2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@hanniball, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
8 aralığa 3ncu sınav baska gün yokmuş gibi
Biri kgk diger 2si hangisi hocam
-
Adında bile bütçe geçen kuruma maliye mezunu almamak nasıl bir akıl tutulmasıdır. Etkinlik düzenlesek ilana düzeltme gelir mi acaba?
-
@ozrbrk ben de katılıyorum eski kalkınma bakanlıgı İlanı bu resmen onlar maliye aalmıyordu
-
@Hakim-Bey, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@hanniball, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
8 aralığa 3ncu sınav baska gün yokmuş gibi
Biri kgk diger 2si hangisi hocam
Kgk-Vakıf teftiş
-
@pareto_wilfredo üstad gençlik ve spor bakanlıgı sence bu sene müfettişlik alımına çıkar mı
-
Artık yds den nasıl 70 alınır başlığıda açmamız lazım gelen ilanların çoğunda yds olayı var gibi.
-
@yıkıldım Malesef dostum. Hangi bolumdenseniz onun karsiligi olan puandan basvuru yapmak zorundasiniz.
-
@RqzeeT Bekledigim alimlardan dostum geçenlerde soylemistim
-
@paretowilfredo yayınladığınız tabloda dguy göremedim. Bi arkadaşım dguy bütçeden geçmiş 2019 bütçesinde var demişti sizin bu konuda bi duyumunuz var mı? Ya da onunda kurum içi olma ihtimali var mı?
-
@guzelgunler Bu konuda da aslında uzunca açıklama yaptım dostum. Sayın Bakan çok sıcak bakmıyor yeni dguy alımına. Olsa dahi sayının yüksek olmasına karşı bildiğim kadarıyla. Bakan değişimi durumunda yeniden bakmak gerek.
Bir ihtimal olduğunu söylemiştim yeni vergilendirme sistemi öngörüsü alım getirebilir diye ama bahsettiğim faktörlerle değerlendirince olsa dahi çok yüksek bir sayı olmaz diye düşünüyorum. Son alımda 80 fire ile süreç tamamlanmışken özellikle. -
@paretowilfredo üstad merkez göç alımı büyük ihtimal olmayacak gibi görülüyor bunun dışında iç işleri uzmanlığı ve sgk/iş teftiş ilanları hakkında var mıdır bi gelişme?
-
@Gresham-T Merkez Göç için zannediyorum Müdürlüğün ayak diremesi etkili oldu ve alıma çıkılmadı bu dönem de dostum. İş Teftiş hakkında yorum yapabilecek bir babayiğit varsa valla çıksın yapsın Ben bu konuda artık bir şey diyemem, daha diğer alım neredeyse yıllardır açıklanmamışken.
SGK Teftiş için planlama mevcut dostum. Alım planı var ama son alımın bu kadar uzaması haliyle sekteye uğrattı süreçleri. Bakalım bi soruştururuz yeni dönem için. Mevcut alınanlar bir işbaşı yapsınlar da.
Ayrıca SGK Uzmanlık için de planlama vardı ama malum SGK'da işler bir garip ilerliyor bir süredir. Bu da planlama dışında somut bir adım içermiyor henüz.
İçişlerinde de Maliye gibi bir sessizlik var açıkçası sebebini çözemedim. Bir ihtimal olarak Bakanlığın şu an kolluk alımlarına çok odaklanmış olmasını düşünüyorum. Çünkü bahsettiğim alımlara onay çıktı bunu neredeyse net şekilde biliyoruz. Ancak süreçlerine belki bu süreçlerden sonra başlayabilirler. -
@paretowilfredo teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar SBB alımında Maliye bölümüne yer verilmemesi hususunda ben CİMER'e yazdım, metni aşağıda paylaşıyorum ilgilenen olursa ve yazabilirse belki düzeltme yapılmasını sağlayabiliriz maliyeciler olarak.
"Sayın Yetkili,
Bugün itibariyle Uzman Yardımcısı alım ilanına çıkan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, ilana başvurabilecek mezuniyet alanlarına ilişkin olarak birçok farklı bölümü kabul etmesine rağmen en alakalı bölümlerden biri olan ve direkt olarak Kurumun çalışma alanına yönelik eğitim veren Maliye bölümünü kabul etmemiş ve ilanda bu bölüm için kadroya yer vermemiştir. Söz konusu ilanda düzeltme yapılması ve Maliye Bölümü mezunlarının da ilana başvurabilmesinin sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz." -
Günaydın dostlar. Maliye bölümü neden yok diye özelden de soran dostlarımız oldu. Şöyle bir açıklaması var bu durumun. Sonraki ilanlarında olabileceğini düşünüyorum, zira Kalkınma Bakanlığı iken de Devlet Planlama Teşkilatı iken de zaman zaman Maliye bölümünden de alım yapılmış. Ancak bu alımda malesef tercih edilmemiş.
-
@paretowilfredo Üstad doğru ben de geçmişe dönük ilanları taradım durum sizin dediğiniz gibi. Devlet bütçesi ile alakalı ders/eğitim (Bütçe-Gelir-Gider-Borçlanma) bildiğim kadarıyla İİBF içerisinde sadece Maliye bölümünde alınıyor. Bana mı öyle geliyor yada yanlışsam siz düzeltin ama bu ilan bu haliyle bana aşırı derecede anlamsız ve hatalı göründü.
-
@ozrbrk Doğru düşünüyorsunuz dostum. Benim asıl eleştirim zaten Kurum adının değişmesi ama malesef zihniyetin değişmemesi. Özellikle Cumhurbaşkanlığı nezdinde kurulu bulunan bir başkanlığın daha geniş zeminde iş yapması gerektiğini düşünüyorum ben. Öyle de umuyordum çünkü yönetmelik hazırlanırken hiçbir bölüm ayrımı yapmadan fakülte isimlerine yer verildi. Ama malesef Kurumun personeli haliyle çoğunlukla eski Kurum personeli olduğundan, isim değişmiş ama algı değişmemiş demektir. Bu da reformun binalarda, tabelada değil öncelikle zihinde yapılması gerektiğini gösteriyor bize.
-
@paretowilfredo teşekkürler üstat emeğine sağlık
-
@paretowilfredo Kesinlikle haklısınız. Yazık bunca insana, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ülke planlamasından sorumlu olan bir kurumun en başta dinamik olması ve günün koşullarına anında ayak uydurabilmesi gerekir ki ileriye dönük iyi bir planlama yapabilsin ama anlaşılan sadece isimler değişiyor diğer herşey aynı kalıyor.
-
Anlaşılan Bakan değişimi olmadığı sürece bize gün yüzü yok.Dua edelimde Berat Albayrak gitsin.