2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@rassal bunu da soruda soyluyor hocam. Soruda bir tane duzenlenen cek var bir tane ciro edilen. Yanlis animsamiyorsam eger. Bu islem zaten yapilmis. Bize tahsil kaydini soruyordu degil mi?
-
-
@RagnarNurkse Evet hocam aynen öyle.
-
@Adam-Keeynes farzi misal daha evvel duzenledigimiz cek icin kaydimiz eger soruda yer alsaydi 20 bin olacakti. Yani biz 20 bin tl lik verilen cek ve od. Emirleri kaydi yapacaktik. 10 bin tl lik fark ne olurdu hocam bu durumda bu soru bir butun olsaydi? 20 bin duzenlemistik ama 30 bin ile kapattik.
-
Hocam eğer öyle olsa idi sorunun devamı şeklinde kasadan yadı kredili olarak belirtirdi hiç belitmese idi vçek 20.000 borçlı bankalar 20 000 alacaklı yapılırdı bence ama şu durumda vçek 30.000 bankalar 30.000 bence.
-
@Adam-Keeynes Şöyle bir karmaşa çıkıyor ortaya esasen, ciro edilen çekin tahsil muhatabi ceki aldigimiz firma. Bizim bankalar heabimizdsn dusmesi zaten aklima yatmiyor. Bizi ilgilendiren tek kayit bu durumda verilen cekler 20 bin / bankalar 20 bin olur. Ciro edilen cek ceki duzenleyen firmanin banka hesabiyla alakali bir kayit haline gelir.
-
@albertcamus, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
@Adam-Keeynes Şöyle bir karmaşa çıkıyor ortaya esasen, ciro edilen çekin tahsil muhatabi ceki aldigimiz firma. Bizim bankalar heabimizdsn dusmesi zaten aklima yatmiyor. Bizi ilgilendiren tek kayit bu durumda verilen cekler 20 bin / bankalar 20 bin olur. Ciro edilen cek ceki duzenleyen firmanin banka hesabiyla alakali bir kayit haline gelir.
Bende bu şekilde yaptım. Verilen çekler 20bin Borçlu, bankalar 20bin alacaklı. Keşide edilen bankamızsan düşer sadece.
-
@albertcamus sen ne yaptın hocam soruyu peki sınavda ne düşündün yani merak ettim
-
@Adam-Keeynes Su son soyledigim ile bi aydinlanma geldi hocam ben alinan cekler verilen cekler ayri ayri borclu / bankalar 30 bin alacakli yaptim. Ancak soyledigim gibi bir secenek vardiysa 20 bin verilen cek / 20 bin bankalar bu olabilir dogru yanit.
Cunku bizim alinan ceklere dair hesabimiz ciro ile kapanmis oluyor. Tahsili bizimle alakali degil veren firma ile alakali oluyor.
-
@Muhalba Aynen hocam bu secenek vardiysa bu dogru yanit olmali. Yetistirelim derken sinavda gozumuzden kacmis. Simdi fikir yurutunce geldi aklima. Hep sonradan gelir aklim basima (!)
-
@albertcamus öyle bir şık yoktu hocam eminim ben. 2 tane şık vardı hocam mantıklı olan biri 10 bin vçek borçlu 10 bin alacaklı banka diğeri 30 bin borçlu vçek 30 bin alacaklı banka. Hayırlısı artık ya 2. Durumda olabilir kısmet
-
@Adam-Keeynes Bu arada on bin ya da yirmi bin hatirlamiyorum verilen cek kac tl ise onu kastediyorum. Oyle hocam bakalim sorular aciklaninca soru isaretlerimiz kalkacak.
-
@Adam-Keeynes verilen çek borçlu banka alacaklı olmalıydı
-
@onuktekin bunda meblag onemli hocam ama. 30 binin tamami degil sadece keside edilen meblag dogru yanit olmali bence. Ciro edilen tutar buna katilmamali.
-
@albertcamus aynen ya şimdi düşününce alınan çek ciro ile kapanmış oluyor bir daha alınan çeke ödeme yapmak mantıksız bizim soru yanlış oldu. Alınan çekin ödemesini diğer firma yapacağı için onun kaydını biz göstermeyiz sadece verdiğimiz çek için vçek 20 banka 20 kaydı yapmamız lazımdı.
-
@LioN açıcam şimdi
-
Neden ihtiyatlılık ya şu paralı soru Özün önceliği değil mi
-
@albertcamus tabi hocam aynen öyle. Ciro edilenle ilişkisi elinden çıkınca bitiyor zaten. Keşide edilen çek tutarı kadar borçlandırılıp alacaklandırılacak.
-
@ücüncütekil Parali soru hangisi hocam doviz olayi mi
-
@ücüncütekil, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
Neden ihtiyatlılık ya şu paralı soru Özün önceliği değil mi
Muhtemel gider ve zararlara karşılık ayrılması, muhtemel gelir ve karlara ise kar gerçekleşmeden kayıt yapılmaması ihtiyarlık kavrami gereğidir.