Hukuk sorunsalı
-
Arkadaşlar malum 2016 kpss bir sene geçerli puanlar 85 sevıyesınde olmasına ragmen bir işe yaramayacak. Benim 2014-2015-2016 kpss lerde hep sorunum hukuktu,öyle ki birkaç netle 90 +seviyesinde olabilme ihtimalim yüksek diğer derslerde sıkıntı yaşamıyorum.
Hukuk için en verim aldığınız ve bana şu neti yaptırdı dediğiniz kaynaklarınız neler.
Önerilerinizi bekliyorum. -
Hocam sadece şunu söyleyeyim. Konu çalışma kaynagı öneremem belki ama Konsensus kpss-kurum sınavları icin çıkmış sorular vardır. Fakat siz adli ve idari hakimlik için olanını alıp bastan sona okuyarak calısırsanız baya bir verim alırsınız. kpss genelde hakimlik sınavlarını yüzeysel olmak kaydıyla bir kac yıl geriden takip eden bir sınavdır. bu çalışma yöntemi size hukuk ögretir şeklinde bir iddiam yok fakat işe yarar
-
@vurdugungololsun hocam burada kaynak setinden ziyade isim isim kaynak takibinde bulunmanız daha faydalı olabilir. İdare Hukuku - Anayasa Hukuku Themis, Ticaret Hukuku Themis gibi. Diğer hukuklarda da bu şekilde kitapları ün yapmış kaynaklar var. Ayrı ayrı takip etmeniz set olayından daha verimli olacaktır.
-
@Antimülakat Hukuk sorunsalı içinde söyledi:
hukuklarda da bu şekilde kitapları ün yapmış kaynaklar var. Ayrı ayrı takip etmeniz set olayından daha verimli olacaktır.
hocam soru bankası için ne tavsiye edersiniz. @tarziktisat sizin ile aynı drumdayım
-
@Antimülakat yapıcı eleştiriniz için teşekkürler hocam yalnız arkadasımızın sorunu hukuk ögrenmek değil diye düşündüm ve ona cıkmıs soru bankası(konsensus) kitabını önerdim. hukuk ögrenmek istiyorum diyen olursa onun ilacı baska
-
@ncbb vallahi kardeşler ben en son 2012 de sınava girdim. O zaman çalıştığım kaynak themis hukuktu. Hukuk için başka kaynak kullanmadım. Bu dönem çalışanlar içinde daha fazla yardımcı olanlar olacaktır. Bir de @paretowilfredo nun kpss kaynak tavsiyelerine göz gezdirmenizi öneriyorum.
-
Ben de aynı dertten muzdariptim. 2012 den beri kpss puanlarım 83-84 aşağı inmedi ama hukuğum hep kötüydü. Hatta 2015 de 90 üzeri 34 puanım vardı ama hukuk 12 doğru 18 yanlış idi. Bu sene hukuğa ağırlık verdim 20-10 yaptım.
Bir kere eski senelerden farklı olarak konuyu daha ayrıntılı kitaplardan çalıştım. Geçen sene idare-medeni-ticaret-icra iflası ankara kariyer, cezayı murat, anayasa ve borçları savaşın hakimlik kampı kitaplarından çalıştım. Yukarıda arkadaşlarımın dediği gibi kesinlikle konuda kısa öz notlara bakmamak lazım bu işte. Soru olarak da dönüşüm ve konsensus çözdüm. Birbirinin aynısı ama tekrar olsun diye biraz da. Themis ve ankara kariyerin soru bankaları da iyi, bu sene onlara da bakıyorum.
Sonuç olarak hukukta ayrıntılı konu çalışma önemli. Ben biraz geç anladım ama olması gereken buymuş.
-
Bu sene için incelediğim kaynaklardan kutluay kararlı hocanın kamu hukuku bence tek başına yetebilir. Medeni icra ve ticaret de ankara kariyer bence emsalsiz. Borçlar için de kpss nin bu sene çıkan özel hukuk kitabının (fasükül olan değil, iki kitap olan) borçlar kısmı konu anlamında ideal olacaktır.
-
@JanTinbergen hocam yazı da kaçırmış olabilirim.medeni ticaret icra için Ankara kariyer konu anlatım kitabı doğru mu?borçlar için söylediğiniz yayın da mı Ankara kariyer.?
-
2016 basımların baskıları tükendi diyor ya da ben bulamadım
-
Borçlar muratın yeni yayınlarının özel hukukunun borçlar kısmı. Fasikül olan değil, iki kitap şeklinde çıkanın borçlar hukuku kısmı iyi. Ankara kariyerin borçlar kısmı çok başarılı değil bence
Öte yandan bence zaten anayasa ve idare çalışmayın marta kadar. Birçok şey değişebilir şu süre zarfında.
-
Hukukta benim de sıkıntım çok fazla. En temelden başlasam diyorum ve kaynak değiştirsem faydası olur mu veya yanlış mı yapmış olurum? bu arada pegem ve muratın hukuklarını kullandım.
