Açıklanan ilanlara neden puanınız yetmiyor ve neden her ilanda aynı kişiler yer alıyor sorusunun cevabı
-
@paca08 işte duyup duymazdan gelmek, görüp görmezden gelmek bir sorun. Daha önemli sorun da tüm yöneticilerin isteyebileceği doğal bir süreçtir; insanlar birbirini yesin bize bulaşmasınlar, bize bulaştıklarında önlerine bir şey atalım yine onlarla uğraşsınlar. Bu noktada Devlet ve yöneticiler büyük suça sahip ama bunun karşısında verilen tepkiler fıkradaki gibi kapını kitleseydin seviyesinde olduğu sürece hep insanlar birbirine saldırmaya, birbirlerine kin duymaya devam edecek. Umarım uyanma, aydınlanma çok gecikmez, buradaki bozulma gün geçtikçe artarken başka yerlere sıçramama ihtimali yok. Öğretim almanın yakın bir zamanda önemli sanılan bölümlerde bile anlamı kalmayacak, bunların en temel kaynağı da burada yatan sorunlar ve benzerleri.
-
@arsteel bence konuya yanlış bakıyorsunuz. Adam en az sizin kadar emek vermiş ve bir yere atmış kendini ama başka yere geçmek istiyor. Ya da her şeyi kazandıktan sonra karşılaştırıp ona göre tercihte bulunacak. Bunun bir mahsuru yok. Zaten yedek açıklanıyor. Sizin dediğiniz gibi bir durum olduğunda bu sefer de yedeklere hiç sıra gelmeyecek. Bence asıl sorun bazı kurumlar yedek açıklamaması. Ben bunu yapanlardan biri değilim ama herkes istediği sınava girebilir. Bu, puanı yeten herkesin hakkı.
-
Allah bencil iibf lilerin eline düşürmesin hocam
-
@veblenist gençlik spor bakanliginda müfettiş birinin Guy sinavinda ne işi var. Adam sirf ego tatmini icin giriyor. Orayi da kazandim gitmedim demek için. Kendisini ifşa etmek istemiyorum.
-
Bunun tek bir yolu var. Devlet Personel Başkanlığı kamudaki tüm A grubu kadroları belirleyecek. Yatay(Benzer) geçişe 2-3 yıl süreyle izin vermeyecek. Dikey geçiş serbest olacak. Tabi bunun uygulanması için ilan ile göreve başlama arasında 1 yıl olmayacak
-
@gökyeleli adam aynı gün sınavı olmasına rağmen hem gtb müfettişlik hemde guy'a başvuruyor...
-
şuna ne diyeceksiniz guy olduğu halde guy sınavına başvuranlar...
-
@james-buchanan o çok ciddi ve kabul edilemez bir sıkıntı. Bir de geçiş yapma hakkını elde edenler var, o daha büyük bir sıkıntı.
-
Bir insan örnek veriyorum maliye uzmanlığını kazandı diyelim göreve başladı 1 yıl dolmadan bu meslek bana göre değilmiş deyip sgk uzmanlığına geçti orda da 1 yıl dolmadan gümrüğe ordan da 1 yıl dolmadan kültür bakanlığına geçti diyelim. Valla kusura bakmayın da her yıl sevgili değiştiren mankenler gibi her yıl aynı ek göstergeli merkez kadrolar arasında keyfi olarak geçiş yapanların kişiliği oturmamıştır. Hadi bir olur iki olur üçüncüsü olmaz ayıptır.
Bu laflarım sınavlara başvuru aşamasında henüz iş sahibi olmayan veya taşra kadrolarında çalışanları kapsamamaktadır. -
@rootofallevil *manken değil de magazin figürü diye düzeltelim
-
Canli örnek ne oldu dguy 300 kisilik ilanda en az 10 tane gelir uzmani taniyirum sınavi kazanan ve belki bunlar mülakatida gececek.Belki ķizacaksiniz dguy merkez kadro gecebilir diye falan ama onun yerine tasra uzmanligi kaldirsana be kardesim.Zaten adam merkez uzmanidir atiyorum maliye uzmani ama gidip keyfiyetten kamu denetciligine basvurursa bu adami bir daha memur olmayacak sekilde kamudan atacaksin.Bu nedir ya ayni maas ayni hak ayni yds.Sonra insanda hevesde kalmiyo sanki guy olmak kolay gibi birde merkez tasra diye bizi birbirimize rakip yapiyolar
-
@james-buchanan hocam bizzat kendi komsumdan biliyorum gecen sene ilk bine girdi girdigi ilk sinavla atandi su an ust kurullarin birinde calisiyo ama sgk denetmenlik acilirsa basvurcam diyor. Sebep? Sozlu sinav nasil bisey merak ediyorum. Adamin gecen sene basvurmadigi sinav kalmadi ya !
-
@roadrunner yani bunlarda kötü örnek dostlar. Herkes bu kadar sağduyusuz davranmıyor. Hayatta tek başarı olarak kpss yi görmek büyük cahillik. Bir şey olamamışlığın tecellisi. Topluma faydalı ol, en olmadı çevrene faydalı ol, o da olmadı kendine faydalı ol. Bırak şimdi KPSS yi falan.
-
@roadrunner Dövseydin
-
@shanks dövsen adam olmaz ki bildiginiz magara insani 3 yıldır dgs ye giriyor hukuk icin ilk 10 da ama tercih yapmiyor. Hayat felsefesi olmus artk kişiliksizliği
-
Her konusu açıldığında söylüyorum A grubunda ilan gelmesinden daha büyük sorun A grubu alımlarının sistemsizliği ve alımların aylarca sürmesidir.İlla etkinlik yapılacaksa bu konularda iyileştirme talep edilmeli.Bu konularda iyileştirme olmadığı halde sınav listelerinde hep aynı kişiler de olur, kurum kurum gezen adaylar da olur.
-
@zenginmemur Sende guy olursan sende girersin hocam. Bu örneğin olmamış. Birde olaya şu açıdan bakalım 95 üzeri puanların var ve senden 10 puan belki 20 puan aşağıda alan kişi merkez uzmanıyken sen taşra uzmanısın. Peki bu hak mı?
-
Bu konunun muhatabı herkes değil arkadaşlar, ego tatmini için sınava girenler ilk ve en büyük sorun. Lütfen farklı denklemler üzerinden kendinizi yormayın. Her fırsatta tekrarladığım bir söz var Pir Sultan Abdal'ın: "Bozuk düzende sağlam çark olmaz."
-
@agor Dönüp dolaşıp yine sisteme geliyoruz. Buna katılmamak elde değil hocam. Çünkü kişilerin insafına bırakılırsa, bazı kişiler insaflı olup halden anlarken bazı kişiler de insafsız olup böyle zevkine sınavlara girmeye devam edecektir. Olanda bizlere olacaktır.
-
@paca08 hak değil doğru ama cozumunu yazdim zaten 90 puanlik adam guyda mülakattan elenir ama atıyorum alakasız puanla yds 70 kpss 70 ister o adam merkez uzmani olur bu da hak degil.Diyorum ya kaldır merkez tasra ayrimini kimse birbirinin alanina girmez ha birde koy yasak bak bakayim kpss puanlari nasil duser hemde kac tana iibf mezunun is sahubi olur.