2019 Hukuk Soru ve Cevapları
-
Bilerek isteyerek irade beyan farklı diyor latife beyanı değil mi muvazaa yazılmış ama ? Muvazada beyan yok işlem yapılıyor sanki
-
@gencbiraday zihni kayıt bir kişinin irade ile eylemi arasında ki uyumsuzluk hocam. Soruda iki kişi diyordu. Onun için muvazaa olmalı
-
@gencbiraday muvaaza da karşılıklı anlaşma var hocam asıl niyet bağış ama satış gibi gösteriyor hesabı niyet başka yapılan işlem başka yani bilemedim ne kadar doğru örnek oldu ama en basit anlatım bu şekilde geldi aklıma
-
1 yanlış gozukuyor 1 bos insallah cevaplarimiz dogrudur arkadaslar
-
Gerçekten anlam veremiyorum bu sınavlar çalışanın emeğini ölçmek için yapılmıyor muydu? Hukukta az çalışan adam 36 yapıyor, 38 yaptım diyor. E çok çalışan kaç yapacak? Yani benim tanıdığım bildiğim adam normal bir hukuk testine sok 20 hukuk neti yapar, şimdi gelmiş 36 38 diyor. Kimseyi küçük görmek, hor görmek niyetinde değilim. Sadece emeğimi istiyorum. Çok çalışan ile az çalışanın farkı olmalıydı,2 senedir aynısı oluyor.
-
@şampiyon arkadaşlar yenileme borcu bitirir mi?
-
@Muhalba 33 doğru benim ama 2 şık arasında kaldıklarımın 4 tanesi yanlış olsa 29 olacaktı. 4 tane de 2 şık arasında kalıp yanlış yaptığım soru oldu. yani 37 bile yapabilirdim çok şanslı olsaydım. 33'e de insan şükrediyor tabii daha kötü olabilirdi ama daha iyi olabilecekken olmaması da moral bozuyor.
-
@reagan bitirir hocam.
-
@Muhalba hocam 2018 ve 2019 hukukun onceki yillardan uzaktan yakindan alakasi yok ben 2018 kpss ye kadar hukukta 22 neti gecememistim 2018 kpss de 33 net yaptim 2019 dan da 30 civari net bekliyorum.
-
Bu yıl sınava girmedim ancak 2017 ve 2018 sınavlarına girdim 2017 soruları gerçekten kaliteli sorulardı. 2018 sorularına değinmek istemiyorum sınava 10 gün kala özet not okuyup girenin 30 dan aşağı düşmeyeceği testti.
-
@Muhalba hocam bende hukuk testinin kolay olmasının sınavın genelinin kolay olması yorumlanmasına anlam veremiyorum. Her yıl en az bi bölüm kolay oluyor istisna 2 yıl üst üste hukuk kolay olması belki .Tabiki ayırt edici olmalı ancak sınav yalnızca hukuktan ibaret değil. Bu yıl da genel olarak iktisat ve bi tık maliye zordu bence bunlar da ortalama neti dengeler gibi ya da dengelemeli.
-
arkadalar cevaplardan biri kovuşturmaya yer olmadıgı degil miydi
-
@jamiryoo soruşturma açılmasına yer olmadığına olacak. Kovuşturma iddianemenin kabul edilmesinden sonraki süreç. Ayrıca kovuşturmaya yer olmadığı kararını mahkeme başkanı verir c.savcısı değil
-
@friedmanmilton teşekkürler hocam
-
@şampiyon 15. Soruda eşin payı mı 3. zümrenin payı mı soruluyordu ?
-
@hayat999
Eşi öztürkün payı -
@ekofirat ön sözleşme sorusu baya sağlamdı ben geçerlilikle karıştırdım cezadada lehe kanun önceki yada sonraki hangisi leheyle saçma geldi boş yere 2 hata yaptım başka gözükmüyor gibi hayırlısı olsun herkes hakkında
-
@beveridge-eğrisi ticaret unvanı sorusunda şıklardan biri de derneğin işletmesi derneğin adıyla aynıdır gibi bi şey yazıyordu. Derneğin adı +işlettiği işletme adı şeklinde değil mi unvanı. Verilen şık bunu kapsıyor muydu ki hatırlıyor musunuz?
-
Neden soruları yayınlamadılar acaba? Yarına bırakmasalar iyi olurdu
-
@friedmanmilton cumhuriyet savcısı ,soruşturma evresi sonunda ,kamu davası açılması için yeterli şuphe oluşturacak delil elde edilmemesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hallerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir
Kaynak a kadro hukuk seti
Şayet sorunun ddogru cevabı sorusturmaya yer olmadığı ise benim icra hukuku hariç isaretledigim 34 sorudan tek yanlış cevabim bu olacak
Sorunun cevabı hakkında herhangi bir varsayimim yok ve tek kaynak kullandim . bu kaynakta da ''sorusturmaya yer olmadığı'' ile alakalı bir başlıkta yoktu dolayısıyla kovusturmaliyi işaretledim .
Şimdi eminmiyiz kesin cevap soruşturmali seçenek mi ,yoksa kitabın kurbanımi oldum veya soruyumu tam okuyamadım,anlayamadım