2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@Willsmithh tabii ki öyle Hocam üstadı maliye yazarı diye Mustafa Karadeniz’i getirdiler karşımıza ben böyle kötü ders anlatan bir hoca görmedim. Dersi böyleyse kitabı rezalettir dedik sınıfça kitabına beş kuruş vermedik. Şu dönemde zaten işimiz gücümüz yok etmeyecek şeye cebindeki olan parayı dökmesin arkadaşlarımız yazık.
-
@esmeringa GÖNDERDİK.
-
Arkadaşlar burası Guy başlığı ilgili başlıkta konuşun lütfen. Şunu da anlamış değilim 15 aydır ilan yok ortada dün bir kaç arkadaş birşeyler yapalım dedik çıt çıkmadı kimseden. En iyi kaynağı al kardeşim beyin jimnastiği için giriyoruz ya biz sınava en iyisini al. İlan mı o da ne amacımız sadece yüksek puan almak. Aldığınız puanları sandıklarda saklarsiniz.
-
@Müşrif al benden de o kadar nasıl bir duyarsizlık ben anlamıs değilim bosver kardesim şikayet etmekte herkes on numara ama icraatta tık yok duymadım görmedm bilmiyrm yapmak çözüm getirecek bize de bizden sonrakilere de o halde sessizce ders çalısmaya devam etsin herkes en iyi kaynak ve en iyi kitaplardan
-
-
@İibf @Müşrif burada biri çıktı, "mücadeleniz menfi, yalnızca kötü puanlar aldığınız için uğraşıyorsunuz" dedi ses çıkarılmadı başka biri ikide birde gelip "ya ilan geldi sanıyoruz siz başka şeyler yazıyorsunuz, yazmayın" dedi (oysa herkesin akıllı telefondan, ilan geldiği an bildirimle öğrenilmesine rağmen) yine sustuk, başka biri farkındalık için yapılan -doğru yanlış- etiketlemelerle dalga geçti.
Yav giden bizden gidiyor hani cidden bir tarih, matematiksel bir veri olsa olumlu olumsuz, yeminle diyeceğim ki kendime çok konuşma bekle ama yok.
Ben Aşağı Eğlence'deyim, hazırlanmasıydı, gelmesiydi 2 saate meclisin önünde olurum. Gelen varsa önder ya da başka bir şey, hangi sıfatı üstleniyorsa üstlensin buyursun gidelim. -
@cemalicoşan Hocam bende giderim ama inan artık içimde gram istek yok. Sana bana geliyorsa bu ilan onlarada gelicek bırak destek olmayı yorum bile yapmıyorlar üstüne birde kitap muhabbeti . Ben neden uğraşayım sen neden uğraşasin. Sanki ilan bize gelicek sadece. Biraz duyarlı olalım biraz sadece biraz .
-
@cemalicoşan baksana koca forum on kişi çıkıpta hadi gidelm hadi yapalm diyemiyor üç bes kisinin çıkmasını bekliyo ilan gelince de herkesten önce il tercihi konusuyo bu insanlar o halde söylenecek tek birsey var iibf ye hersey müstehaktır öğretmenlerin birliğini izlemeye senede gelmeyen ilanları beklemeye devam
-
@cemalicoşan Şimdi o birilerini boş verelim şuna bakalım. İnsanlara "biz yapıyoruz siz hiçbir şey yapmıyorsunuz" denilince kimse ar edip de yerinden kalkmıyor. Bir diğer etkisi de bence herkeste olumsuz bir duyguya yol açıyor. Yani umutsuz olduğumuz pek bir şeyi beceremediğimiz hissi uyanıyor. İşin kötü tarafı bunlar gerçeği tarif eden şeyler. Ancak;
1.Bence bütün bu olumsuz yargılamalar bir tarafa bırakılmalı.
2.Birinin fikri varsa harekete geçmeli ve ben bunu yaptım şöyle bir sonuç aldım demeli.
3.Fiiliyatlarımıza dair fikri olanlar fikrini uyguladıktan sonra konuşmaya başlamalı. Siz yapın, anlatın, sonra insanlar peşinizden gelecektir. Zamanla insanlar yapılacak bir şeylerin olduğunu gördükçe etkilenecek ve bu soluğa katılacaktır. İnsanları eleştirmekle, zorla bir takım yollara sokmakla sonuç alamıyoruz. Daha optimist bir aile için; yapalım, yaptığımızı anlatalım ve başkalarının da bizim peşimizden gelmesini bekleyelim. Bu sayede büyüyen, pozitif tesir elde eden bir kitle haline dönüşeceğiz. Muhabbetle. -
@SBF sanıyorum ki (kümüle) tam manasıyla okumamış, daha evvelki yazılara bakmamış ve de çoğu insanın hemfikir olduğu üzere "birlikte yapılması halinde" etkili olacağı ihtimalini ya bile isteye ya da çok özen göstermediğinizden gözden kaçırmışsınız. Madde madde yazıldığında etkili olduğu kanaati sizde mevcut olduğundan ben de öyle yazayım da etkili olsun.
