2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
İbrahim Tatlıses'in de dediği gibi "Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum."
-
Bugün 52.gün ve bizler hala bekliyoruz. Halbuki Efendimiz(asm) ne güzel demiş, Kolaylaştırın zorlaştırmayın, sevdirin nefret ettirmeyin.. Başka bir hadiste İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz...
Bir açıklama yapmak başka hiçbir ülkede bu kadar zor ve karmaşık değildir. En basit şeyleri bile karmaşık hala getiriyoruz. CHS sisteminde daha hızlı bir bürokrasi olacak demişlerdi daha hantal ve daha yavaş işler oldu. Arıyorsun Eylül ayı diyorlar. Eylül ayının ortası gelmiş daha ne kadar içi olabilir. Bu hafta bu işkence biter inşAllah. Hayırlı haftalar -
Zor bekleyişlerin hayırlısıyla sona erdiği bir hafta olması dileğiyle . @paretowilfredo üstat kulağına gelen birşeyler varmı ? Saygılar
-
@redcrossbjk bugunde bu ay içinde kesin denildi .bu kadar kesin ,kesin diyebiliyorlarken yine de aciklanmazsa ciddi bi vebal olucak ortada...
-
@guzelgunler bugün aradınız ve bu ay kesin açıklanacak mı dediler ?
-
@guzelgunler inşallah hocam
-
@guzelgunler inşallah bu hafta içinde olacak ben inanıyorum, içimden o şekilde geliyor benim
-
Şimdi aradım bu ay açıklanacak dedi kesin mi diye 2 kez sordum kesin dedi
-
@muratttttt hadi inşallah
-
Demagoji yapmamaya çalışıyorum da bu hükümetin yaptıkları da anca öyle mantığa oturabilir...
Sıradan liberal devletlerde bile kamu 3 ayağıyla (YYY) sermayeden ayrılmış, kamusal alanın sermaye tarafından işgal edilmesi, tıpkı kamunun sermayece, üretime dahil olmasına cürret dahi ettirilmemesi gibi katı bir şekilde önlenmiştir.Fakat Ak Parti Hükümeti, bu 2 odağı birbiriyle iç içe geçirmiş, ilk aşamada kamunun altından kalkamayacağı ağır altyapı yatırımlarını sermayeye paslayarak (evet geçmişte de oldu ama bu düzeyde değil), ikinci aşamada ise tam manasıyla bakanlıkları dahi sermayeye teslim ederek, bir anlamda Hüseyin Çelik gibi devlet yatılı okullarında yetişen, halkı ve yoksulluğu, bazı durumlarda hantal devlet yapısından daha fazla önemseyen bürokratları sürecin dışına itmiştir.
Yani özelde tecrübe edinmiş, başarının sadece çok çalışmayla ve rekabet ile geleceği kanaatiyle onlarca title almış, bazı durumlarda halkçı olup, örneğin kamuda iş imkanı yaratıp, istihdam yaratılmasındansa bir kişinin, pek tabi 3-4 kişinin işini yapabeceğine kendini inandırmış, sanki kamu, kâr etmesi gereken bir organizmaymışcasına ona, tabiri caizse devamlı jestler yapmaya çalışan, gerekirse halka kulaklarını tıkayan bir grup hükümet etmeye layık görülmüştür...
Ak Parti, ilk yerel seçimde, ekonomik krizin de etkisiyle kopuk bürokrasi-halk ilişkisinden ağır bir yenilgi alarak, kabine revizyonuna gidecek kadar da yanlış yaptığının farkına varmıştır.
Ezcümle nasıl ki komunizm için yegâne örneklem SSCB değilse gelişmişlik için de Amerika en iyi örnek değildir. Bu nedenle, "Amerika'da sağlık harcamaları" örneğiyle inandırıcılıklarını pekiştirmeye çalışan, Amerika'ya özeneceğim ayağına, kamuyu bazen israf bazen zarar, ne olursa olsun halkından ayırma amacı güdenler, bedelini ödemişlerdir, ödeyeceklerdir.
