2019 Hakim Yardımcılığı
-
@suigeneris kapsamı ne zaman belli olur ki
bir sınav stresi yetmezmiş gibi bir sınav daha eklendi -
@ecem
31 mart seçimleri herşeyi yavaşlattı. Mülakat belge istenmesi bile olmamış daha. 1-2 ay içinde açıklanacagını düşünüyorum. Yani çok geç kalmazlar. -
@suigeneris teşekkür ederim
-
Arkadaşlar bakın size süreci uzun zamandır takip ettiğim için diyeyim:
Yeterlilik sınavı çok ama çok uzun bir süredir düşünülen bir husus ama hâlâ kesin bir netliğe kavuşan bir sey değil. Bir gün kesinleşir ama şuan asla şu tarihte diye kimse diyemez.
Şu aralar tüm hususlar yardımcılık sistemi ile ilgili çalışmalar yapılıyor..
Öncelik yardımcılık sistemi şuan..Bakın arkadaşlar ne olur bizim şuan tek yapmamız gereken birbirimize destek olmaktır.
Bekleyin herkes bekliyor..
Sınav tarihi gibi herşey seçim sonrası netlik kazanır...
Bu tip geçiş dönemlerinde kardeşlerim...
Her duyulana inanmayıp elinizden geldiğince ders çalışmaya bakın. Çünkü her zaman Dediğim gibi siz bu sınava çalışmakla kaybınız olmuyor Kpss hukuk ve tüm kurum sınavları hukuk sorularına çalışmış oluyorsunuz.O yüzden bu belirsiz bekleyiş dönemlerinde en önemli şey moral..
Morali sağlam tutun..
Allah bizimledir.
Güzel günler çok yakındır İnşAllah..
Dualarım hep sizle...
Yine uzun yazı oldu ama
Umarım faydalı olmuşturSelametle..
-
Tüm lisans mezunları girse ne olacak ki yine çok az istisnai vaka dışında hukukçu ve iibfliler kazanacak sınavı. Tamamen alakasız ve herşeye sıfırdan başlayacak bir kişi kalkıpta yıllarını bu sınava gömmez diye düşünüyorum
-
Ben hakimlik mesleğinde yardımcılık meselesinin çok uygun olmadığını düşünenlerdenim. Ne yapacak hakim yardımcısı sıradan insanlar gibi oturup duruşmamı izleyecek? Peki sonunda ne olacak? HSYK yetki yeterlilik sınavı mı yapacak? Her nedense ben bu işte bir olabilite göremiyorum.
-
@suigeneris 2000 kadroluk alımdan ses yok öu ya
-
Var mı gelısmeler arkadaslar
-
@gizemce keske olsa yok gibi suan
-
@ecem @Suigeneris haziranda sınav olur mu ya acaba c....r bey?
-
Mülakatlar seçimden sonra deniliyor. Eğer Böyle olacaksa Otomatikmen Haziran'da sınavda olmaz. Aksi takdirde Mülakatta olan Tekrar sınava girip mülakata kalabilme durumu olur. Böyle bir Kural hatasını Hiç Görmedim açıkcası.
-
@suigeneris of offffff napıcaz
-
hakim yardımcılığı statüsünün geleceğine bende inanmıyorum , fakat bu tür sınavlara girebilmek için yeterlilik sınavı gelecektir çünkü sayı çok fazla arttı.
-
@suigeneris Aralık 2014 mülakat sonuçları açıklanmadan Mayıs 2015 sınavı yapıldı hocam.
-
@albertcamus Ozaman eyvallah.
-
@albertcamus ovvvvvv guzellllll
-
Yeni yayımlanan kararname ile Hakim ve savcı Eğitim Merkezi müdürü ve yardımcısı ihdas edildi. Buda direk hakimlik yardcılığının bian önce duyurulacağıdır. Çünkü hakimlik yardımcılığı Eğitim merkezlerinde gerçekleşecek. Duyum değilmiş dediklerim
-
Kararname’de yayımlanan liste ile; Adalet Bakanlığı bünyesinde 16 genel müdür yardımcısı, 1 hakim ve savcı eğitim merkezi müdürü, 2 hakim ve savcı eğitim merkezi müdür yardımcısı, 54 daire başkanı ile birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci derecelerden 50’şer tetkik hakimi olmak üzere toplam 250 tetkik hakimi ve 2 genel müdür yardımcısı ile iki farklı sınıftan 34 daire başkanı olmak üzere toplam 359 kadro ihdas edildi.
-
@suigeneris dört gözle bekliyoruz..tesekkur ederiz hocam.
-
@suigeneris yani bu durumda 2018 hakim adaylarina uygulanacak hakim yardımcılığı dimi hocam