2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@herkesesu özkaynak sorusunda zorlayıcı tek hesap sermaye düzeltmesi olumsuz farklarıydı onun da düzenleyici hesap olduğu çok açık. Hangi grupta yer aldığını bilmesen bile sadece toplama çıkarma işlemi ile 35te 25 puan alıyorsun o sorudan
-
@maxmin üstad eleme de muhasebede 15 te 15 yaptım seçmeli dersim ticaretti öngörü olarak bu muhasebeye rağmen klasikte ticarette daha iyi yapacağımı düşündüm ve buna rağmen 120 sayfa kitaptan 60 sayfa not çikardim yaza yaza çalıştım merak etme ticareti seçen de saatlerce dirsek çürüttü ve karşılığını alacak muhasebe içinde o kadar çalışan karşılığını alacak insallah seninde benim de hepimizinde hakkımızda hayırlısı olur saygılarımla. .
-
@70mb aynen ben de 15 te 15 muhasebe yaptım ,hatta elemeyi muhasebeyle geçtim diyebilirim . Ama muhasebe secmedim ,kötü olduğundan değil ,muhasebe çalışmayı hiç sevmediğim için . Neyse arkadaşlar hepimiz hakkında hayırlı olsun ,birini kırdıysam hakkını helal etsin
-
Kimse ticaret seçenlere bişey demedi arkadaşlar. Niye alınganlık gösterdiniz? Ticaretim de iyidi ama muhasebe seçtim daha fazla sevdiğim için. Yani bu direk kendi adıma şansızlık. Ayrıca eğer muhasebe ortalaması 50 ticaret ortalaması 70 olursa burda haksız rekabet vardır zırva değildir bu. Ama burda özellikle sizi kayırmadı kimse sizde iyi olduğunuzu alanı seçtiniz. Yine kazanabileceğimi düşünüyorum ama moral bozuldu. Muhasebe yüzünden de kaybedersem üzülürüm tabi ki ama sınavı girdiğimiz arkadaşları suçlayamam. Rica ediyorum arkadaşlar zaten morali bozuk insanlara bide siz atlamayın
-
@herkesesu babacım şimdi az bişe empati yap şimdi sen muhasebe seçsen ve muhasebe çalışmaya başlasan genel olarak herşeye hakimsin tamam muhasebe de kpss 40 soru var kaç tane gelmiş muhasebe oturup bilançoyu mu ezberleycez hngi kurum sınavın da özkaynak sorulmuş ezbere
-
@bulut ciddi misiniz? Klasik sınavda sallayarak tutturan biri olurum o zaman
-
@maxmin merakını giderim kardeşim eğer ticaret de saçma sapan sorsalar yine aynısını söylerim olay şu zor bu zor değil benim dediğim şey muhasebe de herkese cok ticarette az versin değil ortalamayı adaletli versin
-
@oa80 anlıyorum hocam ben seni sana sormadım o soruyu burda tartışmaya gerek yok zaten ösym nasıl yapıyorduysa yine öyle yapacaktır ben sen o bişey söyledik diye bu değişmez
-
@maxmin birader kusura bakma yanlış oldu benim muhasebe 50 gelecek o belli bakalım görelim sonuçlar da ne olacak. Ama arkadaşların saldırması ne onu anlamadım yok kolay toplama çıkarma kardeşim o an aklına gelebilecek bişey mi bu topla çıkar 35 puanmış
-
