2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
Bence kimsenin birşeyden rahatsız olduğu yok, SGK kendisi yönetmelik çıkarma yetkisi var ve yönetmelik çıktıktan sonra vicdanen rahatsız olan açıklar. Bakanlıktan gelen tepkiye de Yönetmeliği işaret eder. Madem bu kadar maneviyat taşıyorlar mağduriyetlere karsı, o halde gereğini yaparlar. Aksi takdirde ben kesinlikle bundan rahatsız olduğunu düsünmem, neticede yönetmelik var ve açıklarsan başına gelecek bir durum olamaz, yonetmelige uydum ve acikladim. Haksızlık oluyor diye yönetmelik çıkardın, eee ne oldu haksızlık devam etti. Eee bu durumda yönetmeliğe uyarak açıklama yapman gerekir. Aksi takdirde yönetmelikten önceki durumdan ne farkı kaldı ki mevcut durumun?Hassasiyet taşıyorlarmış, peh.
-
@paretowilfredo Üstad umudu yitirmemek bile insanlara güç veriyor, umarım en kısa sürede yani bugün neticelenir
-
@paretowilfredo İnşallah üstad dediğin gibi bu hafta biter bu iş. Yarın 30 ağustos, resmi tatilde de açıklanması muhtemel mi?
-
@heycorc404 Kesinlikle dostum. Negatif enerji işleri sadece daha kötü hale getirir, karanlığı arttırır. Umutlu olmak demek hiçbir şey yapmadan beklemek demek değil. Bu haftadan beklentim olduğu için bekliyorum akabinde durumu net bir dille haberleştireceğim. Gerekli tüm mecralara da durumu ileteceğiz hep birlikte. Bu konuda taşın altına elini sokması gereken bürokratlar, hatta bu mesleğin ileri gitmesi için çalışması gereken dernek ve yöneticileri. Herkesi bu sürece dahil ederek aktif bir şekilde sesimizi duyurmamız gerek. Mesleğin yeni girecek adaylara bu denli ihtiyacı varken, Kurum zararı daha şu anda bile geçtiğimiz yıl toplam zararını %35 aşmışken, kayıt dışı istihdam oranı her geçen gün tırmanırken ve en önemlisi ülkenin beşeri sermayesi güneşin altındaki bir buz gibi eriyip giderken bir şeyler yapılması gerektiğini dile getireceğiz.
-
@serhats Dostum Kurumlar isterse tatilde de, gece 12'de de, sabaha karşı da çalışıp sonuç açıklayabilir. Sabahlara kadar çalışılıp açıklanan GUY sonuçlarını biliyoruz. 31.12.2013'te yılbaşına saatler kala açıklanan 5.promosyon alım sonuçlarını biliyoruz. Hiçbir şey bu irade ve feraset gösterilirse engel değil.
-
@paretowilfredo arkadaşa katılıyorum.Bir çok mülakat sonucunu bizzat takip ettim cumartesi,pazar günü veya bayram günü açıklandı. Kimi gece saat ikide kimi üçte.Sonuçların açıklanması için birilerinin kurumda olması gerekmiyor.Size tavsiyem çalışıyorsanız bir yerlerde işinizi yapın, çalışmıyorsanız ders çalışın kitap okuyun sabırla sonucu bekleyin. Bu sitede kimse sonucun ne zaman açıklanacağını bilmiyordur fikrimce. Sabırla kendimizi üzmeden sonucu bekleyelim.
-
@serhats ben de kuruma sordum açıklanabilir mi diye. yarın, hafta sonu, gece farketmeden bizi mesaiye çağırırlar açıklanır zaman farketmez dedi
-
@paretowilfredo hocam umudumuzsunuz. Öncülüğünuzde bişeyler yaparız inşallah .benim tek korkum .bu sürecin yeni personel alimi ni geciktirmek amaçlı kasten uzatilmasi. Bunun birazda devlet kasasinin şuanki durumuyla ilgili olduğunu düşünmekteyim. İnşallah teftiş falan derhal akabinde de bizimki açıklanır.
-
@paretowilfredo üstad durup durup komplo teorileri üretiyorum farkındayım çünkü beklemek beni inanılmaz yordu.. Madem ki bakanlığa gitmeme durumu vardı listelerin de niye 30 gün kuralına uyup en geç pazartesi yayınlanmadı da şimdi bu kadar yoğun çalışılıp bu hafta süreç sona ersin isteniyo. Bu sonradan alınmış bir karar mı yoksa bu zamana kadar süregelen iş yükünden dolayı mı???
