28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@kelebekk Bu denli büyük kurumsal şirketlerin sadece İstanbul ikametgahlı olduğu için daha yüksek puan alan başka bir şehirde ikametgahı olan kişiyi eleyeceğini zannetmiyorum, arkadaşlarımda öyle olduğunu söylüyorlar. Önemli olan aldığınız puan veya yapacağınız netler. Yani biz haketmişsek zaten mail gelir, kafası çalışan ve güzel bir eğitim almış insanlara ikametgah dan dolayı mail gelmeme gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum açıkcası
-
@mehmetkvl size katılıyorum ancak şöyle bir durum da var hocam şubelerde birimlerde 5 yıl çalışma zorunluluğu var ancak İstanbul da ikamet etmeyipte puanı düşük diye adresi İstanbul yazanların bir süre sonra referanslar aracılığıyla memleketlerine geri dönmek için uğraştıklarını da biliyor İk bu yüzden İstanbul da sürekli bir açık oluşuyor. Benim kastettiğim de bu, geçen sene bu şekilde Ankara ikamet olupta adresi İstanbul yazan bir arkadaşım var uzman yardımcısı olarak çalışıyor puanı da 54 Dü. Ve bu durumu sır gibi saklıyor pek sıcak bakmıyorlar böyle durumlara dedi bende o yüzden İk farkederse ikametgaha bakabilir dedim . Şahsi düşüncem tabi ki de kişiler nerelerde çalışmak istiyorlarsa orda çalışabilirler ikametgah sorun olmamalı diye düşünüyorum ama ne yazık ki vakıfbank da bunu yapan geçen sene çoktu büyük bir yığılma olmuş olabilir İstanbula..
-
Arkadaşlar en belirleyici unsur İngilizce olacaktır, zira kurumlar artık dünya ile entegre olmuş durumda. İyi düzey İngilizce bilen üniversite mezunu adayları istihdam ediyorlar. Sınav işin biraz formalite kısmı. Bankalar özel sektör gibi insan kaynaklarına sahip. Mülakatları bile aynı oluyor. Diksiyon, dil, yurtdışı deneyimi, özel sektörde tecrübe, prestijli bir okuldan mezuniyet varsa sınavı çok takan yok açıkçası. Kaldık ki devlet bile artık dil şartı koyuyor çoğu memuriyette. Yani kişi kendini üniversitede ne kadar gelistirdiyse gerek kamuda gerek bankalarda şansı o kadar yüksek. Tabi Türkiye gibi doğu toplumlarında torpil de büyük önem arz ediyor bunu da kenarı atmamak gerekir. Hiç sınava girmemiş ve özel sektörde bir kaç yıl ezilmiş bir kardeşinizin nacizane yorumu bu.
-
@atanacakgiller Sizde haklısınız tabi ki. Benim kastettiğim de ikametgah sorunsalının öncelikli problem olmadığıydı zaten. Başarı her kapıyı açar kanısındayım biraz
-
O yüzden liyakat out diyorum, kişi İstanbul'da yaşasın da taştan olsun diyorlar hâlbuki sınavdan 54 alan kişinin donanımı gerçekten düşüktür ama işte...
-
@jamiryoo kardeş bence sınavın zorluğu/kolaylığı hazırlayan hocaların elinde . İk nın böyle yönlendirme yapabilceğini sanmıyorum. Sonuçta maliye/muhasebe seçildi . Geçen yıl maliye zordu . Muhasebenin kolay olması bir farklılığa yol açmıştır haliyle . Ama ortak ekonomi alanın zor olması yinede adaletli olmuş kanımca . Ayrıca gerçekten şu çağrılma olayında ben belli kriterlerin oldugunu düşünüyorum. Bunda belli derslerden yapılan ortalama etkili olucaktır ve ikametgah . Yakınımda bi arkadaşım İst ikmetgah olmasına rağmen Ankarada çalıştı . Tüm masrafları karşılandı . Şuanda İst. A geçiş yapmış genel müdürlükte çalışıyor . Hem alanı hemde ingilizce puanı iyiydi müfettişlik mülakatına kalamamıştı ama puanı iyiydi.
-
@yabgu şunuda eklemek isterim ki burada amaç havuzda toplama mantığı . Uzmanlık için ekstra bir sınav yapmak yerine boşalan kadroya listelerden alım yapıyor . İlkinde aranmayıp aylar sonra çağrılıp genel müdürlüğünde çalışanlar bile oldu . İnşallah hepimiz için bu zor günlerde en hayırlısı olur .
-
@vader hocam hangi bankayla karıştırmış arkadaşınız ?
-
52 puanla bi arkadaşım kontrolör şu an ben neye göre çağırdıklarını asla anlamadım.
-
@craytun yapı kredi
-
@yabgu hocam benim anlamadığım şu mülakata kalıp elenenleri mı sonradan çağırıyorlar yoksa mülakata kalamamis kişileride mı sonra çağırma durumları var
-
@hak-111111 uzmanlık Mülakat sonuçlanıyor. Giren arkadaşlar belli oluyor . (2-3 ay sonra gibi) Sonrasında da arama gerçekleşebiliyor . Kadro boşaldıkça az da olsa alım süreci yine devam ediyor .
-
müfettişlikte şu 3 durumu yerine getiren adayların içerisinden en yüksek 100 kişi çağrılacak değil mi
ing:28/40
mat:26/40
mat+hukuk+ikt+seçmeli(aynı zamanda sıralama puanı da olacak):80/160 -
@punco sanırım böyle geçen senelerde olan ilanlara baktım hepsinde özel olarak belirtilmiş alanların her birinden %50 diye ama bu sefer ortalaması diyor
-
Uzmanlık için puanlar nasıl hesaplanıyor. Alan sınavı ve gy sınavı etki yüzdeleri nasıl oluyor ?
-
. Reel efektif döviz kuru ise nominal efektif döviz kurundaki nispi fiyat etkileri arındırılarak elde edilmektedir.
Böyle bir soru vardı iktisatta doğrusu buydu diye hatırlıyorum hatırlayn var mı bu alıntıladığım cevapla aynısı yazıyordu sınavda bu tcmb sayfasından aldım. -
Bir soru vardı reel efektif döviz kurunu soruyordu cevaplarda şu açıklamaya yakın bir cevap vardı
. Reel efektif döviz kuru nominal efektif döviz kurundaki nispi fiyat etkileri arındırılarak elde edilmektedir.
Bu açıklamayo tcmb anasayfadan aldın hatlrlayan var mı ben böyle yapmıştım hatırlayan var mıdır ?
-
@ozge17 66 puana karşı almış olduğu netler neydi hatırlıyorsanız paylaşırmısımız ?
-
@kimsesizkms evet reel efektif döviz kuru nedir diye bi soru vardır ben de dediginiz şıkkı isaretledim şıklardan birisinde de merkez bankasının kullandigi döviz kurudur yaziyordu sanirim
-
Islami finansla ilgili sorularin cevaplarini hatirlayan var mi?