2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
-
@ryan Hocam o sorunun iptal edilmesi gerekiyor. Finansal kaldıraç oranının 1'den büyük olması mümkün değil. Toplam yabancı kaynaklar nasıl pasif/aktif toplamdan büyük olacak
-
@Tonyukuk646 aynen öyle hocam açıklansın gerekli itirazlar yapılır. Çoğu 28.000 yapmış herkes aceleden sıfırlara çok dikkat etmemiş
-
@aroma hım ben onda emin olamadım yabancı para yaptim yanlış o zmn
-
@Marsiyal Hocam katkı payı sorusunu mu diyosunuz? Sabit giderler ve değişken giderlerin karşılandığı. Ya da gider tablosunun kullanılmadığı soruyu mu diyorsunuz?
-
@Tonyukuk646 yok hocam tanım sorusuydu ya şıklarda mali rantabilite alacak devir hızı gibi şeyler vardı galiba
-
@Tonyukuk646 katkı payı değil mi o hocam
-
@Marsiyal hocam hangisini hesaplarken gelir tablosuna ihtiyac duyulmaz diyordu.cevap otofinansman olmasi gerekir.mali rantabilite ozkaynaklar/net kar oldugu icin gelir tablosu kullaniliyor.
-
@Marsiyal Gelir tablosunun kullanılmadığı sorusuydu hocam o zaman dediğiniz. Oto finansman oranı yaptım ben.
-
@Adam-Keeynes Evet hocam onun cevabı katkı payı.
-
@ultras06 sorular farklı kar ile alakalı bir soruydu ben de mali rantabilite yaptım.
-
Bence sayim tesellim sorusunun cevabı o değil çünkü aynı gün bulunuyor direk kendi hesabına yazılması gerekmiyormu
-
@Tonyukuk646 ben de katki payi yaptim ama sanki faaliyet kaldiraci gibi hocam
-
@gulcan aynı gün değil gerekli işlemler yapıldıktan sonra diyordu soruda hocam.
-
@kpssınavı hayır o 50(ödenmiş sermaye). hesap yani 500 sermaye
501(-)ödenmemiş sermayeyi de kapsıyor50(ödenmiş sermaye)hesabinin 6500 olabilmesi için 500 sermaye hesabinin 7500 olması gerekirki 1000 TL ödenmemiş sermaye(1000tl) çıkınca 6500 kalsın.
-
@gulcan Aynı gün bulundu diye yazıyor muydu hocam
-
@Bir-İki doğrusu zaten bu bence
-
@Estevez tmm hocam saol
-
@Bir-İki ben öyle diyor gibi düşündüm ama işlemler diyormus hocam emin değilim o yuzden
-
@ultras06 yok hocam o değil onu bende oto finansman yaptım