2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@redcrossbjk peki arkadaşım Türkiyede işlerin referans ile döndüğünü herkes gibi siz de biliyorsunuz. Dayısı olan mecbur kullanıyor bu devirde yoksa şansın az. Neden insanlara bu kadar söyleniyorsunuz çağının gereğini yaptığı için?
-
@mrvhuab hocam siz de herhalde buldunuz ve buna savunacak kılıf arıyorsunuz. Buldunuz bulmadınız beni zerre ilgilendirmez vicdanınız sizin adaletiniz ama bunu ne kadar rahat ortalığa döküyorsunuz!!
-
@redcrossbjk bulmak bulmamak değil mesele. Bu devirde usttekilerin vicdani yokken bizim gibilerin hak hukuk pesinde koşması acinasi. Ama anlaşılan sizin referansiniz olmamasi gocundugunuz bir konu uslubunuza bakarsak. Olan kullanir benim yoksa da var olanlara bi sey diyemiyorum caresizlikle beklemektense varsa kullanirlar saklanacak yani yok bu konunun.Keşke hakikaten hak eden kazansa ama zaten mulakata giren herkesin kayda deger bir puani var hepsi hak eder bence. Neyse siz bi kendinize gelin isterseniz. Hayirlisi
-
Tercihini Yap bir ailedir. Kurulduğu günden beri böyle oldu, olmuştur. Sitenin aile olamamış tek başlığı burası. Çünkü ailede bir kaide vardır;
"Aile içinde bazı şeyler bilinir, aile efradını incitmemek için söylenmez."
Realist arkadaşlara okşanmış egolarıyla başarılar dileriz
-
@mrvhuab sizi tebrik ediyorum, düşünceler harika. 32 yıldır ilk defa aydınlanma yaşıyorum.
-
Referans olayını meşru gösteren en ufak bir anlayış forumda yer almamalı.Valla artık bu başlığa girmek istemiyorum. Hergün başka bir absürtlükle karşılaşıyorum.
-
Arkadaslar tartısmalar yüzünden artık duyumlarda paylasılmıyor. Lütfen tartısmayalım. Sadece bilgi paylasımı yapılsın
-
Sizce her referans torpilmi demek ben bunu anlayamadım sizce öyle ise ben burda ne yapıorum dersiniz üstelik arkadaşın dediği gibi burda herkesin kpss puanı gerçekten cok iyi olduğunu düşünüyorum.torpili olan kişilerin burdada işi yoktur sanırım.bu neyin kini böyle
-
Kurumun başvuruda istediği resmi isimler referanstır, kişi hakkında bilgi alınacak aile dışı kişilerdir, resmi bir süreçtir.
Kurum istemeden isimlerin gittiği, gelen isimler için kurumu arayan, ricada bulunan kişi torpildir. Yaptığı da referans olmak yani kişi hakkında bilgi vermek değil, kişiyi listeye sokmaktır.Şartlar tartışılır, mecburiyet vs. ama bunun yanlışlığı tartışmaya kapalıdır. Bu meşru kılınacak bir şey değildir. Yaparsın mecbursundur belki ama yanlışlığını en azından dile getirmek, doğru diye muhafazaya geçmemek de bir erdemdir.
-
@abakuss Hocam ben konudan bağımsızım ama...evet referans demek torpil demek.
-
Burda bu şekil demek kelimeler cımbılamı seçilio torpili bulunan kişi buraya yazmaz diye düşünüyorum hatta böyle bir platformdan da haberi bile yoktur
-
Kesinlikle yanlış. Ben de her ne kadar anlaşılmasa da attığım iletide bunu belirttim. Fakat hangi devir ve şartlarda yaşadığımız gayet açık. İnşallah en bilinçli olduğumuz zamanımızda elimize bu kötü ve adaletsiz şartları değiştirecek fırsat geçer. Günlerdir sırf bu mülakat sonucunu beklerken ne hastaliklar ne buhranlar yaşadik. Ve kimsenin umrunda degiliz. Ne acı. Ayrıca buradaki olay artık saygısızlık boyutuna ulaşmış. Bir şey yazmaya gelmiyor, anlattığını anlayan bir iki kişi belki. Linç edilmemek için illa kendini anlatman lazım. Çok yazık arkadaşlar çok.
