2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@ultras06 o sorudan farklı bi soruda mali rantabilite oranı vardı sanki ama soruyu hatırlıyamadım,otofinansman oranı:geçmiş yıllar karları-kar yedekleri/ödenmiş sermaye gelir hesabına gerek kalmadan hesaplanır
-
@ryan kesinlikle 7,2 olamaz zaten saçma oluyor fahiş bir rakam çıkıyor
hem kaldıracın 7.2 olduğu nerde görlmüş ... -
Hem aktif hem de pasifi azaltmayan işlemi soruyordu?
-
@ultras06 Evet faaliyet kaldıracıymış ben şıklarda görmedim bile
-
@aroma geçmiş yıl zararları dönem net karından karşılanmış diyordu ben onu yaptım
-
@Marsiyal ben de onu yaptım son anda
-
@şampiyon bende öyle yaptım hocam
-
Sermaye taaahüdünğ yerine getiren için cevap neydi cari oran artar diyordu o yanlıs olacak demi çok hızlı yaptım da o soruyu
-
2200 mal iade edilince stoklarmı artar yoksa bürüt satış karımı artar?
-
@şampiyon Dönem net kârı 590 sermaye hesabı değil mi hocam ben ondan ödenirse sermayeyi azaltır diye düşündüm.
-
@balans-etkisi hocam satis iade kaydinda ticari mal 2000 borclu satilan mallar maliyeti 2000 alacakli olunca.stokda 2000 artar dedim.
-
@ultras06 bende stoklar artar dedim brüt satış karı artar şıkkıda kafamı bulandırdı
-
@Tonyukuk646 hesabın pasif kısmını etkiliyor o işlem sadece aktifle alakalı değil ikiside Özkaynak hesabı
-
@balans-etkisi satistan iade brut satisi azaltan bir unsur hocam
-
@ultras06 hocam şimdi sattığın malı geri aldın 2.kayıtta ticari mallar artar,Stmm azalır brüt satış karı/zararı:satış-(satış iadesi+satış iskontosu)-stmm değilmi dolayısıyla evet azaltır doğru diyorsunuz
-
@sbf13 ben de son 1 dk kala işaretledim hocam bunu
-
Karşılık ayırmış fakat yarısını satmış 1li olan şık doğruydu dimi ?mkddk 1 borçta,konusu kalmayan karşılıklar 1 alacakta
-
kıdem tazminatı sorusu vardı arkadaşlar bir de
-
@rintintin birini genel yönetim birini genel üretim alacağada kıdem tazminatı olan şıkkı yaptım
-
@balans-etkisi ben de öyle yaptım hocam.