2019 Hukuk Soru ve Cevapları
-
@ksünr internetten baktım soruşturmaya yer olmadığı kararı yazıyor hocam.
-
@rintintin Of sınavda beni tek düşündüren soru o olmuştu hukukta hislerim soruşturma diyor aklım ile kovuşturma öyleyse ben yanlış yaptım sağlık olsun tşk ederim hocam
-
@rintintin kardesim sinavin zor ya da kolay olmasi pek farketmiyor aslinda. Misal gecen sene 115 alan netine 85 geldiyse bu sene 100 alan netine 85 gelir.
-
@LioN hocam yıllardır normal olanı buydu sanki. Geçen sene ekstrem bir durum oldu gibi.
-
@rintintin aynen kardesim gecen sen hukuktan 35 net yaptim diye uzulenler bile oldu
-
Ösym nin bu sınav zorluk seviyesini ayarlayamamasına uyuz oluyorum geçen yılın alan sorularını çok kolay sorup bu yıl çok zor sormakla ellerine ne geçiyor acaba? Bütün olan biten 2018'de puan almış kişilere olacak. 2019 sınavında 100 net yapan biri 2018 sınavında aynı neti yapmış birini puan olarak rahatlıkla geçecek.
-
@RootofAllEvil hocam iktisat ile hukuk arasında çok fazla bir fark yoktu. İktisat bi tık zor, hukuk bi tık kolaydı ufak tıklar. Ama maliye hazırlıksız yakaladı beni
-
Parça borcu sorusunun cevabı araba plaka mıydı acaba
-
@LioN hocam sizce bu üç sınav neticesinde ortalama net düşer mi diyorsunuz?
-
@Ludwig-Büchner plaka hocam evet
-
@ekofirat yani mutlaka yine yapan yapmistir o ayri mesele. Artik rakipler kalifiye ve disli. Gecen seneye gore kiyaslarsak bu sene gkgy de bir tik garipti suanki tabloya gore netler biraz duser gibi geliyor bana. Tamam iktisat herzaman belirleyici idi ama bu sene herkesin istisnasiz kalesi olan maliye alisilmisin disinda idi. Yarin ki muhasebede ise zamani iyi kullanip yetistirebilen dananin kuyrugunu kopartir.
-
Gecen seneye göre hukuk 2 3 net asagi olur, iktisat aynı diyorum, maliye 10net aşağı oynar.
-
Beyler icra iflas ta bir soru vardı hangisi genel hacize tabidir gibi? Rehin, 3.000 TL, çocuk teslimi falan vardı ne yaptınız? Birde anonimden sermaye şartı kaç kesin bilgi var mı
-
1=Ticaret hukuku ünvan yanlış olan komadite ort. Adı yazılmaz diyordu ona yanlış dedim.
2=İcrada bir işin sürüncemede bırakılması icra mah dava açılır dediği tanım ŞİKAYET
3=İflas idaresini —-icra mah seçer
4=Genel haciz yoluyla hangisi konusuna girer— para alacağı vardı bi tane oydu cevap çocuk teslimi, rehin, kiralanan taşınmazsın teslimi felan vardı şıklarda
5=borçlar hukuku Öneri sorusu ısmarlanmayın şeyi geri gönderir diyordu yanlış
6=borcu sona erdiren sebep değildir halefiyet
7=muvazaa tanımı
8=taşkın yapı 15 gün
9=adi şirket sermaye şirketi yanlış
10=kayıtlı sermaye 100.000
11=anayasa 200 mv
12=Hasım sorusu mah ilgili hasma tebliğe karar verir
13=bim kararlarına karşı en yakın bim
14=Danıştay ilk derece bakmaz MEB sınavlarına karşı açılan davalar
15=eş 3/4
16=kat mülkiyeti bağımsız sürekli alanlar apart bağımsiz bölümler 1,2,3
17=18 yaş altı 65 + 3 yıl erteleme
18=ceza hukuku mülkilik ilkesi
19=cezada hakimin reddi 4. Hısımlık değil en son 3. Derece hısımlık diye biliyorum o yanlış dedim
20=gecikmiş itiraz 3 gün icra mah
21=geçici aciz belgesi -tasarrufun iptal davası katılma
22=ön sözleşme - bi sonraki yapacağı söz uygun yapar
23=eksik borç sorusu vardı eksik borç olmayan doğru 24=Parça borcu ... plakalı otobüs
25=anayasa 120 mv
26=yazılı soru
27=ödememe protestosu 2 iş günü
28=çekin ibrazı 3 ay
29=evlilik ayrılık 2,3 emin değilim
30=süreklilik ilkesi
31=kamu hizmetlerine girme hakkım
32=ceza uygulanmaz güvenlik tedbiri uygulanabilir diyordu yanlış cevap
33=gaiplik 1 yıl
34=amir sorusu astın yerine geçip işlem yapar yanlış
35=evlendirme memuru önünde yokluk
36=soruşturmaya yer olmadığı -
@şampiyon evliliğin nispi butlanında geçici aeg kaybı vardı hocam o nispi bulana girdiğine emin misin
-
@Adam-Keeynes o evlilik sorusu memur önünde yapılmamış diye bir şık vardı o olacaktı. Butlan değil yokluk sebebi. Hukuğu fulleyen var mı forumda?
