2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Teşekkürler, kahramanmaraşlı mısınız? 46
-
@efe_yakup, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Teşekkürler, kahramanmaraşlı mısınız? 46
Evet Kahramanmaraş Elbistanlıyım
-
@skarahan46 ben de elbistanlıyım
-
Arkadaşlar sorular nasıldı neler soruldu
-
Valla 3 tane muhasebe sorusu vardı anlayana kadar 1 saat geçti ben böyle Bi muhasebe görmedim duymadım ticareti seçenlere hayırlı olsun
-
Iktisat ve ticaret hukukunda tum sorulari cikaran kimse var mi
-
@zeuscuk Bugün neler soruldu hocam?
-
İktisat
- Toplam maliyet fonksiyonunu vermiş
a) ortalama değişken maliyet formülü
b) marjinal maliyet formülü - Gsmh hesaplama
- Kısa ve uzun dönem phillips eğrisini kısaca açıklayarak beklenen enf-gerçekleşen enf ile fiili işsizlik-doğal işsizlik şekil yordamıyla açıklayınız
- Güçlü b ülkesi ile küçük a ülkesi var, a ülkesi ihracat sübvansiyonu uyguluyor buna göre
a) a’daki üretici tüketici ve toplam refah nasıl değişir
b) b’deki üretici ve tüketici refahı
c) b ülkesinin a ülkesine olumsuzlukları kaldırmak için uygulayacağı politikalar neler? - Milton friedmanın para talebi teorisine göre
a) para talebini etkileyen faktörler
b) faktörlerin para talebine etkileri
- Toplam maliyet fonksiyonunu vermiş
-
Muhasebe
1- hesaplar vermiş
a) özkaynak hesabı toplamı ?
b) ödenmiş sermaye ?
c) sermaye yedekleri ?2- 690 hesap kalanı verilmiş , mali kar verilmiş , peşin ödenen vergi ve fonlar hesabı verilmiş
a) dönem sonu vergiye karşılık ayrılması
b) peşin ödenen vergi ile alakalı dönem sonu kaydı
c) dönem sonu kar/zararın bilançoya aktarılması
d) dönem içi vergi beyanname kaydı yapılması3- hesaplar ve bazı oranlar verilmiş bu oranlarıda kullanarak gerekli hesapları bulup bulunan sonuçlardan stok devir hızının hesaplanması istenmiş
-
@maxmin Kompozisyon konusunu hatırlıyo musunuz acaba?
-
@albertcamus ıs-lm model çerçevesinde ülkenin şuan bulunduğu sıkıntıları aşmak için yapılması gereken para ve maliye politikalarını sonuçlarıyla birlikte açıklayınız. Böyle birşeydi soru
-
@albertcamus IS-LM modeli çerçevesinde politika karması uygulamaları ile elde edilebilecek sonuçlar , Türkiye ekonomisinin son dönemde yaşadığı zorlukların aşımı noktasında politika karmasının önemi ve nasıl uygulanabileceğini tartışınız
-
Basit Is-Lm modeli çerçevesinde uygulanabilecek politika karmalarını açıklayınız. Ülkenin içinde bulunduğu durumun açıklanması ve aşılması hususunda değerlendiriniz şeklinde ifadeler vardı.
-
@emrah16 1 soru ttk genel hükümler çerçevesinde bileşik faizin tanımı ve bileşik faizin uygulanabileceği haller nelerdir. Diğeri adi komandit şirkette komanditer ortağın alacaklılara karşı sorumluluğu nedir? Komanditer ortağın sorumluluğunu etkileyen haller nelerdir? Diğeri Üzerinde ödeme yeri ve ödeme tarihi yazılı olmayan, düzenleyeni tarafından ciro edilemez kaydı konulan, ayrıca düzenleyeni tarafından üzerine ikametgah adresi yazılmış bir bononun hukuki mahiyetini ve ödeme yeri ve tarihinin yazılmamış olmasının sonuçlarını soruyordu. Diğer soruyu hatırlayamadım.
-
ÖSYM soru tarzını değiştirmiş. Sorular çok kaliteliydi. Çok beğendim. Muhasebe'de çok kişi sorun yaşadı. Ticaret seçenler bir tık önde bu sınav için. Hayırlısı olsun hakkımızda
-
@harmenihas ticaret hukukunda hatirlayamadigin soru Ticaret şirketlerinin ticaret unvaninda bulunması gereken kısımlar nelerdir ? Ticaret unvanı nedir tanimlayiniz.
-
Bir önceki sınava giren arkadaşlar bu sınavı nasıl değerlendiriyorlar görüşleri neler acaba kompozisyon konusunda ise ben Türkiye nin şu anki durumuna en uygun politikanın genişletici para politikasıdır dedim çünkü faizleri indirerek yatırımlara artacak kısa dönemde döviz kurunun artmasına karşılık uzun dönemde ıhracat gelirlerinin artmasıyla IS sağa kayacak ve karma politikalar etkinliğe ulaşacak dedim
-
@g-uzmanı hocam ben ilk defa giriyor olmama rağmen diğer sınavlara nazaran en kolay sınavı olduğunu düşünüyorum.
Sayıştay geçen yıl yaptığı elektronik sınav hatasını telafi etmek,kurum kalitesini korumak maksadıyla bu sınavı yaptı diye düşünüyorum. Çünkü üst üste 2 defa bu şekilde alim yapması pek gorulmus değildir.
Mülakata kalacağımı düşünmüyorum. Herkes için hayırlısı olsun. -
@g-uzmanı Bir önceki sınava göre:
Hukuk daha kolay
Maliye daha zor
İktisat hemen hemen aynı ayarda
Muhasebe daha zordu -
Bir onceki sinavda yazili sonuclarinin aciklanmasi ne kadar surmustu?