2019 Hakim Yardımcılığı
-
@suigeneris ne alaka öyle duydum ben inş dogru degildir tabikiiii
-
@kkendinehakim Bu Sitede Söylenti ve Duyum Paylaşılmıyor ve buranın ayrı bir edası var. Hergün ayrı ayrı Duyumları yazarsak Burası Duyumcular Sitesine Döner. Sence Diğer arkadaşlar Duyum almıyor mu? Burda Ciddi Duyumlar paylaşılıyor.
Net olan tek birşey var şuan. O da 1.600-2.000 Kadro talep edildi. Başka hiçbirşey net değil. Duyum Paylaşılmıyor burda. -
@suigeneris 2000 kadro net degil bu da duyum bence ne alaka yani. Şuan 200-300 alım konusuluyor nerde hani 2000 diyenler ??? Bana kdroyla ilgili kesinliğiyle ilgili yazı vs haber göster inanım
-
@kkendinehakim Neyi Ne Alaka 200-300 Konuşulan mı Alaka yani?
Sana bide inanacaksın diye Yazı mı vereceğim? 1.600-2.000 talep edildi Kesin diyorum hala. Bana söylenen bu. Bekleyip Göreceğiz. 200-300 Alım olur diyenlere de dedin mi bana yazı göster inanım? -
@suigeneris buranın nasıl bi edası var anlatır mısın ? Hakim yard 2019 da bakanlık yaşısmasında gecmiyor diyorsun ? Bu ne kesin mi bakan 10 gün içinde açıklayacak ? Duyum hepsi işte .....
-
@suigeneris zaten duyumu olan herkes kesin diyor hangisidogru acaba bekleyip gorcez...” duyum diyip aa bu yalan inanmayin” diyen var mi ???? Tabiki yok
-
@suigeneris, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
@kkendinehakim Neyi Ne Alaka 200-300 Konuşulan mı Alaka yani?
Sana bide inanacaksın diye Yazı mı vereceğim? 1.600-2.000 talep edildi Kesin diyorum hala. Bana söylenen bu. Bekleyip Göreceğiz. 200-300 Alım olur diyenlere de dedin mi bana yazı göster inanım?@Suigeneris Açıkçası üslubunuzu görünce kayıtsız kalamadım.
29 Aralık sınavı öncesinde, ortalıkta henüz daha ilan yokken; sınavın kesinlikle aralıkta olmayacağı, hatta ilanın aralıkta gelip sınavın şubat veya daha sonrasında yapılacağını, burada sizin bu hatalı duyumunuza aykırı görüş belirten herkesle tartışa tartışa ifade eden sizdiniz değil mi ?
Şimdi bir başkası yine aynı şekilde, sizinkinden farklı bir duyum ortaya attı diye, bu kişinin üstüne gitmenin; yapmış olduğu şey sizinkinden farklıymış gibi davranmanın mantıklı bir tarafı yok.
Zaten bu tutarsızlık, alıntısını yapmış olduğum yorumunuzda da kendini fazlasıyla belli etmekte. Bir yandan "duyum paylaşılmıyor burada" deyip diğer taraftan da tamamen kendi öznel değerlendirmenizle " ciddi " olarak addettiğiniz duyumların paylaşılabilir olduğuna izin veriyor olmanız, yukarıda değindiğim hususların ne denli doğru olduğunu da ortaya koymakta -
Hakim yardımcılığının kısa vadede idari yargı için geleceğini düşünmüyorum çünkü ihtiyaç yok idari yargıda yardımcılık sistemine. Belki bu sene idari hakimlik için sınav yapılmaz. Şayet yapılırsa kasım sonu ya da aralık sonu gibi yine 100 kişi olur tahminimce.
-
@atlas07 aynen duygularıma tercüman oldunuz :))))))) tşk ederim
-
@atlas07 Amacın ne bilmiyorum neyi ispatlamaya çalısıyorsun? Evet ben o kişiyim de senin burda okudukların dşında banada söylenenler var. Bu söylenenleri buraya aktarıp bilgilendirme yapıyorum. Dediğin olaya gelelim. 35 yaş şartı gündeme geldi Madem beni hatırladın Hakimlik sonavı için 35 yaş sartının Baskı yapıldıgına hatırlarsın heralde. Tekrar yeni bir karar alındı sınava aralığa çekildi. Bakın ben bunu söylüyorum Normalde söylemicektim. Herkes aynı olmak zorunda değil. Şimdiye dönersekte bu sefer yeni farklı şeyler oldu. Tarih vermedim Bu sefer. Sadece dedim ki 1.600-2.000 Kadro talep edildi dedim. Gümdem ver karatlar çok değişiyormuş olay bu.