Şöyle ki:1 Bir şey yapma hususu: Aydınlık Gazetesine, İSİM VERİLMESİ GEREKİRSE VEREBİLECEĞİMİ de belirterek ki teyit edilmesi çok kolaydır, ilgili gazeteci hala oranın personelidir, röportaj verdim(k), Aykut Erdoğdu'ya, aktif olan hoca/öğrenci tüm twitter sayfalarını etiketleyerek, bir anlamda şahitsiz iş yapmayarak, hem randevu talebi hem de durumun vehametini içeren bir flood yazıp, burada da hatırlattım.
2 Ne hikmettir ki ayrıştıracağını, soğutacağını (duygusal manada) düşündüğünüz kitle, hali hazırda X bin mezunu olan, "üniversite mezunu", hak arama hususunda kurumsal ya da bireysel olarak pasifize edilmiş, bir talep olduğu vakit de nezaket içerisinde davet edilmiş bir grup. Bu gruba yönelik cürretkar davetin, toplumsal faydadan ziyade bireysel çıkarla ilişkili olmaması da davranışımı destekler nitelikte. Yani; alınan eğitim ve talep edilen fayda, bu durumun kime yaradığını gayet iyi ortaya çıkarıyor zaten.
3 Sanıyorum ki siz -gerçekten tartışmak için söylemiyorum-, sürecin vehametini ve pareto tarzı, bu işlerle fazlaca ve yıllardır uğraşan insanların tavsiyelerini pek kavrayabilmiş değilsiniz. Bakınız twitterda, tüzel bir kişilik aracılığıyla ya da toplu olarak, ses duyurulmaması halinde sürecin tamamı aleyhimize işlemekte. Dolayısıyla tek kişi, 3 kişi vs çözüm üretmeye çalışması oldukça yetersiz kalmakta. Buyrun en yakın başlığa göz atın isterim: sgk, kendi yönetmelik kaidelerini de çiğneyerek, 30 gün sözünü tutmamış, binleri perişan etmiştir. Peki ortak ve ortalama akıl orada ne der? "Arkadaşlar haydi, hep beraber X işini yapalım"...
4 İnsanların cesareti, yüksek puanlar almalarına, bazı memuriyetler için yeterli seviyelere gelmelerine rağmen, henüz memur olamadıklarında, torpile maruz kaldıklarında, yaşça bazı toplumsal ritüellere geciktiklerinde , puanlarını kullanabilecekleri en ufak bir mecra bulamadıklarında kırılır. Burada belli bir ünvanla yazan belli kişilerin söyledikleriyle değil. Hem bir anlamda şunu kabul ettiğinizi anlıyorum: biz, iibf ya da üniversite mezunları ya da gençler veya toplum, haksızlık varsa ne yapması gerektiğini bilen insanlarız bu da bana garip geliyor...
5 Eğer ki, mümkün mertebe çaba sarfeden, sarfettiğini düşünen bir ya da birkaç insan varsa ve bu insanlara yönelik bir FİİLİ olumlama olmadığı gibi garip eleştiriler varsa, elbette ki ben de dahil herkes, edep sınırları içerisinde eleştirilebilmeli ve katılıma teşvik edilebilmeli. O anlamda olumsuz eleştiri benim önemsediğim bir şeydir. Zira ben sadece eleştirmem emek de veririm...
Hemen şimdi Ankara'da iseniz gelmeli, değilseniz bana eşlik etmek üzere hareket etmelisiniz, eğer gerçekten kaygınız, bahsettiğiniz özelliklere vakıf bir grup olabilmekse. Ben sizi bekliyorum. Binler için 1 kişinin risk alması bu toprakların iliklerinde var.
Başarılar dilerim. -
Arkadaşlar bakanlıktan yetkili biriyle görüşülebilirse iyi olur ama bu zor gibi görünüyor.Sosyal medya da etkinlk yapıldı gazeteye ilan verildi bazı vekillerle görüşüldü ama sonuç alınamadı.Kanaatimce bizi umursamıyorlar.Bence geriye tek yol kalıyor gidip medeni bir şekilde anayasal hakkımızı kullanalım.Yani kimsenin moralini bozmak istemem ama böyle bekleyerek twit le falan ilana çıkacaklarını sanmıyorum.Çünkü bu kadar uzaması normal değil.Daha somut adımlar atmamız lazım.
