2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Şansıma metrolara uzak bir lise çıkmış.
-
@yorgunisletmeci Çankaya imkb lisesini diyorsanız sanırım hepimiz orda gireceğiz
-
@ezo Evet orası.
-
Giriş belgelerini her oturum için ayrı ayrı mı çıkarmamız gerek?
-
2 hafta daha olaydı iyiydi bütün konular birbirine girdi
-
Arkadaşlar Çankaya İmkb lisesinin içinde misafirhane de var bilginiz olsun.Kalacak yeri olmayan arkadaşlar geceliği 80 lira ve sabah kahvaltısı dahil.Oda da 2 yatak var. Dileyen 2 kişi kalıp 40 lira ödeyebilir.Yer az olduğu için erkenden rezervasyon yaptırın derim.Hepinize bol şans.
-
İmkbye guvenparkdan en rahat ulaşım nasıl olur arkadaşlar ?
-
@atam2811 454 nolu otobüse binebilirsiniz. Dolmuşa binecekseniz öveçler 2 sanırım.
-
Herkese başarılar arkadaşlar.
-
Sosyal hayatınızda neler yaparsınız? 2018 mülakatında bu soru gelirse "Sayıştay sınavına çalışmaktan sosyal hayata pek vakit kalmıyor." yanıtını vermeyi düşünüyorum yorulduk, bitsin artık şu sınav işleri. Başarılar herkese.
-
Sınav bitince Bursaya dönecek arkadaşlar!Aracımızda 3 kişilik yer müsait. Misafir edebiliriz. Eskişehir üzerinden döneceğiz esk.e gidecek varsa da buyursun.
-
1.oturum iyisiyle kötüsüyle bitti. Sorular nasıldı sizce
-
Geçmiş olsun arkadaşlar neler soruldu acaba?
-
Hukuk
1)Katı yumuşak anayasa tanımı ve anayasanın katı olduğunu gösteren şeyler
2)TBMM de gizli oylama yapılan 5 şey
3)belediye bilgi edinme yollarından gensoruyu açıkla
4)dernek nedir? Zorunlu organları?
5)hakim medeni hukuku nasıl uygular?
6) taşınmazın olağan üstü yolla kazanımı
7)ivedi yargıla ve merkezi sınavlar ile ilgili yargılamanın süre yönünden karşılaştırılması
a-borçlu temerrüdünde alacaklının seçimlik hakları
b- seçimlik haklardan hangisinde mehil vermeye gerek yok.
c- sürekli ifaya tabi borçlu temerrüdünde alacaklının seçimlik hakları.
Son soru 30 puan diğer soruların herbiri 10 puanMaliye
1- ortanca seçmen yaklaşımını örnek üstünde açıkla
2- stagflasyon nedir? Nedenleri nelerdir? Hangi politikalar uygulanır
3- 5018 e göre giderin gerçekleştirilme aşamaları nelerdir
4-a- emsal kira bedeli nedir? Hangi durumlarda uygulanmaz
b- gider pusulası ve mühtahsil makbuzu nedir? Kim düzenler neden düzenler? -
@zeuscuk ifasına başlanılmış olan sürekli edimli sözleşmelerde borçlunun temerrüdü durumunda seçimlik haklar nelerdir?
-
Sorular kolaymış
-
5018 e göre giderlerin yapilma aşamalari sorusuna ne yazdnz. Ben harcama yetkilisi talimat verir, gerçekleştirme gorevlisi fiili olarak harcamayi yapar, muhasebe yetkilisi de muhasebeleştirir dedim. Puan gelir mi?
-
@efe_yakup, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
5018 e göre giderlerin yapilma aşamalari sorusuna ne yazdnz. Ben harcama yetkilisi talimat verir, gerçekleştirme gorevlisi fiili olarak harcamayi yapar, muhasebe yetkilisi de muhasebeleştirir dedim. Puan gelir mi?
Bende aynısını yazdım sanırım biraz puan verirler
-
@skarahan46 medyan seçmen sorusuna ne yazdiniz? Herhangi bi dersten 50 puanin altinda kalinirsa direk eleniyor muyuz?
-
@efe_yakup, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@skarahan46 medyan seçmen sorusuna ne yazdiniz? Herhangi bi dersten 50 puanin altinda kalinirsa direk eleniyor muyuz?
Medyan sorusunuda tam olarak cevaplayamadım. Herhangi bir dersten 50 altında almak elenme sebebi değil. Sınavda standart sapma var yani diğer adayların nasıl yaptığına bağlı sınavdan alınacak puan.