2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
@kpssınavı Bilmiyorum hocam sadece kaldırıldığını hatırlayarak yaptım doğru olmayabilir de.
-
@gizo11 aynen ihale olacak o soru
-
@ksünr https://www.hmb.gov.tr/kamu-finansmani-sikca-sorulan-sorular burada dibs ihalelerinde ne tür borçlsnmalar kullanılır başlığı altında soruda tam olarak sorulan tanım tap sistemi yani musluk sistemine uyuyor. Soru mu hatalı acaba bilemedim.
-
@Tonyukuk646 inşallah doğrudur. Ben se üç ay diye hatırladım o şıkkı işaretledim
-
@Marsiyal satışa arzla eş anlamlı değil mi tap?
-
@kpssınavı evet hocam doğru cevap satışa arz olacak. Karıştırmışım ben.
-
Kamu gelir giderleri sorusunda mahsup olayı neydi?
-
O samimiyet miydi yoksa düşük maliyet?
-
@Veliat34 samimiyet yaptim ben butceleme ilkelerinden degil miydi samimiyet ? Dusuk maliyette vergi masraflarinin az olmasi falan diye dusundum
-
@ademsmith bende aynı şeyi düşündüm düşük maliyet=iktisadilik
-
@kpssınavı Satışa arz yaptım ben de
-
@Estevez, içinde söyledi: 2019 Maliye Soru ve Cevapları
@kpssınavı Satışa arz yaptım ben de
Sanırım bu açıklama daha yardımcı olur.
TAP(musluk sistemi) SİSTEMİ VE TÜRKİYE
Ekim 1988’de Hazine “Tapping” (Musluk Sistemi) adı altında yeni bir yöntem kullanmaya başlamıştır. Bu sistemde Hazine,
yatırımcıların istedikleri zaman satın alabilecekleri uzun vadeli değişken faizli tahvilleri Merkez Bankasına depolamaktadır.
Yatırımcılar Merkez Bankasından alana kadar bu tahvillerin mülkiyeti Hazine’ye aittir. -
Maliyede sorular hatirlanmiyor mu. Nerde tvs tvh sorulari:)
-
Birde devletin geri ödeyemeyi taahhüt etmediği borçlar gibi bir soru vardı.. Süresiz borcun ifası gibi bir şık işaretledim.. Cevabı ve soruyu hatırlayan arkadaşım varmı
-
@aroma, içinde söyledi: 2019 Maliye Soru ve Cevapları
Kamu gelir giderleri sorusunda mahsup olayı neydi?
Mahsup işlemleri 1 ay olması lazımdı, sıkta 3 ay diyordu. Yanlış olarak onu işaretledim.
-
@ozgur0606 evet bende onu yaptim dogruydu o cevap.
-
Verginin konusu diye bir cevap vardi degil mi fiil sey felan diyordu sanirim.
-
Almanyada olen adamin turkiyedeki esi nekadar viv oderdi diyordu onu ne yaptiniz?
-
@LioN kesin doğrumu dostum Bu benim için çok önemli..gerçekten..mevzuatta da bulamadım
-
@ozgur0606 viv de beyanname yok benim bildiğim o yüzden o şıkkı yaptım.