2019 Hakim Yardımcılığı
-
hakim yardımcılığı ve savcı yardımcılığı geliyor.
-
Hukuki Yeterlilik Sınavı Gelecek
Bakan Gül bu değişiklikle bir hakimin kürsüye çıktığında 3 yıl deneyimli olmasını hedeflediklerini söyledi. Stajını tamamlamış, teori ve pratik eğitimini almış kişilerin kürsüye çıkacağını belirtti. Bunun ise yarıda güveni arttıracağını beklediklerini söyledi. ayrıca tüm hukuk mezunlarının gireceği bir hukuki yeterlilik sınavı üzerinde çalıştıklarını aktardı.
-
Umarım ilan da yakın zamanda ve çok alım yapacak şekilde gelir.
-
Acaba bu 3 yil muhabbeti sayistay denetciligi icinde gecerli olacak mi?
-
@corleone 3 yıl stajı varsa Eğer İdari alım Haziranda olmalı. Gelirse ilan şaşırmam.
-
@lion Yok. Hakimlik yardımcılığı adı altında bu mesele.
-
@suigeneris anladim kardesim de hani sayistay denetciligide hakim savci mesleginden sayilanlar sinifina giriyor ya o bakimdan sormustum.
-
Hali hazirda sayistayda yardimcilik var ama 2 yil diye biliyorum 3 e cikartabilirler onuda.
-
@lion Orası öylede sonuçta Bu Adalet Bakanlığının Bünyesinde gerçekleştirilen bir eğitim. Sayıstayda denetçisini kendi kurumunda hallediyor. Ondan yansımaz bu mesele oraya.
-
Hemen yerimi alayım ben de bali
-
@Suigeneris hocam, baharda sınav ilanı gelecek diyenler çok fazla. Sizce idari de gelir mi acaba,var mi ciddi duyumunuz ?
-
@vergihakimi Hakimlik yardımcılığı ile alıma çıkacaklarsa ve süreç 3 yıl olmuş olcak.
Haziran'da Adli - İdari alıma çıkmaları gerekiyor.
2019 Aralık olacaksa eğer 2023 görev başı olur. Ozaman da Büyük sorun yaratır. -
Merhaba Arkadaşlar, Hakim Yardımcılığının İdari Yargı alanında da uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bir duyumunuz var mı ? Çünkü Hakim Yardımcılığı ile hedeflenen kürsü hakimiyeti, İdari Yargı’da kürsü çok sınırlı ,genel bazda dosya üzerinde çalışma esası var.
Bir de şuan ki İdari Yargı staj aşamasında Adli Yargıdan çok farklı olduğundan Hakim Yardımcılığı müessesinin de farklı olma durumu olur mu ? İyi akşamlar.. -
@aysegul Çok Güzel Sorular bunlar.
Acayip beğendim.
Gerekli Kişiler ile irtibata geçip bu soruların cevabını Öğrenmeye çalışacağım. -
@aysegul staj yapılan birimlerde bazı farklılıklar olsa da, hakimlik öncesi staj veya yardımcılık müesseseleri adli ve idari için aynı olacaktır
-
@hakan1908 Umarım dediğiniz gibi olur yorum için teşekkür ederim
-
@suigeneris şimdiden teşekkür ederim
-
35 yas ile ilgili bir duzenleme olur mu acaba pek sanmiyorum ama yine de merak ettim dogrusu.
-
@sbf1983 Gündeme taşınmaya çalışılıyor. Şuan böyle bişi var okadar.
-
@suigeneris tesekkur ederim hocam bilgilendirme icin.