İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@çıkmadıkcandan tekrar yazmış oldum ben de olsun bakalim
-
@olursaolur cevap geliyor kesin. O açıdan iyi oluyor hepimiz adına.
-
kota teamülen uygulanacak mı arkadaşlar duyum alan oldu mu
-
@toranj hocam teamülen %20 kota uygularsa sayı da 215 ibf ye 85 hukukçu ise bütün hukukçuları alacaklar anlamına gelir. Tabi bu 100 kişiyi dolduracakları varsayımı altında geçerli ( 2016 da 200 kişi ilana çıktı 80 hukukçu 40 ibfli alındı.) Komisyon komple hukukçulardan oluşuyor bu dez avantaj ama 100 kişiyi dolduracaklarsa bence kota zor uygulanır. Kanımca hukukçuların referansları çok çok iyiyse kendiliğinden bir kota oluşur
-
@çıkmadıkcandan hocam ben 100 kişilik kontenjanı dolduracaklarını düşünmüyorum bu sebeple ama sanki kota uygulaması devam ediyor gibi bi hava hakim.
-
@çıkmadıkcandan bir de komisyonda danıştay dan gelen kimse yok sanırım.
-
@toranj kota teamülen uygulanacak diye duydum tabi bu baskı ile orantılı olur
-
@mr-aday orantılı derken hocam
-
Kota uygulanacağını düşünmüyorum, uygulanacak olsa kota kaldırılmazdı kaldı ki kota uygulansa 85 hukuk mezunu adayın hepsi alınır ilave olarak bu adaylarin da en az yarısı aynı zamanda adli mülakatına da girecektir.
-
Arkadaşlar mülakata giren varmı?
-
@kenan 11 inde başlıyor
-
Neye göre çağrılıyor peki isim mi soy isim mi bilgin var mı
-
@kenan bizim ki 2 gün sürüyor zaten hocam soyadı sırasına göre
-
@westakin hepsi alınır? 2016 da 200 de 120 alındı hatırlatırım. Kotanın mevzuat bağlamında kalkması zihinlerdeki kotaya etki eder mi tartışılır
-
@toranj referans baskısı olur ise kota aşılabilir demek istiyorum
-
@mr-aday kotayı biraz esnetmeleri lazım yoksa onlardan 30 a yakın bizden de 20 kişi alıp 50 kişi alabilirler. umarım esnetirler
-
idariyi kazanan dar hukuk yelpazesinden asla kalan 80 kişiyi almazlar bunu geçmişte de gördük. hatta ben bu yüzden kotanın kaldırıldığını düşünüyorum ama anlaşılan kağıt üzerinde kalkmış
-
11-12 Nisan'da mülakata girecek arkadaşlar ,
İçeri kaçar kişi girdiklerini
Ortalama kaç dakika kaldıklarını
Neler sorulduğunu
Komisyon üyelerini
bizimle burada paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Herkese mülakatta başarılar ve bol şanslar. -
ön mülakat için aranan oldu mu?
-
@vamos
Bu sene birer kişi alınacak diye yazmışlardı ama bir hesap yapınca kesinlikle üçer beşer olur diye düşünüyorum.İdari iki günde üç yüz kişi av.dan geçiş 12 günde 1500 kişi tamamlanacak
. Bir kişinin üç dakika mülakat süresi girişi çıkışı toplam 5 dakika sürse ,birer birer mümkün değil gibi.:)