-
@mrvhuab haklısınz . Birileti rica minnet utana sıkıla birilerini arıyor ve aldığı bilgiyi aktarmaya çalışıyor ve sonunda linç ediliyor bu platformun oluşma amacı nedir peki hakaret edip azarlamakmı insanları. Kimse idaa etmiyor herkesin bir bilgi edinme çabası var ben aldığım bilgiyi söyledim sizlere olur olmaz bilemiyoruz netice yönetmeliğe karşı gelmiş bir bakanlık var karşımızda pztesi der çarşamba acıklar bilemiyoruz.
-
Değerli dostlarım kimsenin referansı var diye onu suçlayamazsınız. İlk kez referans kelimesini duymuş gibi yapmanıza da gerek yok. Bu ülkede malesef bazı şeyler bu şekilde yürüyor. Basit işlerde dahi tanıdığınızın olması işlerinizin ne kadar hızlı ilerlemesine neden oluyor. 7. 8. Ve 9. Prosmosyonlarda sizlerde şahit olmuşsunuzdur. Listenin başındaki insanlar kazanamazken listenin son sırasındaki insanlar kazandı. Önemli olan listeye kacıncı sıradan girdiğiniz değil referansınızın ne kadar güçlü olduğu... Referansı olmayan kardeşlerim ne dese haklılar. Diyecek söz bulamıyorum... Bekleyişinizde hepinize sabır dolu günler diliyor, inşallah bu hafta bu işin tamamlanacağını ümit ediyorum...
-
@abakuss kardeşim sizin şu son dediginizden bilgi aldığınız haber kaynağı demek daha doğru olur ki böyleyse ben özür dilerim. Fakat diğer arkadaşın referans(=torpil) söylemini meşru gösterme çabasını anlayışla karşılamak doğru olmaz. Farzedelim var yani referansı bu bir gerçek ama yine de dile getirmek hoş bir davranış olmaz. Eğer haber almaya çalıştığınız birileri ise bundan ötürü tekrar özür dilerim..
-
@redcrossbjk eyv kardeşim hakkımızda hayırlıs olsun
-
@uche Hocam geçen promosyon için işsizlik ve kpss puanı öncelikli bir liste olduğunu duymuştum atanan bi kaç arkadaşımdan ama tersine 8. promosyonda da çok tartışmalı sonuçlara tanık olmuştuk, bakalım bu sefer kriter ne olacak, puan ve sıralama ne kadar önemli olacak, göreceğiz hep birlikte, dilerim adaletli bir sonuç ortaya çıkar.
-
Bu başlığa ve başlıkta yazan arkadaşlar için(iyi veya kötü) seviyesiz başlık, terbiyesiz başlık, kalitesiz başlık gibi söylemleri tamamiyle reddediyorum. Burada bulunan arkadaşların bir çoğu çok kaliteli, seviyeli ve Zeki arkadaşlardır ve ayrıca 85 puan üstü almalarından dolayı da oldukça çalışkanlardır. Bu sebeple sayfa yöneticisi arkadaşlar da dahil başlık için ve geneli kapsayan hakaret içerikli paylaşımlardan kaçınması faydalı olacaktır. Elbette huzuru bozan ve seviyesizlik yapan çıkabilir bu her başlıkta oluyor ama bunu genele vurmayı reddediyorum ve sayfa yöneticileri dahil tüm arkadaşların bu konuda daha dikkatli olmasını Ümit ediyorum
-
Arkadaslar aranizda idari hakimlige hazirlanan var mi
-
mulakat zaten neden var? torpili isletmek icin.illa ki dayisi olanin onceligi var.hatta dayi da yetmez.dayinin sakallisi lazim.dayilar da kendi arasinda yarisiyor sonucta.