Kusura bakmayın rakip de olsak bu kadar beklemeniz, saçma sapan cevaplar almanız çok zoruma gidiyor... -
@cemalicoşan güzel bir meseleye değinmişsiniz. Ancak ters giden durumlarda sizin de söylediğiniz gibi demogoji yapmak bazen kaçınılmaz olabiliyor. Siyasi kimlikten arınmış olarak objektif bakıyorum olaylara . Şu an uğradığımız mağduriyet kökleri bu denli kuvvetli bir devletten, devlet aklından beklenmeyecek kadar insanı bezdiren bir durum. Akp hükümetinin pek tabi eksiklikleri, yanlışlıkları var. Ama bizim mevzumuz derine indiğimizde yalnızca bir siyasi partiye, hükümete yıkılmayacak kadar karışık. Eğitim sistemi örneğin. Sistem kötü eyvallah. Ama nerede kötüleşmiş, nerede ne olmuş iyi araştırmak gerek. Konuşmak, ahkam kesmek çok kolay bunu mevzulardan uzak, kendine dert edinmeyen insanlar bile yapıyor. Tamam biz haklıyız ama bu kadar devletin memuru, bürokratı bunların farkında değil mi? Demekki bir yerlere gelince olaylar değişebiliyor. Bundan kastettiğim insanlar çıkarlarının peşinde koşuyor politika derdi gütmüyor değil basitçe. Acaba ellerinden ne kadar ne gelebiliyor. Ya da diyelim ki biz çok akıllıyız. Çözümümüz ne olabilir, bu kadar ağ ağ, kadro kadro dev gibi bir yığın. Daha objektif ve gerçekçi olmalıyız bence. Gördüğü kusurları söylemeyi herkes biliyor, biz de biliyoruz o zaman kusurları değil çözümleri konuşalım. Ama dediğim gibi basit bir mesele değil yüzeysel olarak şundan şöyle bundan böyle diyebileceğimiz kadar basit de değil. Hele ki forum bunun yeri hiç değil. Cevap verme gereği hissettim çünkü sizin de benim de birçok kişinin de bildiği sorunların kaynağı sizin gösterdiğiniz gibi tek bir adrese ait değil.
-
@modigliani-0 evet ama aynı numara kesin degil de demişti bana günler önce. Bu numaradan cevaplayan kişilerin aynı kişi olmadığını muhtemelen danismanin farkli sekreterleri olduklarini düşünüyorum.pareto nun dediği gibi bu bakanligin soylemlerine asla kesin gözüyle bakmamalı. Umarım doğru çıkar.
-
Arkadaşlar hepimiz bekliyoruz,süreci elestiriyoruz,hepimiz caba gösteriyoruz açıklanması için vs. Fakat burası siyaset yapma yeri falan değil. Bana düşmez,haddim de değil. Fakat forumun belirli kuralları var,şimdi biri de çıkıp derseki sen neden A partisini elestiriyorsun b partisi de böyle böyle diye,olmaz yani uzar konu,ki konumuz da bu değil zaten. Onun için farklı yerlere sapmadan olması gerektigi gibi hakkımızı arayalım.
-
@paretowilfredo üstat var mı güzel haberleriniz?
-
Wp grubunda bir arkadaş paylaşmış, her şey tamammış kazananlar belli olmuş. Sadece bakanın imzası kalmış. Her an açıklanabilir demiş. Ama doğruluğunu bilemem tabi ki benim duyduğum bir kaynak değil sonuçta.
-
@cansuu içim dışıma çıktı heyacandan.
-
@cansuu ah şu bakan imzası :))))
-
bakanın imzayı atması 30 saniye. evrağın bakana götürülmesi kim bilir kaç hafta
-
O imza atılacak daaa...
Yine bi keyfiyet
Yine bi zulüm
Giden ömür -
@cansuu bu durum 20 gundur boyle yeni bir gelişme değil