2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Bir rt beğeni yapalım dostlar
-
Allahını seven üzerime duyum atsın
-
@Aslan-Reyiz guy ilanı geldiği zaman iller yüksek puanlarla kapatmaması için destek verin arkadaşlar . SGK Denetmenliği açıklınmazsa 400 kişi 85 üstü puanlar . Mükerrer başvururu demek bizi ilgilendirmiyor diye düşünmeyin ucu size dokunacak bir il göç vakası daha yaşanmasın.Lütfen haserin altına bakanı ve SGK başkanı etiketyerek rt ypın . Şimdiden teşekkürler.
-
@FranciscoNittin adamsın aynen öyle
-
Merhaba dostlar.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün ortalıkta dolaşan bilgilere dair soruşturma yapacağımı söylemiştim. Ufak ufak soruyor, sorduruyorum. O kısma gelmeden önce bugün olan bir şeyi size aktarayım. Bir dostumuz bugün İzmir'de bulunan Sayın Cumhurbaşkanına ve orada olması durumunda Sayın Hazine ve Maliye Bakanına ulaştırılmak üzere bir metin istedi benden. Böyle bir imkanın olduğunu belirtti ve sorunları içeren bir metin talep etti ben de şu şekilde bir metin ulaştırdım kendisine."Sayın Cumhurbaşkanımız / Hazine ve Maliye Bakanımız
Bizler ülkemiz üniversitelerinin Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olan, devletimiz uhdesinde yer alan kurum ve kuruluşlarda hizmet etmek hedefiyle yola çıkmış ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlanmış adaylarız. Sınavlara azami gayretle hazırlandık ve yüksek puanlar elde ettik. Ancak özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen menfur ve hain darbe girişimi sonrasında gelişen süreçte varılan yeni yönetim sistemine geçiş merhalesi ile birlikte KPSS A grubu - kariyer meslek alımları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına alımlar oldukça azalmış, zorunlu olarak derinleşen güvenlik soruşturmalarına bağlı olarak uzayan mevcut alım süreçleri ile birlikte gerçekleşen alım süreçleri ise oldukça uzun sürelere yayılır hale gelmiştir.
2018 ve 2019 yıllarında KPSS A Grubu sınavına katılmış ve yüksek puanlar ile halen atanmayı bekleyen ortalama yirmi bin aday bulunmaktadır. Buna karşılık kamu kurumları tarafından bu adaylara hitaben açılan alımlar, bu sayının en fazla yüzde onu kadar olmuştur. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bu süreçte neredeyse hiçbir alım sürecini başlatmamıştır. 2018 yılında gerçekleştirilen 1000 kişilik Gelir Uzman Yardımcılığı alımını izleyen 18 aylık süreçte Bakanlık yeni bir Gelir Uzman Yardımcılığı alımına çıkmamasının yanında, ortalama beş senedir gerçekleştirmediği Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarını da gerçekleştirmemiştir. Yine 2018 yılında başlatılan ve yazılı sınavına günler kala iptal edilen Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımı ile yeni ihdas edilen Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımları da adayların Bakanlıktan beklediği alımlar içerisinde yer almaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başlatacağı hareketliliğe diğer Kurumların da iştirak etmesi ile birlikte adaylar rahat bir nefes alacak, almış olduğu nefesi emek ve efor olarak katılacakları yazılı sınavlar ve sözlü mülakatlar için harcayabileceklerdir. Zira binlerce genç aday devlet ve millet için en verimli çağlarını işsiz ve verimsiz olarak geçirmektedir. Beşeri sermayenin ülkemiz ekonomisi için bu denli önemli olduğunun bilincinde olan şahsınızın bu hususta özellikle hassas olacağınıza dair inancımız tamdır.
