2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@eren_x emin değilim hatırladığımı yazdım hocam
-
@cesss gelir yinetimi ile hesaplamada harcama yöneteminden fazla çıkar çünkü elde edilen tüm gelir harcanmaz .
-
@kara Sevgili arkadaşlar GSYİH hesaplanma yöntemlerinin farklı olması toplanan sonuçların farklı olacağı anlamına gelmiyor. Faktör getirileri ile Y=c+ı+g+(×-m) şeklinde ifade eden harcama yöntemi yada katma değer yöntemi hiç farketmez aynı büyüklüğü gösterir. Ülkemizde ise GSYİH, katma değer yöntemi ile TÜİK tarafından ölçülmektedir.
-
@strtmn evet vardı ben de onu yaptım.bile bile bazı soruları yanlış yapmışım .bildiğim halde.
-
Kişisel gelir dağılımı mı adil gelir dağılımı mı ?
-
@tibeout yanliz burda pozitif bir stok yatirimi varsa harcama yontemi digerlerine gore daha az cikar.
-
@cesss adil gelir dağılımı ulaşılmak istenen sonuç değil mi hocam? Maliye politikasının sosyal amacı hatta
-
Yüzde 20 lik paylar diyordu soruda soruda buda gini katsayısında gelirin ne kadar adil bölüşüldüğünü gösteriyordu bu şekilde düşündüm yanlış olabilir
-
Borçlar hukukunda yanılma sorusunun cevabı neydi kişide yanılma olması lazım cevaplarda yoktu
-
@g-uzmanı ben de ihracatın artması dedim ama o soru için son 1dk vardı yorum yapamadan işaretledim
-
@adalet karşı tarafın kimliğinde yanılma milyon tane çıkmış sorusu var konsensusta onun
-
@rorschach159 yalnız orda kişiliğinde yanılma diyordu aynı şey degil benim bildiğim
-
@adalet ya sen ya ben soruyu yanlış okuduk o zaman ben karşı tarafın kimliğinde diye hatırlıyorum hatırlayan arkadaşlar yazsınlar bakalım
-
@rorschach159 kişiliğinde problem yok çünkü 2 si avukat
-
Muhasebe de önemlilik vardı.
-
@adalet kişide yanılma vardı şıklarda. A b c yanlış avukata vekealet veriyor bu soru dimi? Bunu diyorsanız şıklarda kişide yanılma vardı
-
Karşı tarafın kimliğinde yanılma olacak diye hatırlıyorum.
-
@adalet
Soru bunun aynısıydı -
@rorschach159 Aynen böyleydi kardesim
-
@rorschach159 muhtemelen cevap budur kişide hatayla kişiliğinde hata farklı benim bildiğim yanlıs mı söylüyorum