11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
85lerin gözleri yaşlı
-
@berrak_27 guy dan sonra inanın 88 le korkuyorum
-
Guyda 80 üzeri kapatan iller spesifik birşey arkadaşlar yoğunluğun denk gelmesinden kaynaklı, guy üzerinden yorum yapılabilmesi için guydaki illerin puanlarının ortalamasını almak daha sağlıklı olur 350-400 lük bir alımda 88 lere ulaşacağını sanmam, ancak şuda bir gerçek 80 üzeri guya başvuran neredeyse herkes sgk ya başvurur buda herhalde her zaman böyle olmuştur
-
Daha önce sen yazdım ciddiye alınmadı. Önerimi yineliyorum gelin Başkan kurumlarda uzman,müfettiş olanların başvuru yapmasının yasaklanması için etkinlik yapalım. Bakın iyi düşünün bunu.
-
@gmzankr066
bu o kadat basit bir konu değil hocam. kamu hizmetlerine girişte fırsat eşitliği gibi olgular var. herkesin meslek değiştirme ve sevdiği işi yapma hakkı var. olaya sadece ilan ve sayı olarak bakamayız. böyle düşünürsek bir kişi girdiği meslekte ömür boyu kalmak zorundadır.
bu işin temel haklar ve hukuki doktrin olarak arkaplanı da var. hukuk literatüründeki temel ilkeler, kamu hizmetindeki temel ilkeler vb birçok kavram işim içine girer. bu tür olaylara öyle yüzeysel yaklaşılamaz. denenirse de pek ciddiye alınmaz bana kalırsa. -
@kamuadayı
bu olay hukuki boyutta düzenlemelerle aşılamaz. bu olayın konusu etik. etik açısından değerlendirmek gerek. bunu da ciddi bir tek çatı altında iibf organizasyonu olarak yapmak gerek. öğretmenlerin avantajı bu. deyin ki bana gelin bir dernek kuralım iibflilerin hakkını buradan arayalım. buradan sözlerimizi devlete iletelim. kendi içimizdeki problemleri tartışalım. o zaman ben de varım. hatta hayat gidişatım ve fırsatlar el verirse bu konuda aklımda planlarım da var. bu gidiş iyi değil çünkü. çok fazla gencin hayatı heba oluyor. -
@siyasals 88 üstü 1400 kişi olamaz. 2019 dan az kişi var ve 2 yıldan da puanı olup bekleyenler var. 88 abartı.
-
@kamuadayı ama daha önce bu tür bi düzenleme yapmıştı bi kurum sanki hatırlıyorum demek ki istense yapılır. Ciddiye alınmamasının en büyük sebebi aramızdaki uzmanlar bence.
Ordan oraya ordan oraya ... Ne diyim. -
@gmzankr066
kurum bazında olabilir hocam. bir kurum ben sıfırdan eleman yetiştireceğim kamudan alım yapmayacağım diyebilir. ancak genel bir düzenleme olmaz. kamu sadece iibf kadrolarından da ibaret değil. çok farklı alanlara etkileri olur. malesef öyle hocam. ama işte çalışıp puanını almış adama da sen başvurma denilemiyor. çalıştım emek verdim kardeşim bu mesleği daha çok istiyorum diyor o adam da.
bakalım bir gün başarabilirsek etkili bir organizasyon oluşturmayı bazı şeyleri aşabiliriz umarım. kesinlikle yapılabilir tabi böyle birşey. sadece birilerinin önden sorumluluk alması gerek. var planlarımız hayırlısı bakalım. -
@gmzankr066 Normalde bu başlığa yazmayacaktım ama konu dışı olacağı için yazayım dedim. bu forumda mükerrer başvuruları savunan çok insan var. O yüzden sürekli bahaneler üretecekler. 'kamuya girişte eşitlik' 'insanların özel hayatlarını bilemezsin' 'puanı var haketmiş başvurmuş sanane' gibi yorumları çok görürsünüz. Bu tiplerin bir başka versiyonu da Twitter'da var.Hatta il göç olup guy'a başvuran ve bunu gayet normal karşılayan vardı geçenlerde.
-
@kamuadayı anladım hocam umarım bir an önce hayata geçebilir o planlar
-
@gmzankr066
inşallah hocam. hem bu insanlara hem de devlete bir katkımız olur.