-
Zabıt katipliğine başvurmuştum. Uygulama sınavı yapılırken 2 Eylül'de kesin sonuçlar açıklanacak dendi.
Tabi mülakat tarihleri de buna dahil mi bilmiyordum.
Biraz önce açıklandı sonuçlar.
10 Eylül mülakat tarihi. Hem sonuç hem mülakat yani.O kadar alışmışız ki şu an bu erken açıklama, 10-12 gün sonraya mülakat vermesi çok garip geliyor.
-
@MTkmn Hocam tarihleri bir kenara bırakalım. Benim en çok zoruma giden mevzu şu; Devlete olan borcumuzu belirlenen tarihlerden 1 dakika bile sonra ödemek istesek o borca anında faiz işler. Neden çünkü tarihler bellidir ve diyor ki bu arada borcunu ödemelisin. Ödemezsen gecikme faizini eklerim. Devlet bireylere bu denli hassas oluyorsa kendi koyduğu kurallara kendisi de uymalı ve bunu da bir mekanizma denetlemedir. Bir tarih belirlenmişse buna uyulmalıdır. Bu benim canımı acıtıyor. Yıllardır ertelediğim KYK borcu böyle giderse faize binecek ve kimse bu adamın ödeyebilecek gücü var mı demeden faizini işletecek. Beni üzen mevzu budur..
-
@serhats Bunun somut bir yanıtı yok bence dostum. En azından benim bildiğim diyelim. Ancak bir çok şey sebep olarak tahmin edilebilir. Bayram denebilir, listelerin netleştirilmesinde zorlanılıyor denilebilir, araya başka işler girdi denilebilir. Bana sorarsanız hiçbiri makul gerekçeler değildir, olamazlar. Devlet bir söz verdiği zaman tutmalıdır. Bunu da sağlayacak olanlar devletin mümessili konumundaki idarecilerdir. Takibini de, gerekirse fazla çalışmasını da yapmalı, yaptırmalılar. 30 gün gibi bir süre cüretkâr bir kısıt açıkçası. Bu kadar hızlı çalışmaya alışılmadığından bu da yadırganmış olabilir. Çünkü her Kurumun kültürü vardır. GİB bu konuda açık ara en iyi Kurumdur. Geçtiğimiz yıllarda Tarım Kredi Kooperatifinin benzer bir çalışma performansına şahit olduk. Ama gerek Aile Bakanlığı gerek Çalışma Bakanlığı gerekse bağlı, ilgili kuruluşları kültür gereği biraz yavaş çalışan Kurumlar. Bunun bir çok gerekçesi olabilir. Ama hiçbir gerekçe bu bekleyişi ve hayal kırıklığını izah edemez.
-
Arkadaşlar #Sgkdntyrdacıklansın tag'ı na 2'şer tane tweet , retweet ve fav yapalım yetkili olan 5-10 kişiyi de etiketleyin şimdi.Kıvılcım 33 günken 9.promosyon gibi 7 ay'a çıkacak gibi duruyor vakit kaybetmeyelim.
-
@redcrossbjk
Hocam inanın bir şey söyleyemiyorum. Algılayamıyorum çünkü yapılan bu yapıl(may)anları. Hiç mi düşünülmez, hiç mi vicdan yok diyeceğim ama malesef. Ortaya her şey. Allah yardımcımız olsun, sonunda gülelim inşallah. -
@paretowilfredo sizce bugunden sonra uzun bir surec bizi mi bekliyor ? Ne yapabiliriz bu durumda oneriniz var mi ustad
-
Dostlar yazılanların hepsini okuyamadım kusura bkmayın, son durum nedir duyum falan var mı?
-
@paretowilfredo hayırlısı üstad. Beklemeye devam..
-
@872 sgk mülakatı hiç olmamış gibi diğer kurum sınavlarına hazırlanmaya devam edin.
-
@paraşütçü-walras o kadar ümitsiz mi ya cidden?
-
Gerçekten sağlam bir duyumu olan var mı arkadaşlar ? Her kafadan bir ses çıkıyor bu haftada yalan oldu gibi . En azından o duyuma göre bakalım önümüze