2019 Hakim Yardımcılığı
-
@harveyspecter
Sınaava Giren 20 Bin kişiyi Alt-üst edecek Bu sistem. Arka arkaya 4-5 defa sınava girenleri. Bir Kurumda çalışıp Hazırlıklı sınava girenleri Kim varsa herkesi etkiliycek. Yeni Ders demek Zaman yaratıp calışmak demek Çünkü. -
@silaa Bu Derslerin Hepsi gelecek demedim. Ekleme Çıkarma olabilir yazdım özellikle. Gelecek sistem ile ilgili çalısılıyor belkide bitmiştir bilmiyorum. Bu Hafta içinde acıklanması lazım.
-
Diğer dersleri bilmiyorum da adli yargı sınavında iş ve sosyal güvenlik hukukunun mutlaka sorulması gerekiyordu
-
4.Sınıftakilere de yapılacak olan bu sınavda Gk-Gynin kaldırılacağını düşünüyorum.. Şahsi Fikrimdir. Sebebi ise Tarih/Mat/Türkçe derslerini kitap/Kaynak vs vs şeylerden çalışmaları gerekir . Hali hazır zaten Hukuk Derslerini görürlerken Olmaz diye düşünüyorum.
Sınav Sadece Alan sınavı olabilir. Tabi soru sayısı artacak zaten... -
@suigeneris inşallah gky kalkar
-
@ücüncütekil Ben de Kalkmasını istiorum açıkcası. Rahat Rahat Alana Yönelmek Ayrı Birşey olacaktır. Ders ekleme ve soru sayısı ne olacak bakalım. Bakarsın Yarın açıklanır..
-
@suigeneris inşallah diyelim
-
Aslında Gy/gk kalkıp hukuk derslerinin eklenmesi daha mantıklı olur. Kalkmadan ilave olarak gelirse o kadar ders yükünün olmasıda çalışanlar için çok zor olur. Bunuda göz önüne alırlar diye umuyorum yada fazla iyimser yaklaşıyor olabilirim
-
@ecem Yok yok Mevzu düşündüğümüz gibi. 4. sınıf öğrencileri de girecek Sonuçta tüm herkesi mağduriyet altında bırakmayan bir sınav sistem gelmesi lazım. Mezunlara zaman varken GK Gy çalışabilirler. Peki 4. sınıflar? o yüzden şahsi fikrim kalkabilir diyorum.
-
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "2019 yılı, hakim ve savcıların eğitimi konusunda önemli bir tarih olacak. Bu yıl 6 bin hakim ve savcı meslek içi eğitime tabi tutulacak." dedi.
-
"2019 yılı, hakim ve savcıların eğitimi konusunda önemli bir tarih olacak. Bu yıl 6 bin hakim ve savcı meslek içi eğitime tabi tutulacak. Bu da tecrübe paylaşımını, bilgi birikimini artırma anlamında önemli bir gelişmedir. Eğitim almamış ya da az eğitim alıp kürsüye çıkmış hakim ve savcı arkadaşımız kalmamış olacak. Eğitim konusundaki eksiklikler de giderilmesi sağlanacak."
Kaynak: AA
-
Hakim ve savcıların niteliğine dair çalışmalara önem verdiklerinin altını çizen Gül, hakim ve savcıların, sayılarının artırılmasının yanında niteliğin de artırılmasını hedeflediklerini vurguladı.
-
Hakim ve savcıların niteliğinin artırılmasına yönelik hazırlıklara değinen Gül, meslek öncesi yeterlilik sınavı üzerinde çalıştıklarını anımsattı.
-
4 ilde bam kurulacakmış bugün de iyi bir haber alamadan bitti
-
@ecem kanunlasan metne baktım derslerde herhangi bir değişik ya da farklı bir ders yok .yazılış sırası bile değişmemiş.Gk içeriği de aynı alan dersleri de
-
Hazıran ihtımalı tamamen zayıfladı mı arkadaslar
-
20 bin olan hakim ve savcı sayımızı 22 bine çıkaracağız"
Cirit, hakim ve savcı sayısını artıracaklarını kaydederek, "Çok genç meslektaşlarımızla 20 bin olan hakim ve savcı sayımızı 22 bine çıkaracağız. Bu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek savcı ve hakim sayısıdır." dedi.
-
@silaa sayının artırılması muhtesem tabi ,zaman konusuna dair duyumunuz var mı ?
-
@gizemce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2018 yılı değerlendirme toplantısının açılışında konusmus, mevcut olanlarla stajdakilrle birlikte mi yoksa yeni alım mi bu bilmiyorum ama dediği aynen o şekilde vatan gazetesinden arzu edenler okuyabilir tam içeriğini. "Arttıracağız" demek yeni alım gibi yorumladim ben ama bilemiyorum yine de.
-
@gizemce Kasımdan önce olmaz şahsi görüşüm.Mezunlar odaklı olduğu için sınav genelde onları beklemeden yapmazlar bu hukuki yeterlilik v.s bence bu sene de yaş iş.