11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@maybe_oneday Uzman yardımcılığı alımında yds de istiyor bildiğim kadarıyla. E o nasıl oluyor acaba kurum içinden alınca ?
-
@gmzankr066 millet il göçten guya başvuruyor gerçekten iyiniyetlisiniz. Ancak; vmy, sayıştay açıklanırsa bir nebze düşer. Yüksek puanlı kişiler bazen keyfi başvuru yapıyor. Bunun sebebi ; bir nebze yüksek puanlilarin girmesini sağlıyarak mülakat sisteminin yaratığı adaletsizliği tesis etmek ve adaleti sağlamak...
-
@urfaspor63 merkez kadrodan merkez kadrolara basvuruyolar
-
@urfaspor63 adaleti tesis etmek onlara düşmüştü zaten öyle sinirleniyorum ki ya.Onlar yüzünden işsiz kalıp bekli bi daha sınava girmeyecek olanların daha çok adalete ihtiyacı var.Valla beddualarım onlarla.Saçma sapan şımarık şımarık davranışlar.
-
@gmzankr066 tasvip etmemiz mümkün değil, doğru bir davranış hiç değil. Ancak , genel kanı bu şekilde. Kaldı ki çoğu sınava bile girmiyor.
-
@gmzankr066 tasvip etmemiz mümkün değil, doğru bir davranış hiç değil. Ancak , genel kanı bu şekilde. Kaldı ki çoğu sınava bile girmiyor.
-
@hayat999 O konuda hiçbir fikrim yok ama 4 yıldır gelmediğinin nedenlerinden biri bu malesef.
-
@mervenil il göç ün guya,guy un sgk ya başvurduğunu gördükten sonra 400 kişilik ilanda 86 ve üzeri kapatabilir. 85.33 ile bende çok umutlu değilim açıkçası.
-
@botan01 bu nasıl vicdansızlık ben anlamıyorum artık (çok özel nedenleri olanları tenzi ederek söylüyorum) bu yollardan onlarda geçti atanmanın ne kadar zor olduğunu görüpte hala neden yaparlar ki🥺
-
@botan01 birilerinin şımarıklığı yüzünden 85 gibi bi puanla korku yaşamak çok büyük haksızlık yaa. İyi yapıyolar Twitter’da bunları linç ederek. En azından nasıl rezil olacaklarını iyi biliyorlar artık isim de veriliyor hakettikleri bu.
-
@botan01 en sonda basvurdular hatta 300 kisi mulakata bile gitmemis ona ragmen 85 kusurle kapadi
-
Atandıktan belli bir süre geçmeden başka bir kuruma geçmeye izin verilmemeli.. Aslında her kurum bunu şart koysa, o yıl içinde atananların o yıl içinde açılan diğer sınavlara başvurma imkanı olmasa, belli bir puana kadar herkesin kuruma girme şansı doğar. Mesela il göç mülakatından elendim, referans sebebiyle olduğunu düşünüyorum il göçü kazanan ve atanan arkadaş şuanda hem çalışıp hem guya girecekmiş , yazılıyı da kazanacak mülakatta referansı olmayan başka bir arkadaşın yerine atanacak ...büyük bir adaletsizlik ve buna karşı önlem alınmaması da çok garip
-
Dostlar bu süreçte hangi ilan gelirse gelsin puanı yeten hepsine başvuru yapacaktır. Guy hemen sonuçlanmayacağına göre duy ve SGK 1 ay bilemedin 2 ay sonra gelse gene başvuru olacak . Atanan kişiler başvuruyor işi olmayan puanı olan mi başvurmayacak. Burada asıl sorun atanıp çok kısa süre sonra aynı hak ve maaşlara sahip kadrolara yeniden başvuru yapılması . Bir çözüm yolunun bulunması lazım fakat kim önemseyecek maalesef böyle . Tek çare yüksek puan almak .
-
Çözümü var aslında mesela tarım bakanlığı bunu yaptı memur olanların sınava girmesine izin vermedi bir yönetmeliğe bakar bu iş aynı veya üst özlük haklarına sahip olanlar bu sınava başvuramaz diyecen bakalım başvurabilirler mi puanlar 83 e kadar düşer.
-
Bence tek çözüm atamaların belli, sabit bir programa göre yapılması.Mesela kpss den hemen sonra merkez uzmanlıklar,vmy,sgk gibi yüksek puanlı olanların başvuracağı ilanlar çıkarsa birçok yüksek puanlı kişi aradan çekilir. Daha sonra guy, il göç gibi uzmanlıklar ilana çıkarsa puanlar bayağı aşağı düşer. Alım süreçlerinin de hızlı işlemesi lazım mutlaka. O zaman da keyfi başvurular olacaktır ama en azından bu kadar olmaz bence. Tabi bu dediklerimin olma ihtimalini hiç olası görmüyorum, bu devran böyle gidecek gibi.
-
@botan01 ben de bunun için etkinlik yapalım diyorum işte. En etkili yol bu.
-
@dust7 dediğiniz çok zor bir ihtimal bu kurumların bir çoğu birbirinden bağımsız ihtiyaç dahilinde ilana çıkar en etkili yöntem atanmış olanların benzer kadrolara başvurmasını engellemek.
-
Ben aynı düzeyde memur olup aynı şehire geçenlerin sınava girmesini, kurumda memur olmak istemeyip puanı yüksek olup bile bile başvuru yapanları mülakata dahi gitmeyenleri doğru bulmuyorum. Ancak mülakata sınırdan girip sağlam refaransla kpss puanı çok yüksek olanları eleyecek olanlar da kendi vicdan hesabı yapsınlar. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki 83 puanla 90 küsür puan arasındaki emek farkını deneyim farkını vicdan, adalet falan derken bir yöne bakmayalım.
Bu arada memur vs degilim bahsettiğiniz konuyla ilgili bir durum yaşatmadım dikkat çekmek istediğim konu torpildir. -
SGK denetmen yardımcılığı sınavı bir an evvel açılmalı çünkü 1,5 yıldır açılmıyor ve denetmen ihtiyacı fazlasıyla çok. Aynı zamanda kayıt dışı istihdamla ilgili mücadeleyi daha da güçlendirmek her zamankinden daha çok elzem. Gelelim düşük puanlıların hülyasına bir an önce uyansalar iyi olur çünkü hiçbir zaman düşük puanlara kadar düşmeyecek millet nasıl da saldırıyor görüyoruz isterse 10 ay sonra gelsin yine aynı olacak değişen bir şey olmayacak. İnşallah ilan 3 haftaya kadar gelir.
-
@city-of-justice 10 ay sonra gelirse 2021 kpss sonucları açıklanmış olur daha da yüksek kapatır zaten o yüzden evet bir an önce gelmeli