28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
Benim anlamadığım 80 soru 90 dk. da nasıl yetişecek. Üstelik yabancı dil barajı 70 gy 65.
-
@872 Strateji yapman gerek, bütün soruları yapacağım diye diretmek yerine, en yapılabilirleri seri bir şekilde yapıp, barajı geçirecek şekilde kalan sorulara odaklanmak lazım. 2017'de gy'de %65 değil %50 sınırı vardı sanırım, ben 23 soru yapıp bırakmıştım mesela
-
Toplamda kaç soru var her alandan ilanda bulamadım
-
@ücüncütekil İlanda yazmıyor. 40'ar soru diye biliyorum.
-
Sınavı kazanamayanlar için uzman yard. mülakatına davet bu senede olur mu?
-
Arkadaşlar deneyimli olanlar bu snav için çalışma stratejilerinden bahsedebilir mi? Alandan farklı dersler de mevcut. Ve maliye mi seçmeli muhasebe mi? Şahsen ben muhasbeme güveniyorum. Ama bankacılığa ilişkin muhasebe konularını hiç görmedim. Bu biraz beni korkutuyor. Maliye de çok zor geldi diyorlar kararsız kaldım.
-
Sınav konularına bakınca maliye de sadece TVS var gibi en başa onu yazmışlar acaba ağırlıklı olarak tvs mi çıkacak ..? O yüzden kamu maliyesi,bütçe,borçlanma gibi konular Yok gibi.. ?? Bilen var mı
-
@corleone değerlendirilecektir diye ilanda belirtilmiş.
-
@ücüncütekil 2018 sınavında maliye seçmiştim o kadar maliye politikası çalışmama değmedi çoğunlukla tvs ve vergi hukuku ağırlıktaydı bunu göze alarak çalışacağım bu sene.
-
Arkadaşlar marhaba, inşaat mühendisi olup sınava girecek olanlar var mıdır acaba?
Sınava girmeyi düşünüyorum ancak değerlendirebilecekleri bir pozisyon oluyor mu? -
@north-remembers hımm vergi ve tvs çalışsak hatrı sayılır bir net çıkar mı acaba? Bu sene ters köşe yapmazlar umarım cnkü genel maliyeye ağırlık vermemem gerekiyor konu başlıklarına bakınca
-
@ücüncütekil bilmiyorum ki hocam ne olacağı belli olmuyor en iyisi verimli bir şekilde eşit dağılımda çalışmak gibi.
-
Arkadaşlar herkese selam, bu sınava geçen sene deli gibi ders çalışıp girmiştim. Geçen sene ilk oturum 40 soru matematik 40 soru ingilizce toplam 90 dakikaydi ve Tek kitapcikti.Bu sene ilk oturumda her mat ve ing için ayrı kitapçıklar verilecek dolayısıyla ikisinin süresi ayrilcak.
Gelelim geçen seneki sinav değerlendirmesine...(Ankara Uzman yardımcılığı mülakatına gitmeyen biri olarak değerlendireyim)
Matematik: keşke kpss gibi olsaydı, yanlış hatırlamıyorsam bir karenin içinde kac karevar Ücgenin icinde kac üçgen var gibi en gıcık soru tipleri vardı. Sayısal islemler dediği kısımdan 8 soru ya vardı ya yoktu o kısım oldukça basitti ama bir tane çarpanlara ayırma sorusunu bilerek yanlış koymuşlar sırf insanlar zaman kaybetsin diye.Sekil soruları gercekten soru cozmeden pratik yapmadan giderseniz sınavda çözersiniz ama 1 soruya 2 dk gider. Sürenin yetmez.Problemler orta düzeydeydi.Hatta ösym de cikan mum erime sorusunun aynısı vardı.Agacin 2 yil icinde boyu 12 den 18 e çıkmış 4uncu yil boyu kactir gibi basit problemlerde vardı ama zor problemlerde vardı 1 kolay 1 zor gibiydi.Kisaca Ales sayisal puanim 88 kpss mat 26.25 vakif sinavinda 32 dogru yaptım. Bu arada en az 36 dogru bekliyordum.(Beklediğiniz gibi asla gelmiyor sonuç emin olun.) Yaptiklarimdan emindim yani,ona ragmen 32 geldi.Ingilizce sınavı ydsnin bir tık üstüydü ,çünkü paragraflar aşırı uzun okuduğunuz unutuluyordu.Kisaca deli gibi paragraf çözmeniz lazım. Yoksa asla kazanamazsınız. Grammer sorunları yds ye gore basit paragraflar yds ye göre zordu.
Yds :78
vakif ingilizce:65
Alan soruları, konulara göre esit dağılmıştı. Hukuk soruları kpssnin en az 3 tık üstüydü.Gercekten akılda kalan örneğin iyiniyetle ilgili sorular yerine hak ehliyeti ve kisilik ehliyetinin doğumunun ayrımı, yetkisiz temsil,kesin aciz belgesi,muteselsil borcluluk,sinirli ehliyetsiz vb detay gerektiren konular üzerine sorular.Kisaca saglam tekrarlar yapmanız lazim. KPSS HUKUK:35 NET vâkıf:30 doğru.Bu arada banka hukukundanda soru vardi ama basitti .
Iktisat kpss duzeyinde hatta cok daha basitti ama arada 2 3 detay vardi. örn:tobinq kuramı,vb.
Muhasebe kpss ye göre cok basitti.
Kısaca çok çalışmaktan ziyade neye çalışacağınızı bilin.Ingilizce halletmeden girmeyi düsünmeyin. Başarılar... -
Başka bir kurumda zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmamalıdır diye bir madde var arkadaşlar ben bir bankada gişe de çalışmaktayım bu sinava girmem için bir sorun teşkil mi ? Tam olarak zorunlu çalışma yükümlülüğünden kasıt nedir ? Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Arkadaslar bu baraj 1 ve baraj 2 mantigi ne bilginiz var mi
-
Bölümleri seçmeli zorunlu ayırır iken Ekonomi 1-2 ayrımı yapılmış ama ben konu dağılımlarında göremedim arkadaşlar, görebilen var mı ? 3-4 kez baktım.
-
@sinavparambitti gy 65 barajı uzman yardımcılığı için de geçerli mi veya sınav sonrası baraj aşağı çekilebilir mi?
-
Merhaba arkadaşlar ben doktora öğrencisiyim ve vakıfbank sınavına girmeyi düşünüyorum . İkametgah vs gibi şeylere takılıyorlar galiba doktorayı sıkıntı yapıyorlar mı biliyor musunuz ? hiç doktora yapan biri girebildi mi kuruma ?
-
@rasyonalizm belli bir süre mesela 2 yıl başka kuruma geçemez gibi bir madde varsa sözleşmede kastettiği şey o. Yoksa sorun teşkil etmez baska kuruma geçmeniz.
-
@abcdefg Teşekkür ederim hocam içimi rahatlattiniz