2019 Hakim Yardımcılığı
-
@muzgor Çok erken bunun tahmini için.
-
Arkadaşlar hayırlı günler..
Elimde sıfır konsensüs idari yargı soru bankası var.
İhtiyacı olan kardeşlerimden ilk mesaj atana kargo da benden olmak üzere yollayacam İnşAllah..
Birde çok önemli bir ricam var. Arkadaşlar hepinizin evinde kullanmadığımız bir sürü kitap var diğer yandan ise birçok kardeşimizin kitap ihtiyacı çok fazla. O yüzden hep beraber bir paylaşım yapalım diye şu başlığı açıyorum.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5334/hukuk-kitapları-paylaşım-başlığı
Buyrun gelin
-
Arkadaşlar isteyen çıktı. Ona yolluyorum. Kitap paylaşım başlığında kitap paylaşımına devam edeceğiz inşAllah selametle..
-
Arkadaşlar Merhaba.
4 aylık masa başı bir işe girdim de.
Sınav aralık ayında olsa yine
İş ile sınav maratonu beraber nasıl yürür acaba. -
hakim savcı yardımcılığı makamı geldi sayılır. resmi olarak açıklandı, anladığım kadarıyla eğitim esnasında stajyer hakim maaşıyla hakimlik yaptıracaklar. şimdiki staj emeklilik tadında geçiyordu böyle bir çare bulmuşlar sanırım. süresi konusunda bilgi göremedim.
-
Detaylı bir açıklama daha yapılır ama bu süreç alımı nasıl etkiler? Sonuçta ilave bir sınav daha eklendi Eylül’de yeterlilik sınavı aralıkta hakimlik sınavı mı olacak? Ama nasıl yetişecek ki zaman problemi olabilir (yazdığım aylar örnek vermek için yanlış anlaşılmasın)
-
Tahminimce bu proje reform hareketleri hemen yürürlüğe girmeyecek ,çünkü daha plan olarak bahsedildi hepsinden kademe kademe devreye gircek gibi gözüküyor.
-
@sinavparambitti belgeyi internete bulamadım aslında orda açıklama vardır
-
Hakim-Savcı olma süreci iyice uzayacak galiba.
-
ilk alımda olmaz sanırım yardımcılık
-
Yeterlilik sınavı iibfyi nasıl etkileyecek acaba? Ayrıca idari yargıda sadeleşmeye gideceğiz dendi, bu umarım zaten az olan alım sayılarını etkilemez.
-
Hukuk fakülteleri 5 yıla çıkarılacakmış kontenjan azaltılacakmış
-
İdari de sadeleşmek inşallah alım sayısını etkilemez ki alım zaten Yok denecek kadar az
-
@rootofallevil çok doğru bir karar olur darısı diğer fakültelerin başına.
-
@evandro nitelik artsın da hocam kontenjan azlığı çokluğu ikinci planda benim için
-
@rootofallevil hocam nitelik ve nicelik genellikle ters orantılı oluyor bu doğru yöne atılmış güzel bir adım diye düşünüyorum.
-
Hukuk zaten bir Açıköğretim'de eksik orada da olsa elinin değdiğin yer hukukçu olacak.
-
Birde şu yazıyor reform da “ hakim savcı yard. sınavına hukuk mezunu ve belirli bir süre avukatlık yapmış kimseler” basvurabilir yazıyor.
Bu durumda iibfnin önü tamamen kapanmış mı oluyor ? -
@ücüncütekil önü tamamen kapandı mı bilmiyorum fakat hukuk mezununun yeterlilik sınavına girdikten sonra hakim yardımcılığına başvurduğu durumda iibf mezununun direk başvurması saçma olur.
-
@evandro aynenn