-
@botan01 problem de tam olarak orada. Anayasal hak mevzusunu tam manasıyla açmak gerek ikna edemiyoruz, olamıyoruz. Ben basit, sıradan anca iibf kazanabilmiş, garip bir Allah kuluyum. Aklınızda bir şey var ise lütfen belirtiniz vallahi de uğraşalım billahi de uğraşalım.
-
@cemalicoşan Tekrar merhaba; öncelikle size cevap vermemin nedeni size dis atmak değildi, siz eleştirdiğim tek nokta insanlara "niye gelmiyorsunuz niye bir şey yapmıyorsunuz" demenizdi.
Maddelerde anlattığınız sorunların hepsini herkes biliyor ve doğruluyorum. Bu sigaranın zararlarını bilip içmeye devam etmek gibi bir şey. (ancak zamlardan sonra tütüne geçmek yerine sigarayı bırakanlardanım )
Maalesef Ankara'da değilim, olsaydım her gün insanları bir yerlerde toplanmaya çağırırdım, gelin konuşalım vs diye. (Ancak bu da en yakın sınavdan sonra yapılmalı bence)
Daha puanım yokken ben tweet atıyordum,etkinliklere katılıyordum, dernek çalışmalarına yol göstermeye gayret ediyordum, bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Maalesef ölü toprağı ve eylemsizlik halleri bizi etkiliyor amacım sizi eleştirmek değil bu düzeni nasıl daha iyi bir neticeye ulaştırabiliriz idi. Sadece daha kapsayıcı, insanları memnun eden, onlara kızmadan kibarca bir şeyler yaptırabilen bir tavır ve paylaşım dili kullanmaktan yanayım.
Dostlukla. -
@SBF yok est eleştiri beni memnun eder, hakaret olmasın yeter. İnanıyorum sizin de başkalarının da gerçekten mücadele ettiğine etmek istediğine. Bunu yargılayacak hadde sahip de değilim ayrıca. inş mantık çerçevesinde, fazla gecikmeden meramımızı anlatabiliriz. Başarılar.
-
@cemalicoşan gidelim meclise veya bakanlığın önüne hakaret kötü söz içermemek kaydıyla eylem yapalm.Şimdi bazı arkadaşlar fişlenrz diye korkuyr yani niye fişlenlm biraz cesur olmamız lazm herkese kadro var öğretmeninden bekçisine kadar ama biz isteyince cevap dahi verilmiyor.2 yıl oldu alımı geçtim doğru düzgün duyum bile yok biz böyle beklersek bu yıl da böyle geçecek kimse bir şey beklmsn.En fazla 5 10 kişilik alımlar olur o kadar.
-
@botan01 Hocam ben de diyorum ki meclisin içine girebilme imkanı var iken neden eylem yapalım? Bunun yerine muhalif ve meslektaş olan vekillere ulaşsak ya? Vallahi dediğim dedik diye demiyorum fikir alışverişi sadece. Mesela Aykut Erdoğdu'ya dense, meclise girilse, durum tbmm basın biriminde dile getirilse fena mı olur?
-
@cemalicoşan O da olabilir başka fikri olan arkadaşlar varsa onlarda önerilerini söyleyebilr ama artık somut bir şeyler yapmamz lazm.Bu da ancak çoğunlukla olur birkaç kişiyle olmaz
-
Biri müjdeli haber bırakabilir mi acaba şuraya?
-
@SBF Sonuç olarak bizim bahsettiğimiz hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Eminim bu iletileri okuyan ve Ankara da yaşayan en az 50 kişi vardır ve bize sağlam 10 kişi katılsa diğerleri de sözleriyle destek olsa yeter di. Ama malesef durumun vehametinden mi bi haberler yoksa 2000 kişilik Guy ilanı geldi dışındaki tüm yazıları öylesine bir bakayım diye mi okuyorlar anlamış değilim. Velhasıl en isabetlisi susmak sanırım. Hep birlikte susalim arkadaşlar aman canım nolcak şunun şurasında 2020 kpss ye ne kaldı. Maliye en iyi kitap iktisat en iyi hoca herkes ne biliyorsa anlatsın yüksek yüksek puanlar alıp bekleyelim
-
arkadaşlar vergi dairesinde gelir uzm yrd olarak çalışıyorum. 2015 yilinda göreve başladım. bu yil gibi inanın hiç boyle bir yıl görmedim. Bakın bu sitetsiteyi takip ediyorum. Olan gelmesini sizin kadar inanın bizde dört gözle bekliyoruz. Dairelerde personel kalması. Emekli olan cok fazla ins bu yil sonu en aşağı 2000 alim bekliyoruz.Yoksa işler cok kötü.