Adayların alımların gelmeyişinden kaynaklı mağduriyetleri, alım süreçlerinin uzaması ile birlikte daha fazla derinleşmektedir. Özellikle bir alım sürecine başvurmuş ve orayı kazanması muhtemel adayların, süreçleri neticelenmediği için açılan diğer alımlara da başvuru yaparak mükerrerliğe yol açmaları hem kadroların boş kalmasına hem de işsiz adayların işsizlik süreçlerinin uzamasına yol açmaktadır. Bu bağlamda iki yıllık periyoda yayılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Müfettiş Yardımcılığı alımı gibi örnekler adayların çalışma şevkini ve Kurumlara dair umutlarını zedelemektedir. Bu yönden daha kısa ve belirli takvimler içerisinde alım süreçlerinin yürütülmesi, hem bu yola baş koymuş adayların devletine ve milletine hizmet etmeye daha çabuk başlamalarını hem de daha çok adayın bu imkana erişimini sağlaması noktasında önem arz etmektedir. Bu konuda da teveccüh göstereceğinizi umuyoruz.
Saygılarımızla arz ederiz."Özden ayrılmadan ama her şeye de değinecek şekilde kaleme almaya çalıştım. Umarım nihai amacımıza hizmet eder, gerekli mecraların harekete geçmesine vesile olur. Dostumuzun da emeğine sağlık, teşekkür ediyorum kendisine herkes adına.
Alıma dair hususlara gelince;
Dostlar bir hareketlilik var evet ama bunu alıma kesin bir şekilde yormak halen çok olası değil. Ancak İlkbahar için bir sınav ihtimali dillendiriliyor. Bu sınavın Kurum içi ya da Açıktan alımdan hangisine dair olduğunu netleştiremedim. Bir ikincil mevzuat düzenlemesi söz konusu. İki seçenek var bu konuda. Bence bu düzenleme de söz konusu planlamanın yönünü belirleyecektir. Bunlardan birisi;
-Açıktan alımda il tercih sisteminin değişmesi konusu. Buna dair şeyler daha önce de konuşuldu ama hayata geçmedi. Bu kez bu düzenleme olursa gelen alım hareketini bize yorumlayabiliriz bence. Bu durumu şu şekilde haberleştirmiştim.
İkinci seçenek ise,
-Kurum içi haksızlığını KPSS şartından kurtaracak bir yol. Şu an kurum içini öteleyecek tek sebep KPSS şartı durumu. Sınava girmeleri neredeyse yeterli biliyorsunuz. Bu yönden 2020 KPSS sonrasında bir alım istiyorlar bu haksızlığa tam anlamıyla katılabilmek için. Bu yüzden bu hususta bir düzenleme gelirse malesef Kurum içi haksızlığı sizleri ileri atabilir. Bu da zaten "Kurum içi bizi etkilemeyecekmiş ki (!)" diyen dostlarımıza malesef acı bir ders olur. En az bir sene daha işsiz olmak. Bundan daha ağır etki aramaya gerek mi var?
Bize dair bir alım planı da bu arada halen olduğu gibi duruyor. Süreç içerisinde çok kez aktardım, illerden talepler alınıyor/alındı. Sayılar netleştiriliyor, alım için Başkanlık neredeyse hazır diye. Bakanlığın bu dakikadan sonra inisiyatifi ne yönde kullandığını bekleyip göreceğiz. Bu arada da soruşturmaya devam edeceğiz.
Şu bütçe sürecinin de önemli olduğunu düşünüyorum. Sürekli olarak talepkâr olmalıyız. Kurum içi haksızlığını meclisten tüm partilerin mutabakatı ile geçirdi bu adamlar unutmayın. En sert muhalif vekiller bile buna imza koydular. O yüzden her fırsatı değerlendirip her imkan doğduğunda taleplerimizi dile getirmemiz lazım. Bu konuda yılgınlığa yer yok dostlar. Siz istemezseniz kimse sizin işsizliğinizi, buhranınızı, hayatı kaçırmanızı, hayallerinizi ıskalamanızı umursamaz. Sizi sizin ayaklarınız dışında kimse sırtında taşımaz.