@yolosapiens
hocam lütfen bu söyleyeceklerimi yanlış anlamayın. tarafsız bakıyorum sadece olaya.
hayatta her zaman her yerde bu tür etik dışı davranışlarla karşılacaksınız. bu durumda yapılması gereken insanlarla münakaşa değildir.
ben neden kendi geleceğimi birilerinin vicdanına insafına bırakayım. emek verir çalışırım sağlam puanımı alırım istediğim yere başvururum. ondan sonra hiç düşünmeme gerek kalmaz keşke atananlar tekrar başvurmasa diye. kendimi o insanlara muhattap duruma getirmemek için çabalarım.
kamuda fırsat eşitliği, herkesin istediği mesleği yapma hakkı gibi kavramlar öyle küçümsenecek şeyler değil hocam. birileri etik dışı davranışlarına bunları kılıf yapabilir ancak burada sorumlu bu ilkeler değildir. hukuku biryerlerinden biraz esnettik mi heryeri dağılıyor. örnek vermeye gerek yok bu konularda. -
@siyasals Anlıyorum yani siz de haklısınız️
-
@kamuadayı 1000 guyun en az %95 i başvurur. Başvurmaz aradan cıkarlar diye düşünmeyin.
-
Guy-SGK-İl Göç. Bu üçünün birbiri arasında dönmesi asla etik değil bence. Yaşadığı şehirde mutsuzmuş,sosyalleşemiyomuş bilmem ne. Aldığın bedduadan kork bari. Etik olan gidip merkez uzmanlık,üst kurul,daha yüksek olan ne varsa onlar için uğraşması. O zaman kimse eleştirmez.
-
@estergon-kalesi
mutlaka başvurular olur hocam. ama bu seneki 5 il olayı durumu biraz farklı kıldı. insanlara yaşadıkları veya yaşamak istedikleri şehirleri seçme imkanı doğdu. o yüzden özellikle belirsizliklerin ekonomik ve sağlık açısından yoğun olduğu dönemde istediği ilde göreve başlayacak olan tekrar maceraya atılmak istemeyebilir.
ancak mutlaka başvuru olacaktır. yine de guydan sonra ilanın gelmesi az da olsa aşağı çeker bence puanı. en azından %95 lik guydan katılım beklemiyorum kendi adıma.
bakalım süreç neler gösterecek.
hayırlısı olsun -
@gmzankr066 aynen. Guy olan bi arkadaşım var. Senelerdir sadece kaymakamlık sınavına giriyor. Başka hiçbir sınavı kovalamıyor.
-
@dibace hocam inşallah olmaz ki ben bundan en çok dili yananlardanim. Mezun olduktan sonra muhasebem iyi olmadığı için ceko ya ağırlık verdim 2017 de 1,2018 de 0,4 ,2019 da 0,9 la SGK mülakatına kalamadim.Simdi guy da elimden 1 puanla gitti yazdığım 3 şehir . Ceko lu puan kaldı bir tek elimde o da 88 ama guy böyle olmuşken SGK dan korkar olduk. Şu guy a atanıp da SGK yi da yazma fantezisi olan çok insan öldü geçtiğimiz alımda ve bunlardan azımsanmayacak bir kısım mülakat a dahil katılmayıp bizlerin haklarına girdiler.İnsallah şu maliye alımlarından sonra gelecek bir SGK ilanı puanları 84 lere kadar indirir. Çünkü 4 puan türü var maalesef.Hakkimiz da hayrlisi olsun.
-
@kamuadayı İnsanlarla münakaşa etmemeye dikkat ediyorum. Tanıdığım, bildiğim varsa direkt ifşa ediyorum. Sosyal medyada, hayatımda vs.
4 5 sene önce öğretmenlere zorunlu doğu görevi geldi. 'Anayasada aile birliğinin korunması var mağduruz' diye kendilerini yırttılar ama bu sistem hala devam ediyor. Benzeri iibf için de gelsin. Kamu kurumunda çalışanların bu tür başvuru yapması engellensin ya da atandığı kpss puanıyla bir daha başvuru yapılmasının önüne geçilsin. Bu istek kimin hoşuna gitmiyorsa mükerrer başvuru yapanlardır.
-
@kamuadayı adamlarda şöyle bir mantık var. Puanım var başvururum. İnşallah bu sene böyle olmaz