28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@sinavparambitti merhaba, bu süreci ilk defa yaşadığımdan soruyorum bu yer tercihlerini hangi aşama da yapıyoruz ?
-
@xxx Teşekkür ederim hocam
-
@celebrimbor bende bunu merak ediyorum telefonla çekip koysak sorun olurmu
-
@sinavparambitti hocam genel yetenekten ve ingden baraj altı kalsak alan sınavında iyi bir net çıkarsak yinede uzman yrdmciligina çağrilma ihtimalimiz var mı ? Birde iç kontrolluge çağrılma şartı nedir burda neye bakiyorlar?
-
@sinavparambitti Arkadaşımız yerine göre güzel şeyler söylemiş ancak bazı yanlışlıklar var. Öncelikle sınavın zor olduğu doğru ancak bu ilk bölüm için geçerli zira kısa sürede (90 dk içinde) 80 soru yapmanızı isteyecekler. İngilizce için Yds a seviyesinde olmak gerek denmiş bu hatalı zira benim geçen yıl yds notum 71 olmasına rağmen 30 soru rahat yapmıştım. Şu anda iç kontrolörlük yapan bir arkadaş yds 66 olmasına rağmen benimle aynı doğru sayısını yapmıştı. İngilizcesi ortalamanın üzerinde olan insan bu sınavı kurtarır. A seviyede olan ters takla attırır. @takkurt Sınavda uzman yardımcılığı denk getirmek sadece netlere bağlı değil. İkamet ve bankanın ihtiyacı olan personel kontenjanının etkisi büyük. Geçen yıl 48'e düşen adaylar alındı zira ciddi açık vardı hem genel müdürlük hem de şubelerde. Bu yıl o kadar açık olmadığından yüksek netler yapılsa bile gelmeme ihtimali var. Kimse 24 ya da 30 net diyemez. @modigliani-0 @elitnur İkamet ettiğiniz şehri yazın. Banka ikametgahları araştırıyor. O tür bir hareket anında farkedilir. @tolga80 @zelihacag Bizahmet ilanı okursanız internetten de mobil olarak yapıldığını görebilirsiniz. @frank İç kontrolörler uzmanlara göre çok çok az sayıda alınıyor ve uzmanlığa göre çok çok daha yüksek puan ya da sıradan puan için yüksek ingilizce isterler.
-
@frank iç kontrollüğü tam olarak bilmiyorum, ama uzman yardımcısı için çağırılırsınız. Alandan iyi yaparsanız
-
@bluephantom sınavı boğaziçi hazırlıyor bu sene kaldı ki geçen sene paragraflar çok uzundu ydsden daha uzun.Birde insanları korkutmayın benim bir çok arkadaşım ikametgahı ankarada olduğu halde istanbulda gösterip başladılar işe. Kurum bana nerde oturuyosun su felan diye sormadı.Onların ikametgah olayı şöyle istanbul'a gelenler pahalı yaşam kirasını görüp kaçtığı için ondan dolayı ikametgah olayına takıntılılar kaldıki sınavı geçen arkadaşların ikametgahı istanbul'a alması zor değil . Gerekirse mülakattan öncede kolayca alabilirler saygılar. Bizzat şahitlerim olduğu için bu olayı öyle yazdım ,yoksa bilmeden yorum yapcak değilim.
-
@sinavparambitti bu arada yazdıklarım geçen seneye göre gelişen olaylardı.Bu sene ikametgah olayında sorun çıkartırlarsa sorumluluk kabul etmem.(Şahsi görüşüm sıkıntı olmayacağıdır.)Ben kurum çalışanı ya da personeli değilim ,ben sadece geçen sene başımdan geçenleri anlatarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Sonradan düşündüm ikametgah farklı yapanlara geçen sene hiçbir şey olmadı fakat bu sene sıkıntı felan çıkar .kul hakkına girmek istemem .Herkese saygılar.
-
@sinavparambitti ayrıca geçen sene 7500 kişi başvurdu bu sene 11000 ve üstü beklentim var.O kadar kişinin ikametgah adresini kontrol etmek imkansızdır.Ama yinede siz tedbiri elden bırakmayın iyice araştırın ona göre yapın.Geçen sene hiçbir problem olmadı.
-
@bluephantom Bu arada bu arkadaşın yazdığı gibi 160 soruda 76 doğru yapıp yani genel puanı 48 olan arkadaşlarında uzmanlık daveti aldığı doğrudur. Lakin benim verdiğim rakamlar ortalama değerlerdir Dediği gibi ilden ile göre değişiyor .Ama artık bedava peynir sadece fare kapanında var ,bu nedenle bu sınavda bu puanların işe yarayacağını sanmıyorum.Herkese iyi çalışmalar ,bu başlık altındaki son entryimdir.
-
@sinavparambitti 11000 çok iyi rakam hocam bence o kadar olmaz insanlar İngilizce olayını duyunca hevesleri kırılıyor
-
@d4, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
@elifd bende onu merak ediyorum. Herhangi uluslararasi iktisat konu anlatımı yeterli olur mu ki ?
Uluslararası Ticaret ile uluslararası iktisat farklı dersler değil mi
-
Ankara'da nerede oluyor sınavlar acaba tecrübeli arkadaslar yanitlarsa sevinirim..
-
@emekemek geçen yıl sınavı Ankara üniversitesi yapmıştı ve sınav Ankara üniversitesinde olmuştu. Bu yıl Boğaziçi yaptığı için Ankara'da nerede yaparlar bende merak ediyorum.
-
@plausible geçen yıl istanbul üni yapmadı mı
-
2018 yılı Ankara üniversitesi olarak hatırlıyorum.
-
@sinavparambitti Ah ah ah! Neresini düzelteyim bilemedim. Dediklerimi hiç anlamamışsınız. Geçen yıl ben de sınava girdim paragraflar o kadar uzun değildi ( bu yıl ne olur bilemeyiz). Yds deki Cloze Test yapılarına benzer sorular vardı. Uzunluk görmek isteyenler Vakıfbank'ın 2017 ingilizce sınavına baksınlar. Diğer bütün alanlardan geçip ingilizceden baraj altı kaldım. O yüzden biliyorum. Kaldı ki kimseyi korkutmaya çalıştığım yok bilakis teşvik ediyorum girin imkanları iyidir diye. İngilizce zor diye göz korkutan sizsiniz. İşgüzarlık etmeyin! Ankara ikamet belirtip girenler elbette var. Ben Ankara ikametliler giremez demedim. Banka kendi inisiyatifince kalıcı adaylar aradığı için bu tür ikamet değişimlerini araştırıyorlar dedim. 7500 aday konusuna gelince bu sayı sınava başvuranlar. Hiçbir kurum mülakattan önce ikamet soruşturması yapmaz. Sınavı olumlu bulunanlara( bu sayı geçen yıl 23 kişi müfettiş yardımcısı için diğerleri içinse 600'e yakındı) araştırma yaptı. Yani totalde 650 kişiye bakıldı. Bu da yetişilebilir bir sayı. Kurum size mülakatta sormayabilir. Sorarsa da bu sadece teyit içindir. Sizin nerde ikamet ettiğinizi bilirler.
-
Guy dguy mülakatı bekleyip bu sınava girecek olan var mı?
-
@xxx maaşlar hakkında bilginiz var mı
-
@akalender154 uzman yardım için maaş hakkında