Allah yâr ve yardımcınız olsun her birinizin. -
@paretowilfredo senden metin isteyen kişinin o metni gereken yerlere ulaştırdıgından haberimiz olurmu
-
@paretowilfredo hocam ilkbahardan önce hiç mi umut yok
-
@mathilda hocam ilkbahar bile bir duyum degil ki. Ihtimal var diyorlar.keske gelse de ilbaharda gelse.bana hic gelmeyecekmis gibi geliyor
-
Hâlâ mı ilkbahar üstad? Aralıkta ilan gelecek diyenler sallıyor mu ozaman nerden duyuluyor bu @paretowilfredo
-
İnşallah il tercihinde düzenleme yapılır bu kez kurumicinden sonra yapılan en büyük haksızlık çünkü
-
Guy'un ilkbahara kalması, kurum içi yüzündendi sanki... Bugün kurum içi ilkbahar olabileceği için guy olmayabilir. Felan felan... (Hakaret içerikli olması sebebiyle yazılmamıştır.)
-
@mathilda @frank Hazırlıkları buna yoruyor olabilirler dostum ancak ilkbahardan evvel olması çok olası gelmiyor bana. Eğer ki bir sistem değişimi öngörülüyorsa gerçekten zaten bunun evvela yayımlanması lazım. Bir diğer nokta da şu anda Başkanlığın yeni vergi sistemi ile alakadar olacak olması durumu. Araya Kurum içi girmese dahi bu sebepler ilanı öteleyecek sebepler. Eğer KPSS şartı değişmez ve Kurum içi KPSS sonrasına atılırsa onların talep ettiği gibi, açıktan alım için en makul dönem en başından beri duyduğum ilkbahar periyodu oluyor. Aksi yönde kuvvetli bir şey duymadım malesef. Kimle konuştuksa hazırlığın olduğunu söylüyor. Pat diye baskın bir ilan olmadıkça ilkbahar planlaması çok daha akla yatkın şu an ki bildiklerime göre.
Kimse için sallıyor diyemem dostum, nihayetinde şahsını bildiğim insanlar değiller hiçbirisi. Ancak Mayıs'tan beri 5 kez falan ilan kesin diyenler oldu. Bu nedenle herkese karşı temkinliyim. Benim kaynağım bile bana bir bilgi verdiğinde bir başka kaynak ile teyit etmeye uğraşıyorum her defa. -
@paretowilfredo saolun hocam peki bu ilkbahardan kasıt umarım mayıs filan değildir
-
@frank Kurumlar genelde bir eğilim ortaya çıktığında onu sürdürüyorlar dostum. Mayıs en geç sınav tarihi olabilir, bunun için de mart-nisan periyodunda ilanın gelmesi gerekir. Bu Nisan sınavı, şubat-mart dönemi ilan dönemi şeklinde de tezahür edebilir. Ama bunlar şu aşamada yalnızca ihtimaller, açıktan alım sınavının olacağı ve haliyle net bir sınav tarihi oluşmuş değil dostum. En azından ben böyle bir bilgi edinmedim.
-
Martta guyun gelmesi demek görünen o ki yine son iki alimda olduğu gibi zorlamayla gelecek.Bu zorlamayla gelen bir ilan süreci 2021 e bile taşıyabilir.Yazık gerçekten emeklerimize yazık.2020 kpss bizleri bekler sımdiden.
-
@paretowilfredo üstad sağolasın verdiğin bilgiler için. Allah razı olsun.
-
Mhuy neden gelmiyor? O gelseydi bari ya.
-
@paretowilfredo açıklamalarınız sadece guy için mi geçerli? Mhuy da mı ilkbahara kaldı gibi?
-
@Mrt1313 Mhuy neden gelmiyor bende çok merak ediyorum.
-
@paretowilfredo üstad okadar etkinlik yapıyoruz malum siz Cb ye mektûm gonderttiyorsunuz ve bizim için bütçe komisyonunda bakanbeye soru soracak mv var vs. Bu durumlar bir ise yaramaz mi ilkbahar olayını erkene alma konusunda?