28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
Arkadaşlar bu baraj konusu ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Bu örnek özellikle kamu alımlarında çok defa uygulanan bir usuldür.
Şöyle bir ilan düşünelim; hukuk, iktisat, maliye, muhasebe derslerinin olduğu bir sınav yapılacak. Her dersten minimum 50 genel ortalama da minimum 60 yapma koşulu var. Bu koşulların ikisinide sağlamanız halinde mülakata kalacaksınız. Herhangi birini sağlamayan aday elenecek. İki koşulu sağlayan adaylardan da en iyi puandan başlanarak ilan edilen sayının belli bir katı aday mülakata kalacak. İki aday düşünelim;- Aday: Hukuk 40, İktisat:70, maliye:70, muhasebe:70, ortalama: 62,5 ancak hukukta barajı geçemediği için elendi.
- Aday: Hukuk 50, iktisat:65, maliye:65, muhasebe:65 ortalama 61,25 butun koşulları sağladı mülakata kaldı.
İki adaya baktığınızda ilk aday daha yüksek puan aldı ancak tüm koşulları sağlayamadığı için mülakata kalamadı. Bu gayet normal bir durumdur ve herhangi bir haksızlık yoktur. Çünkü koşullar baştan ilan edilmiştir.
Sizin durumunuzda sınavda 3 tane baraj var. Gy, ing ve alan. Tüm barajları geçenler müfettiş yard için yarışacak bu konuda hemfikiriz. Ancak uzman yard için nasıl olacağı belli değil. Çünkü önceden alımın değerlendirme koşulları ilan edilmiyor. Yani banka tutup tüm barajları geçip 55 alan birini de çağırırken gy barajından kalmış 70 puanlı birini çağırmayabilir. Ya da uzman yard için baraj falan umursamaz en yüksek puan alan adaydan başlayarak ikamet vs. gibi durumları göz önünde bulundururak mülakata çağırabilir. Sorun bankanın uzman yardımcısı alımında nasıl bir değerlendirme koşulunun olduğunun bilinmemesi.
Geçen sene banka baraj esnetti. Çünkü ikamet durumları göz önüne alındığında tüm şartları sağlayan aday sayısı yeterli olmadı. Burada kilit nokta alımın sayısı. Alım ne kadar çoksa barajlar o kadar esner desek yanlış olmaz.
Bence ik ile görüştüğünüzde bunu sorun. Öncelik gy ve alan barajlarının sağlanması mı yoksa genel ortalamada yüksek puan almış olmak mı?(ikamet durumu hariç) -
Arkadaşlar eski forumdan neye göre çağırdıklarına dair şöyle birşey buldum. Herhangi bir ders barajından bahsedilmemiş sadece genel puandan bahsedilmiş.
-
Tesekkurler ama onceki ilatilerde de sanki girenler boyle birsey yazmisti
-
@marsiyal hocam 48 50 lerde girenler olmus..nasil oluyor o zmn ki?
-
@marsiyal bu baraj puanı geçen sene ve bu seneye bakaraktan 50ye çekilmiş gözüküyor. Tabi 2017'de de 60 baraj koyup 60 altını çağırdılar mı hiç bilmiyorum o seneye dair bişey.
-
@suigeneris1876 hocam o barajı indirmişler sanırım geçen yıl. Paylaştığım 2017 yılı için.
-
@marsiyal tamam hocam tesekkur ederim
-
@iroh hocam gerçek ikametgahım istanbul değil ama başvuruda istanbul yazdım, bu durumda herhangi bir sorun teşkil etmez değil mi?
-
@ozge17 doğru söylüyorsunuz hocam ben birine yanlış bakmisim
-
@blueberry Geçen sene etmemişti hocam. Benim bizzat tanıdığım biri kazandı bu şekilde.
-
@iroh tamamdır hocam, sağolun. inşallah bu sene de sorun olmaz.
-
@karagergedan müşteri temsilcisi sınavı na girdim ben fakat kişilik envanteri uygulaması testi mailini bugün gördüm günü geçmiş ne yapabilirim ?
-
Forumda konusuldu bu konu aslnda nasl kacirdiniz uzul.adiniza , ik yi arayin onlara sorun en mantlisi insallah yanmaz sinaviniz
-
guy-dguy için istifa edecekleri beklerler mi?
-
@blueberry bence mantıklı olan beklemeleri hali hazırda bir sınav yapılmış personel eksikliğini buna göre gidermeleri lazım yoksa bir sene daha beklemeleri gerekecek. Belki kendi içlerinde istifa edeceklere belli bir süre vermişlerdir
-
@sinavparambitti ingilizce kaç doğru geldi?
-
-
@sinavparambitti ingilizce 1 soru ile elendim
-
@blueberry guy dguyların işe başlaması çok kısa bir süreç değil gibi,banka bu kadar bekletir mi sonuçları bilemedim
-
Acaba yarın aramalar başlar mı uzmanlık için