-
@atlas07 Yeni farklı kararlar alınır. Ozaman yeni bilgi ile eski bilgi otomatikten yanlış olur. Biraz sağlıklı düşünerek bu sonuca ulaşılır yani. Günü gününe net bilgi alamıuorum. Karşı tarafında işi gücü oluyor.
-
@rootofallevil YARGI Reformu Adı altında bir program gündeme giricek Yakında. Onun içinde yazılanlar içinde hakimlik yardımcılıgıda mevcut. Yardımcılık Adli için ayrı idarî için ayrı olmayacak. Bir bütün şeklinde ikisini de kapsayacak. Hukuki yeterlilik sınavı şeklinde alımlar olacak artık.
-
FETÖ ' den sonra Adalet bakanlıgından Bilgi alıp Duyum şeklinde yaymak artık çok zor oldu. Fark ettiniz heralde 2016 dan itibaren Adalet bakanlıgı açısından kadro ve sınav ile burda sağlıklı bilgiler verilmedi. Şimdi de ben soruyorum diyorum Son durum ne oldu? Sayı ne kadar? Hakimlik yardımcılıgı ne durumda? İnanki diyor eskisi gibi değil kimse bilgi vermiyor diyor. LÜTFEN BİRAZ SAYGI LÜTFEN.
-
TBB Başkanı Metin FEYZİOGLU, halen surmekte olan "Vergi Uyusmazliklari" konulu toplantinin açılış konusmasinda, tüm yetkili mercilerin hemfikir olduğunu ve "HUKUKTA YETERLILIK SINAVI" uygulamasina kisa surede geçileceğini ifade etti.
-
@suigeneris evet okuduk bu haberiiiii
-
Arkadaşlar şimdi Murat kaymak hocamla sohbet ettim. İdari Hakimlikte tüm lisans mezunları sınava girecek . Sınavda olacak diyor. Şimdi hocaya diyim mi elinizde yazı haber vs vs bişi var mı inanım
-
yazılı kaynak olmadan neden söylentilere göre hareket edelim? bakanlıktan duyuru gelmeden sınav olacak yahut olmayacak söylemlerine itibar etmeyin
-
Bence bütün lisans mezunu sınava girmez eğer öyle bir durum olsaydı neden son sınavda uygulamadılar enerjimizi bu haberlere harcamayalım yakında bir açıklama yapılır. Hukuki yeterlilik sınavı dedikleri adaylık sürecinden sonra yapılacak olan sınav değil mi? @Suigeneris sizin bir fikriniz vardır diye düşünüyorum
-
Bu forumu ya da baska bi forumu hakimlik duyumu icin yeni yeni takip etmeye baslayanlar varsa lutfen soylenen her seye mesafeli olsunlar. Asla gelecek planlamalarini burda okuduklari seylere gore yapmasinlar. Okuyun gecin yazilanlari, bakanlik ilani vermeden herkesin dedigi boş. Kaymakamliktan vs duyum alanlar ve tutturanlar oluyor ama tecrubeme gore sunu diyebilirim ki hakimlikte duyum alma filan yok. Bu tarz forumlarda yeni olanlar lutfen okuduklarina hep mesafeli yaklassinlar. Zamaninda her yazilana inanip sonrasinda buyuk hayal kirikligi ve uzuntu yasamis biri olrak soyluyorum.
-
Hukuk mezunlarına 'hukuki yeterlilik sınavı' geliyor.
20.10.2018
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Mesleki yeterlikle hukuki yeterlilik sınavı düşünüyoruz. Hukuk fakültesinden mezun olan birisi noter, avukat, hakim, savcı, noter yardımcısı ne olacaksa önce bir hukuki yeterlilik sınavına girecek, bu sınavı geçtikten sonra diğer alanlarda, hangi mesleği düşünüyorsa o sınava girecek. Bunun da mesleğin kalitesini artıracağını düşünüyoruz." dedi.