-
@şozunbirnumara diğer derslerde olduğu gibi konu çalışmalarına tek kaynaktan bol tekrarla gitmek daha mantıklı, bol soru ise tamamlayıcı olur.
Fazla bilinmeyen ama kpss de 23 24 hukuk neti yaptıracak(Themis hukuk soru bankası ile) Yükseliş kariyerin Özel ve kamu hukuku kitapları 2017 basımları da sanırım mevcut. -
Themis, Altın seri, Dönüşüm, Murat set olarak tavsiye edilebilir kaynaklar sanırım. Siz ne dersiniz bu sene bu kaynaklara çalışanlar? Bildiğiniz varsa başka set şeklinde olan kaynak, diğerlerini de yazabilirsiniz.
-
@Antimülakat Muratın Özel ve Kamu kitap şeklinde olan setini tavsiye edebilirim, sayıştayda 20 de 15 yaptırmıştı.
-
Hocam hukuk konu çalışarak bitmez. Konuda okuduğun her şey karşına soru olarak gelmez. Şahsi fikrim bol soru. Okuyup 2 gün sonra unutacağın şeyi adam sana öyle bir soru yapar daha da unutmazsın. Konuyu unuttuğunu düşünsen bile çıkmış soruları baştan al bitir konu okumaktan daha faydalı olur. Zaten bu hakimlik sınavında da gördük ki çıkmış soruların ya aynısı çıkıyor ya çok benzeri. Benim fikrim böyle tabi
-
Ben şöyle çalıştım. Önce konu anlatımı kitaptan konuyu okudum önemli yerleri çizdim. Daha sonra açtım aynı konunun özetini yazdım. Böyle böyle tüm hukuklar için aşağı yukarı 120 sayfa notum çıktı. Tekrar edeceğim zaman sadece çıkardığım notu okuyorum yeterli oluyor. Konu için Ankara Kariyer hukuk setinden çalıştım. Sadece idare için Zehra Odyakmaz'a ayrı baktım. Ceza içinde themis'e baktım. Konsensüs + dönüşümü 1 ay arayla 2 defa çözdüm. Sonuç 22 - 2. İcra kısmını halledersem iki üç net daha artar. Tavsiyem yazarak özetle nasıl aklına kalırsa öyle kodlama yap. (Ben çoğunu şekille ve kısaltma ile hatırlamaya çalışıyorum. Mesela gabin 1 kelime 5 harf zamanaşımı 1-5 yıl gibi )
-
Bende Altın Seri, Murat, 657, Themis, Konsensus, Dönüşüm, İkinci Sayfa Yayınları hepsi var. Hepsini inceledim ve bitirdim. Çünkü sıfırdan başlamıştım. Benim sana tavsiyem Murat'ın 2 cilt kitabından konu çalışman. Ve çalıştığın dersin ardından öncelikle Dönüşüm ardından ikinci konu çalışmasından sonra Konsensus ve son olarak da Themis Kolaylaştırılmış Kpss Hukuk Sorularını bitirmen. Dönüşüm temel bilgileri oturtur, Konsensus konuyu detaylandırır Themis ise son rotuşları vermeni sağlar. Eğer 3 kitap fazla dersen bence konu çalışmanı artırıp Konsensus ve Themis derim. Benim en faydalı bulduğum kaynak da Konsensus oldu. Yeni baskısında Vergi Hukuku da var. Bu arada eğer kpss sonrası sözlü sınavlara hazırlanmak gibi bir niyetin olacaksa, üst kurumlara girmeye çalısacaksan bu kitapları bir kenara bol bol konu calisman okuman ve ifade edebilmen gerekir. Yani Themis icra iflas ve ticaret hukukuna, Tan Tahsin Zapata ve medeni ver borçlara, Ahmet Nohutçu Anayasa Idare İdari yargiya bakabilirsin. Vergi hukukunda Nurettin Bilici'den şaşma derim kurumlarda referans kitaptır. Soru kitabi istersen de Matrah başarılı bir kitap. Başarılar dilerim
-
@Bireysel-başvuru senin kodlara ihtiyacimiz var bence hemen aklimda bakk
-
aynı dertten muzdaribim. geçen seneki netlerim 90 yapmama yetecekken hukuktan 7 net yapabilmem her şeyi alt üst etti. 10 net yapsam sgk denetmeni olacatım belki ama şimdi muhtemelen giremiyeceğim mülakatına. ayrıntılı kaynak çalışmak isterim ama çalıştığım için çok vaktim yok açıkçası o themis, ahmet nohutçu vs. bitiremem. bu isem yayıncılık videolar paylaşıyor internette bir ankara kariyer'in kitapları da çok uzun değil sanırım. o kitapları alıp videoları takip etsem verim alabilir miyim acaba? bu sene benim için son bu senede 90'a yakın alamazsam benim için bu serüven bitecek. ne yapmam lazım hukuku halletmem için?