok üzülmüştüm bir an. İnsan bir an çok uzun süredir istediği mesleğe gidemiyeceğini öğrenince yıkılır gibi oluyor. Ağır geliyor gerçekten. Sanki hayatta başka meslek yokmuş gibi bir an hayat bitecek gibi oluyor. O an annem baya moral vermiş ve demişti ki; " sakın moralini bozma, bunda da vardır bir hayr. Allah bir kapıyı kapatır ise bin kapı açarmış, sen sabredenlerden ol Allah sana en iyilerini nasip eder insAllah" demişti. Bende annemin bu sözü üzerine üzülmedim asla, hayat devam ediyor, dedim. Bundan birkaç ay sonra Polis Akademisini kapatılıp içindeki öğrencileri de normal fakültelere dağıttılar. Yani ilk durum benim için şer gibi gözüküyordu ama kazansa idim de okuldan başka okula gönderilecektim. Yani birkaç ay içinde durum çok değişti herkes için. Allah daha sonraki yıllarda bana daha iyileri nasip etti çok şükür. Sizlerin duaları ile de çok şükür mülakatı geçmek nasip oldu. Allah sonsuz kez razı olsun hepinizden. Nasip olursa bende savcılık tercih edeceğim için bir bakıma polislik mesleğini daha farklı ve daha iyi bir şekilde bana tekrar nasıp etti Allah. Yani Allah herkes için çok farklı hususlar takdir etmiş ki zaman bunu gösteriyor...
Ben mülakattan elenmiş olsa idim buraya da yazdığım gibi vardır bir hayr der ve geceli gündüzlü önceki sınavdaki gibi yeni sınav için ders çalışıyor olurdum.
Moralinizi sakın bozmayın. Allah, bir sonraki sınava daha iyi bir şekilde takdir etmiş olabilir kazanmanızı..
Puanınızın yüksek oluşu çok iyi bir hukuk bilgisini gösterir. Bu bilginin üzerine çalışarak ve Allah'ın izniyle bu sene sınav da açılırsa hayırlısı ile ben sizin mülakata kalmanız için çok dua edecem yine..
Biz ne zaman isterseniz buradayız..
Allah'ın izniyle sizle ve diğer değerli kardeşlerimiz ile meslektaş olacaz inşAllah..
Duaların en çok kabul edildiği gün olan Arefe günü, Allah tüm kardeşlerimizin kalbinde istediği ve hakkında hayırlı olan meslekleri nasip etsin İnşAllah..
Biraz içimi döktüm buraya, Hakkınızı helal edin..
Dualar tüm kardeşlerimiz için...
Selâmetle...