2019 Kamu Yönetimi Soru ve Cevapları
-
Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. Kamu Yönetimi testinde sizlere, Siyaset Bilimi, Anayasa Hukuku, Yönetim Bilimleri, Yönetim Hukuku, Kentleşme ve Çevre Sorunları ve Türk Siyasi Hayatı konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım...
-
23 soru ve cevabı link içerisinde bulabilirsiniz. Kalanları da birlikte tamamlarsak memnun oluruz.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-kamu-yonetimi-soru-ve-cevaplari-h7792.html
-
@Antimülakat Faşizmin karşı olduğu durumu ilerleme yaptım ben. Hitler ile ilgili belgesel izleyen herkes faşizmin halkı daha iyiye götürme vaadiyle geldiğimi bilir
-
-Chp ile 1960'larda koalisyon kuran parti CKMP
-Roma kulübünün hazırladığı şey "Sıfır Büyüme"
-Bir sorunun da cevabı ya Castells ya da Harvey
-1987'de referandum yapıldı -
5302 sayılı kanuna göre valinin hazırladığı faaliyet raporu il genel meclisi tarafından 3/4 çoğunlukla reddedilirse süreç nasıl işler tarzında bi soru vardı. Rapor içişleri bakanlığına gönderilir şeklindeki şık doğru olmalı.
Kentlilik ve kentleşme kavramlarını açıklayıp hangisi kentliliğe örnek değildir gibi bir soru vardı.
5018 sayılı kanuna göre Merkezi yönetim bütçe uygulama sonucunu onaylayan merci soruluyordu. Şıklarda TBMM, Cumhurbaşkanı, Sayıştay, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Danıştay vardı
Bir diğer soruda 5393 sayılı kanunda belediye kurulmasıyla ilgili yanlış olan seçeneğin bulunması isteniyordu
-
Hangisi yerinden yönetim birimi değildir?
Şıklarda üniversite, köy, ilçe, düzenleyici denetleyici kurumlar vardı. Diğer şıkkı hatırlayamadım -
@islimbot 60'larda chp ile koalisyon kuran parti ap 70'lerde koalisyon kuran msp
-
@RootofAllEvil internetten baktım https://www.google.com/amp/s/amp.onedio.com/haber/523565
1960'larda koalisyon kuran soruyordu. Cevap CKMP
-
1961-1965 arası İnönü’nün Başbakan olduğu hükümette koalisyon ortağı parti hangisidir diye sordular yanlış hatırlamıyorsam
-
Kamu netleriniz nasıl arkadaşlar? Sizce puanlama olarak geçen sene ile bu sene arasında çok fark olur mu?
-
@RootofAllEvil sizin geçen seneki puanınız iyiydi sanırım. Geçen sene kaç nete kaç puan gelmişti ?
-
@The-kaymakam evet hocam 29 doğru 3 yanlış vardı p30 91 falan gelmişti p9 91.5 civarı
-
@RootofAllEvil diğer derslerde iyimis hocam sizin, söylemenizde bir mahsur yoksa p3 ve p29 kaçtı hocam ?
-
@The-kaymakam p3 77.08 p29 88.14 kusura bakmayın epey geç cevap verdim
-
@RootofAllEvil benim 34 doğru 4 yanlış banko lakin 2 sorunun cevabını hatırlayamadım birisi sosyal devletin özellikleri sorusu o büyük ihtimal dogru. oteki de muhtemelen yanlış (e devlet sorusu )
Ben kamu yönetimi mezunu olarak p30-33 arasını türleri epey avantajli görüyorum ,sınava girerken içim buruk gittim calismamistim ama çok şükür üni bilgilerimi unutmamisim
Geçen yıl 30 doğru 10 yanlış yapmama p3 de düşük olmasına rağmen sıralama 50-90 arası üç puan türünden 87-88 arası puanlar almıştım
Bu yıl daha güzel olacak gibi -
Hocam geçen sene gk-gy kaçtı@kadr
-
@ankarasbf 22 gy 45 gk vardı hocam
-
merhaba, gkgy 76-80 net arası, hukuk 35d 5y, iktisat 32d 6y(belki birkaç net daha az olabilir), kamu yönetimi 29d 11y
geçen yıl buna benzer netleri olan arkadaşlar varsa tahmini p31 kaç puan gelir acaba? -
@Mülkiye_17 bu puanları hesaplamak pek kolay değil fakat hesap motorunun birine benim geçen yılki netleri yazinca 83 verdi sınav sonucu 87 vermiş yani +4 üzerine koymuş
Senin netlerde 87-88 ediyor +4 te üzerine koyulursa 92 civarı edebilir
Tabi değişebilir benimki sadece tahmin
29-33 arası puan türlerinden 92+ alabilirsek ilgili gelebilecek her ilanda çok fazla avantaj sağlayabiliriz gibime geliyor
15 kişinin alındığı ombusmanlik p33 te 92 ile kapamisti sanırım en uçuk tabanda buydu diye hatırlıyorum -
@kadr teşekkür ederim, umarım tahmin ettiğiniz gibi olur