2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
Günaydın dostlar.
Sınavdan çıkınca sorularimızı bu başlıkta derleyip tartışalım. Şimdiden hepinize başarılad dileriz -
Geçen seneye göre çok çok zordu. Geçen sene 28 doğrum varken bu sene 28 soru işaretleyebildim sadece.
-
Daha net sorular olmakla birlikte zor sorularda vardı ama yine istediğim net olmayacak
-
Walla muhasebesine güvenen biri olarak sorular zordu bana göre geçmiş olsun herkese umarım attıklarımız tutar :))
-
Cevaplarımdan net emin değilim
Bi tane elindeki para kambiyo karından dolayı değerlenmişti onun kaydı ne esasına göre yapılır diyordu
Bi soruda da dönemsellik demiş tahakkuk sormuştu -
Arkadaslar ÖZKAYNAK sorusu yanlış değil mi finansal kaldıraç oranı 7.2 oldunmu 600.000 lerde çıkıyor o bence 0.72 olması lazımdı yanlış yazıldı suan cozuyorum 0.72 ile işlem yapınca çıkıyor cevap
-
@ryan ona bende ugrastim ya bos bıraktım eksin yada yanlisti
-
108 hazir degerlere yazılmaz diye bir soru vardı ne yaptınız onu
-
@ryan 28.000 olması lazım cevap. Emin olmamakla birlikte
-
@Econumist Hocam kvyk (10.000 ) + uvyk (x) / aktif ( 100.000) = 7.2 doğru mu böyle hesaplayınca nasıl 28.000 oluyor 280.000 oluyor o yüzden 0.72 olması lazımdı benim düşüncem
-
Özkaynak 28.000 net satışlar da 700.000 buldum ben de. Emin değilim ama.
Amortisman sorunun cevabını bulan var mı acaba bu arada direk çok basit düşünüp 3000 amortisman ayırdım. -
@ryan o kadar hızlı çözdüm ki kardeşim belki de haklısındır zamanla yarıştığımızdan 0 lara dikkat etmedim.
-
@frustration duran varlıklar 70000 oluyordu. DV: 30.000 kvyb: 20.000 Öz kaynak :28.000 uvyk: 52.000 buldum.
-
Özkaynak sorusu
Dönen varlık 30.000
Net işletme sermayesi 20.000
Finansal kaldıraç oranı 7.2Burdan kısa vadeli yabancı kaynak 10.000 çıkıyor . Diğer sorudan zaten duran varlığın 70.000 olduğunu buluyoruz
Şimdi finansal kaldıraç orani formulü
Toplam yabancı kaynak / aktif
Kısa vadeli yabancı kaynak (10.000) + uzun vadeli yabancı kaynak (x) / aktif ( 100.000) = 7.2
Böyle 280.000 çıkıyor 7.2 yerine soruda 0.72 vermeleri lazımdı
-
@ryan 5 dk silip silip bu sonucu buldum hocam aynen böyle yaptım
-
@rintintin o aceleyle bir sıfırı atmanız normal ama ben boş bırakmak zorunda kaldım o yüzden bir şekilde ulaştırmak lazim kimsenin hakkı kalmasın hocam
-
@ryan ordaki 7.2 den dolayi finansal kaldirac formulunu sorguladim vakit kaybettim baya yazik.
-
@gulcan cüzdandaki hisse senetleri galiba
-
@ultras06 zaten mantıksız toplam yabancı kaynak aktifin 7 kati kesin yanlış iptal olur hocam açıklansinda
-
Net satışlar brüt satışlar satış indirimlerinin verildiği soruda analiz türü soruyordu neydi ki?