@edielik ne kadar basit bir şekilde haksız rekabet olur şöyle şöyle olursa diyorsunuz ya . Lafının arkasını düşünerek konuş . İlerde ticaret seçip denetçi olacak arkadaşlar olacaktır . Kimseyi itham altında bırakma . Kimsenin alınganlık falan yaptığı yok 25 yaşında insanız . Yine söylüyorum dikkatli ve özenli bir şekilde muhasebe çalışan bir insanın o sorularda zorlanacağını düşünmüyorum . Hadi diyelim sorular daha zordu; zaten muhasebe okunurken gittiğin yere kadar puan veriliyor merak etmeyin . Yani cevabın direkt sıfır puansa emin ol baştan itibaren yanlış yapmissindir ,o da senin bilmediğin yüzündendir . Ben gecenki yaziliya da girdim ve ticaret secmiştim . Yazılı sonucum olumsuz oldu. Bu sınavda yine ticaret seçtim . Ticaret veya muhasebe seçmenin risk teşkil ettiğini düşünmüyorum . Yeterli ve özenli çalışma ve Allah a tevekkül etmek gerektiğini biliyorum . Gecen ki sınavdan sonra yok ticaret daha zordu acaba
o yüzden mi kaldım falan demedim,demem de. Çünkü benim muhasebe secen arkadaşlara saygım var ve cidden zor veya kolay olduğu için değil düzgün çalışmadığım için elendiğimi dusunuyorum.ayrica hepsinden önemlisi nasip denen bir şey var .son olarak kimseye saldirdigimiz falan yok ,sadece ne biliyim böyle muhasebe sorularının bu kadar abartilmasi komik geliyor . Neyse arkadaşlar başka herhangi bir cevap yazmayacağım ,hepimiz kardeşiz ve güzel şeyler için çabalıyoruz . Allah kimin için en hayırlısı olacak ve kimin en çok ihtiyacı varsa ona nasip etsin inşallah . Kalın sağlıcakla .. -
Muhasebe 3.soruyu paylaşabilecek var mı
-
2018 klasik sınavında muhasebeyi seçtim bu sınavda ise ticaret. O yüzden muhasebe seçen arkadaşların tepkisi haklı tepkidir. Ben de muhasebeyi seven biriyim lakin ticaret sınavı ile muhasebe sınavı eşdeğer olmuyor.
Ayrıca 2018 sınavı sonrası yorumum tam olarak şuydu: "sonraki girecek arkadaşlara tavsiyem ticareti seçin. Ticaret hukukunda kanun açık uzaydan soru getiremezler. Muhasebede uzay aracını finansal kiralama kapsamında kiralatır sorarlar." Yine belirtmiş olayım.
-
@harmenihas Stiglitz'in verdiği örneğin aynisini yazmışım :)))
-
@efe_yakup ben de memur maaş artış oranları ile ilgili bir örnek verdim
-
Tahminen ne zaman açıklanır bilgisi veya öngörüsü olan var mı?
-
@sneijder5 bayramdan sonraki hafta olur benim tahminim.
-
Arkadaşlar hakkınızda hayırlısı olsun. Sayıştay için bir sonraki sınava hazırlanmayı düşünüyorum. Şuan için Gelir Uzman Yrd. olarak çalışıyorum. Olursa başka bir kurum sadece Sayıştay ve İdari Hakimlik için çalışmak istiyorum. Önceliği Sayıştay olacak. KPSS kaynaklarımı zamanında kazandığım için dağıtmıştım. Tekrardan kaynak almayı düşünüyorum ama kazanan arkadaşlar neler tavsiye edersiniz? Hangi kaynaklardan çalışayım. Kaynaklarınızı paylaşırsanız sevinirim.
-
@adnan-ötüken aynı durumdayız kardeşim bende kitapları dağıtmıştım yine başladım ama testte yetti klasik te yetmedi çalışmayı bırakınca olmuyor paslanıyormuşuz. Benim sana tavsiyem kpss de ve sayıştay da özellikle testin de gk gy e iyi çalış. Alan kitapları aynı tas aynı hamam klasik te iktisat maliye hukuk zor değildi ama ben muhasebe de ters köşe oldum olmaz benim 40 puanlık yer yaptım toplam. İnsan işe girince Bi rehavete kapılıyor ama bırakmamak gerekmiş onu anladım.
-
Haftaya açıklanır mı ?
-
@hakimadayı06 ihtimal var