2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@beveridge-eğrisi doğru aslında karma politikalar var ama çoğunlukla liberal. Zaten 23 29 arası dönem 1. Liberal dönem diye yazıyor benim notumda.
-
@edielik dogru hatirliyorsun kardesim soru dedigin gibiydi. Bende marjinal fiyat yaptim o soruyu. Yani dogal tekelde ozel isletmelerin olmamasinin sebebi ortalama fiyatlama yapilmasindan devlet bu fiyatlama ile olusan zarari sosyal faydayi onemsedigi icin gormezden geliyor aslinda gormezdende gelmiyor vergiler ile bir sekilde ortaya cikan zarari vatandasa yukluyor. Ozel sektor bu zarari kaldiramayacagi icin dogal tekele girmek istemiyor. Ama soruda uzun mesafe fazla para kisa mesafe az para aliyoru gorunce nkrmal piyasa sartlarina mevcut dedim yani sosyal faydayi on planda tutmuyor diye dusundum bu mantikla marjinali isaretledim. Tabi yanlis olabilir:)
-
@Antimülakat hocam doğal tekel sorusunu ben de marjinal maliyet yaptım. Bir de az gelişmiş ülkelerin doğal kaynakları zengindiri işaretlemedim bence doğru o, a şıkkı ithalat bağımlılığı diye bir şık vardı onu yaptım.
-
@Estevez bir de nispi satın almada enflasyon oranları farkı olmayacak mı acaba ? Piyasa başarısızlıkları sorusunda da mülkiyet hakları devlet tarafından belirlenir diye düşünüyorum onu da piyasa gücü yaptım.
-
Arkadaşlar soruların cevaplarını bir çok platformdan toplamaya çalıştık. Burada hatalar, yanlışlar, bir alandaki sorunun başka bir alan içerisinde yer alıyor olması gibi durumlarla karşılaşılması oldukça doğaldır. Buradaki amaç sizin tarafınızdan soruların hatırlanmasını sağlamaktır. Yüzde yüz doğru cevapları bulduk gibi bir iddiada bulunmamız mümkün değildir. Soru ve cevapları bu mantıkla değerlendirirseniz memnun oluruz. ÖSYM tarafından soru ve cevaplar bir kaç saat içerisinde de muhtemelen açıklanacaktır.
-
@Antimülakat Bi iki saat mi
-
@Keremtun sen ne kadar sürer diye düşünüyorsun? En geç 4 gibi gelir belki.
-
@Antimülakat normalde iki üç gün değil miydi hocam
-
@Keremtun yok bu sene yapılan YKS'de soruları hemen açıkladı. AYT sınavı yapıldığı gün saat 8 gibi yanlış hatırlamıyorsam sorular yayımlandı. Muhtemelen kpss soruları da hemen açıklanır. Gün içinde buluruz soruları.
-
@Antimülakat kpss lisans hafta içi açıklandı.3 hafta öncede dgs ye girmiştim o aynı gün açıklandı
-
@rassal bence bugün sorular yayımlanacak. Bu ÖSYM işleri hızlandırdı. Umarım sonuçları gece 3'te açıklamaz. Malum YKS sonuçları gece 3'te açıklandı hem de bir gün önce. Burada muazzam yoğunluk yok ama yine de sonuçların açıklanması gece olabilir.
-
@Estevez hocam aynı kisimiyiz acaba bende marjinal maliyet ve ithalat bağımlılığı yaptım
-
@nairu olabilir
-
Arkadaslar bu merkez bankasinin para politijasi araci degildir diye bir soru vardi cevabi ne onun emin olan varsa yazabilir mi
-
@ert1234 rezerv kalemi vardı bilançolu bir şey o olacak.
-
@Estevez aynen hocam aktif li bilançolu gibi bir şık vardı teşekkürler
-
Net dıs varlık kalemı
Altın vs vardı o kalemde -
Fulleyen yok mu iktisati:)
-
@smyy-drms tahvil %10 faizli ve 2 yıllık. ancak 1 yıl sonraki değerini soruyordu o yüzden 110 yaptim. çıktığı anda 100 1. yıl sonu 110 2. yıl sonu 121 şeklindeydi sanırım.
-
@hussle işte aynen hocam uzun şıklı kalemli bilançosu bir şık idi mb an kafayı fena takmış bu sefer