İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
@mami1616 teker teker gireceğiz . o uygulama tek seferlik bi uygulamaymış devam etmemişler
-
300 kişinin kaçı hukukçu ve iibfli bilen var mı?
-
@toranj Nisanda olacağı doğru mu peki?
-
@ezo hocam o konuda kimse bişey demiyor ama genel olarak hızlı ilerliyormuş süreç. hatta 2016 alımı haricinde ilk idari mülakatının yapıldığının ve sürecinin ilk olarak tamamlandığını söylemişlerdi bana
-
@toranj süpermiş en azından bekleyerek çürümeyiz
-
@toranj hocam 2016da yanlis hatirlamiyorsam ilk tamamlanan surec avukatlarin oldu. Nisan mayis gibi goreve basladilar. Idari yargi ve adli yargi haziran sinavindan once ayni anda aciklandi galiba
-
@1umut evet hocam ben de 2016 daki süreç o şekilde oldu diye biliyorum.
-
@ezo evet beklemek kaybetmekten daha zor
-
@zeuscuk yakında cimer üstünden kazanan biri sorup cevap alır. Ya da bakanlıktan öğrenen biri yazar tahminen 200 iibf 400 hukuk olur.
-
@toranj Teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar bir sorum olacak. Mülakat konuları, sınav konuları ile aynı mı olacak sözgelimi İdari hakimlik mülakatında ticaret hukuku ve ya icra iflas hukuku soruları yer alacak mı?
-
@evandro hocam 600 kişi kalmıyor mülakata. önceki senelerden daha çok ibfli mülakata kalır bence. 200 ibf, 100 hukuk gibi bir sayı olur bence.
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
@evandro hocam 600 kişi kalmıyor mülakata. önceki senelerden daha çok ibfli mülakata kalır bence. 200 ibf, 100 hukuk gibi bir sayı olur bence.
Bu sene idariden sinava giren hukuk mezunu aday cok fazla yok.100 kisilik alim icin adli yargi varken fazladan bir suru ders calisip hazirlanmak mantikli degil zaten.O yuzden 200 kisi olmasa da 150-200 arasinda IIBF mezunu kazanan olabilir.(son sinavda yanlis hatirlamiyorsam 278 iibfli vardi kazanan)
-
24 Aralık 2017 sınavı 12 Ocak 2018'de açıklandı.
Mülakat için gerekli belgeler 31 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında alındı. (e-devletten)
Mülakatlar (4500 kişi için) - 24 Nisan'da başladı 15 Haziran'da bitti.
Mülakat Sonuçları 16 Temmuz'da açıklandı.
Ağustos ayında ise göreve başladılar.Bakalım bizim mülakat sürecimiz nasıl olacak.
-
@vamos ne kadar heycanlandirici️
Adli tatil staja baslamak icin engel degil ozaman? -
@1umut Evet gayet heyecanlı bir süreç
Adli tatil sorun değil, tatilde de staja başlanabiliyor. -
@vamos bilgiler için teşekkürler hocam
-
@fc-real-gdp aynen hocam 300 kişi kalcak alışkanlık benim ki. Ben en son sınavda çok şaşırdım hukuk soruları inanılmaz kolay vergi, maliye ve iktisat nispeten zordu ama 180 iibf ve 420 hukuk kaldı.
-
Kota kalktığına göre 100 kişinin 100ü de iibfli olabileceği gibi, hiçbiri iibfli olmayabilir. Bakalım bizi neler bekliyor
-
Arkadaşlar ufak bir araştırma yaptım sizinle de paylaşayım belki bilmeyenler vardır.
17 ay staj dönemi var bunun 6 ayı danıştayda 4 ay idare mahkemesi 4 ay vergi mahkemesi 2 ay bim 1 ay ise il valiliklerinde yapılıyor.