İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@zeuscuk aynen bende geçmiş alımlara baktım haziran başında sonuçlar açıklanmış temmuzda eğitim başlamış. Ama önceki mülakatta arasa süre yoktu art arda yapmışlar bu sefer 5 günlük bir boşluk var o yüzden beklenti oldu
-
arkadaşlar idari yargı hakimliği sınavı ne zaman
-
@dunya-ese Dostum bu konuda bir netlik yok henüz. Şöyle bir ileti paylaştık bugün. Göz atabilirsiniz;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5103/2019-hakim-yardımcılığı/477
-
@paretowilfredo teşekkür ederim dostum
-
Arkadaslar Cimere yazmıştım ilk 300 'ün kaçı iibf mezunu öğrenelim diye cevap :
CİMER tarafından bir örneği Bakanlığımıza gönderilen 02/04/2019 tarih ve
1900834777 sayılı başvurunuz incelendi.
Başvurunuzla, 29/12/2018 tarihinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan idari yargı
hâkim adaylığı yazılı yarışma sınav sonucunda mülakata girmeye hak kazanan adayların
Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimlerve Siyasal Bilimler Fakültelerine göre dağılımlarını sormuş
iseniz de, bahse konu olan bilgiler ayrı ve özel bir çalışma, araştırma, inceleme yada analiz
neticesinde oluşturulabileceğinden 4982 sayılı Kanunun 7 nci maddesi uyarınca talebinize
cevap verilmemiştir.
Söz konusu bu cevabî işleme karşı, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda
öngörülen 15 günlük süre zarfında, "Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna", 2577 sayılı İdari
Yargılama Usulü Kanununda öngörülen 60 günlük süre zarfında da, idarî yargı yoluna
başvurma hakkınız bulunmaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Bedir FİDAN
Hâkim
Bakan a.
Daire Başkanı -
@olursaolur eğer ayrı bir çalışma gerekiyor ve hala yapmadılarsa ben kotanın uygulanmayacağına yorarım. Diğer türlü sayısını bilip ona göre düzenleme yapmaları lazımdı bence.
-
@ezo aslında bunu saymak çok zor olmasa gerek neticede 300 kişinin de dosyası komisyonun önüne geldi kim nerden mezun açık açık yazıyor ..dikkate alınmıyorsa ne alâ herkese eşit bakılması taraftarıyız biz de..215-85 seklinde soz edilmişti doğru değilmiş demek ki
-
@olursaolur işte o yüzden kota olmayacağını düşündüm hocam neticede saymak kolay ve alım kotaya göre şekillenecekse saymaları lazımdı.
-
@olursaolur Ya hu el insaf. Boyle bir gereklilik olsa dahi yanit verilmesi gerekir. Ayrica İİBF mezunu adaylar evrak yolladilar ve kim iibf'li kim hukukçu belli. Bunu çok basit şekilde excelden filtreleyerek dahi bulabilecekken şu verilen yanıt, yanıt vermek istememek olsa gerek. O zaman bilgi edinme niçin var?
-
@ezo kota umursanmasa da alım neye göre şekillenir hepimiz az çok biliyoruz aslinda..hayirlisi olsun bakalim
-
@paretowilfredo kamuda şeffaflığın yerini hantallığa bıraktığı gerçeği üstad üzülerek okudum..
-
212 veya 215 İİBF mezunu kalanı hukuk mezunu arkadaşlar.
-
@kenan siz nerden öğrendiniz ?
-
@olursaolur e cimer böyle cevap veriyorsa 215 nereden çıktı. 215 sayısını öğrenen nereden öğrendi
-
@toranj Adalet bakanlığında tetkik hakimi tanıdığı vs varsa duymuştur hocam.
-
@olursaolur, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Arkadaslar Cimere yazmıştım ilk 300 'ün kaçı iibf mezunu öğrenelim diye cevap :
CİMER tarafından bir örneği Bakanlığımıza gönderilen 02/04/2019 tarih ve
1900834777 sayılı başvurunuz incelendi.
Başvurunuzla, 29/12/2018 tarihinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan idari yargı
hâkim adaylığı yazılı yarışma sınav sonucunda mülakata girmeye hak kazanan adayların
Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimlerve Siyasal Bilimler Fakültelerine göre dağılımlarını sormuş
iseniz de, bahse konu olan bilgiler ayrı ve özel bir çalışma, araştırma, inceleme yada analiz
neticesinde oluşturulabileceğinden 4982 sayılı Kanunun 7 nci maddesi uyarınca talebinize
cevap verilmemiştir.
Söz konusu bu cevabî işleme karşı, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda
öngörülen 15 günlük süre zarfında, "Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna", 2577 sayılı İdari
Yargılama Usulü Kanununda öngörülen 60 günlük süre zarfında da, idarî yargı yoluna
başvurma hakkınız bulunmaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Bedir FİDAN
Hâkim
Bakan a.
Daire BaşkanıKanunun yorumu yapılırken sözü ve özünün birlikte yorumlanması gerekir. Bahsedilen ayrı bir çalışma gerektirmesi ile ilgili maddeyi Bilgi Edinme Hakkını kısıtlayacak şekilde yorumlamamak gerekir. Bu konuda birçok İçtihadı Birleştirme Kararı bulunur. Kanunun salt sözünün yorumu özünden bağımsız olamaz. Oldukça basit bir sınıflandırma işlemi büyük bir analiz çalışması gibi yorumlanıp Kanunun ruhuna aykırı bir lafzî yorumda bulunulmuş.
-
@çıkmadıkcandan hocam bu sorular sorulanlar mı? Sadece idariden girenlere mi soruldu?
Allah rızası için bu ve bi alt gönderideki soruların cevaplarının bir linki bir pdf bi okunacak yer var mı ? Yardımcı olacaklara duacıyım -
@toranj bunu ben de merak icerisindeyim bir süredir ayni bilgi dolaşıp duruyor ama net bir ifadeyi kurum bile vermiyor
-
@plansız cevap her türlü hayal kırıklığına uğrattı..baska cimer e yazıp aynı yanıtı alan var mı arkadaslar?
-
@kiziroğluhey idariden girenlere soruldu hocam . Cevapları hazır olarak yok ama detay soruda çok yok. Gözün korkmasın .