2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@Ludwig-Büchner evet hatta cevap c şıkkıydı Keynes’li bir soruydu
-
Ösym bu yil merkez bankasini kafaya takmisti bilmiyorum bana mi oyle geldi.
-
@LioN takmış takmış zaten rahat vermediler mb ye
-
@Estevez evet 2 yıl diyodu ben de 100 yaptım
-
@smyy-drms valla hocam olabilir bir şey diyemeyeceğim sorunun içinde 1 yılla ilgili bir şey hatırlıyorum ben sınavda önce 100 yaptım sonra 110 yaptım çünkü o 1 yıl olayını gördükten sonra.
-
@Estevez ben 1 yılı hatırlamıyorum bile ozaman 110 da olabilir açıklanınca görürüz artık
-
@Tonyukuk646 anlaşma eğrisi üzerinde eş ürünleri birbirleriyle değil bütçe doğrusu ile teğet olurlar hocam. Eş ürün eğrileri kesişmezler. Böyle biliyorum en azından:)
-
@BlackList Hocam aynı firmanın değil iki farklı firmanın eş ürün eğrileri kesişiyor. Zaten anlaşma eğrisi burdan çıkıyor.
-
@Estevez erken ödeme yapmış 1 yıl önceden ama yine de 121 tl Ödemiş oda bugün kü değeri 110 yapıyor. Bence
-
@Tonyukuk646 edgeworth eğrisinde bir girdi kullanılır yaptım bende. İyi soruydu ama kaliteli yani beğendim
-
@Ludwig-Büchner piyasa arz-ı ile fiyat düzeyi diyordu onlar arasında kaldım çünkü fiyatlar genel düzeyi demiyordu orda şaşırdım ve fiyat düzeyi dedim
-
@edielik hocam fiyat istikrarı olmasın o dediğin benimde aklımda öyle kalmış onunla piyasa arzı arasında kaldım, arzı isaretledim
-
@Tonyukuk646 hocam notlardan baktım dediğiniz doğru eş ürün eğrileri hem kendileriyle hem de bütçe doğrusuyla teğetlermiş. Lakin hala aklıma takılan mevzu kesişme var mı? Yani demek istediğim kesişme ve teğet kavramları burada farklı anlamlarda kullanılmış. Kesişme dediğimiz (benim yorumum) eş ürün eğrilerinin birbirlerinin tam içinden geçmesi, birinin diğerini tam ortadan kesmesi gibi. Bu yorumumdan hareketle kesişme de olmaz diye düşünmekteyim. Zira notlarımda ya da baktığım kitapta kesiştikleri değil teğet oldukları belirtilmiştir hep. Bence soru iptal edilsin hepimiz kurtulalım
-
1923_29 Türkiye ekonomisi kaynaklarda karma ekonomi diye geçiyor.
-
@Veliat34 karma ekonomi zaten
-
Abi 29 a kadar çok net liberaldir. Bunu geride bırakıp soruları toplasak
-
@beveridge-eğrisi bu kadar emin olma :)) İzmir iktisat kongresinde özel sektör teşvik ediliyor lakin devlet tamamen piyasadan çekilmiş değil özelin eksik kaldığı yerlerde devlet var yani özel kamu birlikte karmaa
-
@00schumpeter00 iyide karma ekonomi 1929 krizinden sonra keynesle birlikte ortaya çıkmadı mı? Zaten liberal politikada piyasa tarafından sunulamayan eğitim, sağlık , bayındırlık işlemlerini devlet yapabilir diyor.
-
Çoğu bulundu gibi bir de şimdi göz atın bakalım.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-iktisat-soru-ve-cevaplari-h7796.html
-
@Antimülakat hocam doğal tekel bu posta sorusu gibi birşey değilmiydi uzağa giderse daha pahalı yakına giderse daha ucuz gibi ? Ortalama maliyet herkese aynı fiyat sonucu çıkıyor gibime geldi o sebepten marjinal yaptım. Soruyu yanlışta hatırlıyor olabilirim tabi