2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@rassal hocam sence alacakta hem aç ve vçe olur mu bir hesabı kaparken diğerini açıyorsun. Birleştirilir her ikiside
-
@kpssınavı soruyu hatırlamıyorum hocam
-
Vçek 30.000
Bankalar 30.000 hesap tam bu arkadaşlar -
@Adam-Keeynes birleşme olayı 103 değil 101 de olur ama bu soruda olmaz
-
@rassal hocam alacağa vçek ve aç bir arada kullanamazsın ama bir hesabı açarken birini kapamış oluyorsun doğru değil mi
-
@Adam-Keeynes hocam soruda çekleri malı satan işletme bankaya veriyordu. Ama bizden malı alan işletmenin yapması gereken kayıtları soruyordu yani verdiği 20.000 liralık ödeme emri için banka hesabından para aktarıp kapatacak.ciro ettiği çek başkasının çeki olduğu için o 10.000 lirayı 3.sahıs kendi banka hesabından ödeyecek.malı satan işletmenin kayıtlarında 101 30.000 lira olarak gözükür ama bize bunu sormuyor.
-
Çek sorusunu nasıl yanlış yaptım ya öyle hala kızıyorum kendime. Alınan çeki ciro ettikten sonra işletmenin o çekle bir ilişkisi kalmıyorki. Ah be!
-
@rassal bizim kaydınızı soruyor zaten hocam. Bizden para çıkıyor bankadan alacaklandırılıd 30.000.borcada vçek yazılır 30.000 açek olmaz. Satıcı ise bankalar 30.000 borçlu olur kredili olduğu için ise alıcılar kapanır alacaktan 30.000 ama üstteki i soruyordu sınavda İşletme ne yapar diye banka tahsili kaydını
-
@onuktekin bedelini odedik yana yana ac dinle kardesim.
-
ay sorusu vardı bir sonraki döneme stoğun yüzde bilmem kaçını saklayacak şekilde hangi ay ne kadar üretim yapmalı diye haziran ayı 18.000 ile başlayan şıkkı işaretledim ama soruyu iyi hatırlayan ve emin olan var mı
-
@onuktekin sence nasıl hocam kayıt
-
@ahmetugur Evet hocam. 5 bin onceki donemden devir vardi, sonraki ay 20000 di sonraki de 30 bin. Her ay sonraki ayin yuzde onu kadar stok kalacakti. 18 bin olunca toplamimiz 23 bin ediyor. 20 bin satiyoruz 3 bin stok birakmis oluyoruz. 18 bin ilki son ay ise 61 bindi.
-
@rassal hayır tam da çekleri veren işletmenin yapması gereken kaydı soruyordu. Alınan çek verilen çek banka olacaktı kayıt.
-
@Estevez rassal arkadaşın dediği mantıklı ama açek ve verilen çek borçlandırılamaz aynı anda o kesin
-
@Adam-Keeynes Aynen hocam. Bizim kaydimizi soruyordu. Soru aynen su sekildeydi biz cek vermisiz. Bunun biri keside 10 bin digeri ise ciro 20 bin. Karsi firma bunu bankadan tahsil ediyor, yapacagimiz kayit nedir?
Ciro edilen ceki kendi kaydimizden dusmek icin alinan ceklere, keside ceki dusmek icinse verilen cek ve od. Emirlerini ters kayit yapacagiz. Bankadan da 30 bin liralik cikis icin alacaklandiracagiz. Karsi firmanin cekleri tahsili hala bizi ilgilendiren bir konu.
Alicilar hesabinin oldugu kayiy sorunun hikayesine gore bu ceklerin verildigi olay ile alakali. Sorumuzla alakali degil. -
@albertcamus hesap ne hocam sence yazar mısın
-
@Adam-Keeynes neyse sorular açıklanınca bakacağız artık
-
@Adam-Keeynes cekler borclu, bankalar alacakli. Ciro etmenin mantigi bu zaten alinan cek ile verilen cek ciro durumunda ayni anda alacaklandirilabilir, tahsilde ise borclandirilabilir. Bunda bir mani yok.
-
@albertcamus 10.000 mi yazılmalı sence 30.000 vçek onu tartışıyoruz biz aslında. Kimisi 10.000 diyor bence 30.000 yazılmalı. Açek aldığımız çek olsada başka işletmeden gösterilmesi gerekiyor kayıtta
-
@albertcamus hocam birisine çek ciro edebilmemiz için daha önce birinden çek almamız yani 101 i borçlandırmamız gerekir. Çeki ciro ettiğimiz an yani 101 i alacaklandırınca hesap kapanır.nazım hesaplarda izlenir 3.kişi yani daha önce bize bu çeki veren kişi borcunu öderse bizde nazım hesabı kapatırız.