-
@Marsiyal yukarıdaki arkadaşın yanıtlarına göre 4y
-
@Adam-Keeynes ben evlenirken ayırt etme gücünün kaybı dedim ama çoğunluk evliliğin resmî memur önünde yapılmazsa yokluk olur dendi daha mantıklı geldi
-
@şampiyon aynen öyleymiş hocam İnternete yazınca direk çıkıyor zaten. Yanılma, aldatma, korkutma ve geçici aeg kaybı nispi butlanmış
-
@şampiyon, içinde söyledi: 2019 Hukuk Soru ve Cevapları
1=Ticaret hukuku ünvan yanlış olan komadite ort. Adı yazılmaz diyordu ona yanlış dedim.
2=İcrada bir işin sürüncemede bırakılması icra mah dava açılır dediği tanım ŞİKAYET
3=İflas idaresini —-icra mah seçer
4=Genel haciz yoluyla hangisi konusuna girer— para alacağı vardı bi tane oydu cevap çocuk teslimi, rehin, kiralanan taşınmazsın teslimi felan vardı şıklarda
5=borçlar hukuku Öneri sorusu ısmarlanmayın şeyi geri gönderir diyordu yanlış
6=borcu sona erdiren sebep değildir halefiyet
7=muvazaa tanımı
8=taşkın yapı 15 gün
9=adi şirket sermaye şirketi yanlış
10=kayıtlı sermaye 100.000
11=anayasa 200 mv
12=Hasım sorusu mah ilgili hasma tebliğe karar verir
13=bim kararlarına karşı en yakın bim
14=Danıştay ilk derece bakmaz MEB sınavlarına karşı açılan davalar
15=eş 3/4
16=kat mülkiyeti bağımsız sürekli alanlar apart bağımsiz bölümler 1,2,3
17=18 yaş altı 65 + 3 yıl erteleme
18=ceza hukuku mülkilik ilkesi
19=cezada hakimin reddi 4. Hısımlık değil en son 3. Derece hısımlık diye biliyorum o yanlış dedim
20=gecikmiş itiraz 3 gün icra mah
21=geçici aciz belgesi -tasarrufun iptal davası katılma
22=ön sözleşme - bi sonraki yapacağı söz uygun yapar
23=eksik borç sorusu vardı eksik borç olmayan doğru 24=Parça borcu ... plakalı otobüs
25=anayasa 120 mv
26=yazılı soru
27=ödememe protestosu 2 iş günü
28=çekin ibrazı 3 ay
29=evlilik ayrılık 2,3 emin değilim
30=süreklilik ilkesi
31=kamu hizmetlerine girme hakkım
32=ceza uygulanmaz güvenlik tedbiri uygulanabilir diyordu yanlış cevap
33=gaiplik 1 yıl
34=amir sorusu astın yerine geçip işlem yapar yanlış
35=evlendirme memuru önünde yokluk
36=soruşturmaya yer olmadığı37= büyükşehir belediyelerde mahalle ve köy